Wednesday, 03 May 2017 16:14

THIS.IS.HAMMER.389 – MΑΪΟΣ 2017

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.389 – MΑΪΟΣ 2017

    To InFinity… and Beyond!

    Deep Purple είναι, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ένας από τους βασικότερους πυλώνες της μουσικής που παρακολουθούμε και αγαπάμε. Οι Βρετανοί θρύλοι κυκλοφορούν αυτές τις μέρες το 20ό τους studio album, “inFinite”, που αποδεικνύεται ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα της σχεδόν 50χρονης καριέρας τους. Ο μπασίστας των Deep Purple, Roger Glover, ρίχνει το μωβ φως στον κόσμο της μπάντας για λογαριασμό του METAL HAMMER, μιλώντας μας για το παρελθόν και το μέλλον των Deep Purple, αλλά και για τη μουσική και τους ακροατές σήμερα. Έχουν δει πολλά τα μάτια του, αξίζει προσοχής τα λόγια του.



    Με αφορμή αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη αλλά και την κυκλοφορία του νέου δίσκου, το METAL HAMMER στρέφεται στη δισκοθήκη του και στο γράμμα “D”, μελετώντας από την αρχή ως το τέλος, την επική δισκογραφία των Deep Purple σ’ ένα εκτενές αφιέρωμα. Δισκάρες, ίντριγκες, ιστορικά live albums, επεισοδιακές αλλαγές μελών, δόξα, αθάνατα τραγούδια – όλα είναι εκεί.

    Στο δεύτερο εξώφυλλο του τεύχους φιλοξενούμε τους Mastodon, oι οποίοι για μία ακόμη φορά κυκλοφορούν έναν εκπληκτικό δίσκο, το concept “Emperor of Sand”. Η δημιουργία του, όμως, ήταν η δυσκολότερη που το συγκρότημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, επομένως οι Μastodon έχουν πολλά να μας αποκαλύψουν για το ζουμερό παρασκήνιο πίσω από το “Emperor of Sand”.

    Επίσης, το METAL HAMMER θυμάται τον Paul O’Neill, τον συνθέτη, στιχουργό, παραγωγό και manager των Savatage, που «έφυγε» τον περασμένο μήνα. Στο τεύχος αναδημοσιεύουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη – ντοκουμέντο που μας είχε παραχωρήσει ο O’Neill τη δεκαετία του ’90, ενώ εστιάζουμε και στο ποιος ήταν τελικά αυτός ο άνθρωπος που ανέστησε και γιγάντωσε την καριέρα των Savatage.

    Το τεύχος Μαΐου του METAL HAMMER συνοδεύεται από ένα σπουδαίο live album των Rock ‘n Roll Children που έχει τον τίτλο “The Chronicles - A Live Tribute to the Legacy of R.J. DIO”. Εδώ συναντάμε την μπάντα και αρκετούς καλεσμένους φίλους τους μουσικούς επί σκηνής, σε ηχογραφήσεις από τα φιλανθρωπικά events Rock in Dio των προηγούμενων ετών στο κατάμεστο Κύτταρο. Το πνεύμα και η ένταση αυτών των βραδιών είναι εδώ. Βάλτε το CD να βαράει δυνατά! Υπενθύμιση: το ραντεβού του φετινού Rock in Dio Vol.7 είναι το Σάββατο 13 Μαΐου.

    Τracklisting:

    01. Straight Through the Heart
    02. A Light in the Black
    03. Lady of the Lake (feat. EVITA MITSOPOULOU)
    04. Catch the Rainbow
    05. Over and Over
    06. Country Girl
    07. Shame on the Night (feat. FOFI ROUSSOS)
    08. Rainbow in the Dark (feat. SAKIS TOLIS - BOB KATSIONIS)
    09. If You Don’t Like Rock n’ Roll (feat. VICKY BEE)
    10. Still I’m Sad
    11. The Mob Rules
    12. Stars (feat. GUS DRAX - GEORGE STAVROPOULOS)
    13. Heaven and Hell



    Εδώ ακούμε από το CD που συνοδεύει το τεύχος Μαΐου μία μαγευτική εκτέλεση του "Catch The Rainbow" :

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ METAL HAMMER:
    Deep Purple, Mastodon, The Obsessed, Body Count, Pallbearer, Avatarium, Chronosphere, Maplerun, Pyramaze

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE:
    Fates Warning “Awaken the Guardian”

    STAGE HAMMER:
    Rotting Christ, Sabaton/Accept, Apocalyptica, Dead Congregation, Wardrum, Blues Pills, FM, SL Theory, Mahakala, Scar of the Sun

    ROOTS AND BRANCHES:
    The Doors

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ HORROR:
    God Dethroned, Tombs, Havok, Unearthly Trance, Cut Up, Brutus

    ΑΦΙΣΕΣ:
    Ritchie Blackmore/Ministry