Wednesday, 19 April 2017 13:51

ALLAN HOLDSWORTH: Οι δηλώσεις σπουδαίων μουσικών για το θάνατό του

Written by 
    ALLAN HOLDSWORTH: Οι δηλώσεις σπουδαίων μουσικών για το θάνατό του

    Από το Σάββατο 15 Απριλίου ο μουσικός κόσμος που μας αφορά, και ιδιαίτερα ο χώρος της εξάχορδης Θεάς είναι κατά πολύ φτωχότερος.

    Ένας συγκλονιστικός κιθαρίστας, ο Allan Holdsworth έφυγε εξ αιτίας καρδιακής ανακοπής σε ηλικία 70 ετών αφήνοντας πίσω του τεράστια παρακαταθήκη είτε με τις προσωπικές του δουλειές είτε δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο σπουδαίος Miles Davis, οι Soft Machine, οι Gong, ο Jean-Luc Ponty και οι UK (όπου μπάσο έπαιζε ο προσφάτως εκλιπών John Wetton).

    Όπως είναι αναμενόμενο, η μουσική κοινότητα εξέφρασε τη θλίψη της για το θάνατο αυτού του τεράστιου μουσικού, ιδιαιτέρως, δε, πολλοί γνωστοί και βιρτουόζοι κιθαρίστες (μεταξύ αυτών και ο Gus G.) αναγνωρίζοντας την απέραντη προσφορά του στο όργανο.

    Ενδεικτικά ακολουθούν ορισμένες δηλώσεις:

    Joe Satriani: «R.I.P. Allan Holdsworth. Θα παραμείνεις τεράστια πηγή έμπνευσης για ‘μένα και η πανέμορφη μουσική σου θα ζει για πάντα.»

    Alex Skolnick (Testament): «Τεράστια απώλεια, πραγματική ιδιοφυΐα. Η μουσική του πολλές φορές δε γινόταν πλήρως κατανοητή από το κοινό (εμού συμπεριλαμβανομένου) όμως παρέμενε συγκλονιστικός, ασυμβίβαστος και εύστοχος.»

    Mike Portnoy: «Γαμώτο…R.I.P. Allan Holdsworth. Ήταν ένας εφευρέτης κι ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Χωρίς τον Holdsworth δεν θα υπήρχε ο Eddie Van Halen.»

    Gus G.: «Μόλις άκουσα ότι έφυγε ο Allan Holdsworth. Άλλος ένας τεράστιος καλλιτέχνης δεν είναι πια κοντά μας. R.I.P.»

    Steve Lukather (Toto): «Δεν το πιστεύω. Ο Allan Holdsworth ήταν ένας θρυλικός κιθαρίστας της γενιάς μου. Άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού και ήταν ο πιο γλυκός χαρακτήρας που ξέρω. R.I.P.»

    John Petrucci (Dream Theater): «Είμαι πολύ λυπημένος για το θάνατο του Allan Holdsworth. Επηρέασε πάρα πολύ το παίξιμό μου και ήταν ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης και πρωτοπόρος. Θα μας λείψει αφάνταστα.»

    Neal Schon (Journey): «R.I.P. Allan Holdsworth. Πολύ θλιβερό γεγονός. Να απολαμβάνετε τη ζωή γιατί τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα (σ.σ. για τον κόσμο της μουσικής)»

    David Coverdale (Whitesnake): «R.I.P. Allan Holdsworth. Καθηλωτικός κιθαρίστας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι αφιερωμένες στην οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του.»

    Asia: «Με μεγάλη μας θλίψη μάθαμε για το θάνατο του Allan Holdsworth. Εκπληκτικό ταλέντο και πραγματικός κύριος. R.I.P.»

    Tony MacAlpine: «Αναπαύσου εν ειρήνη, αδελφέ μου Allan.»