Tuesday, 16 May 2017 15:49

RONNIE JAMES DIO: 7 χρόνια απών-7 χρόνια βροντερό παρών

Written by 
    RONNIE JAMES DIO: 7 χρόνια απών-7 χρόνια βροντερό παρών

    Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια απ’ τη μέρα που έφυγε από κοντά μας Η Φωνή αυτής της μουσικής, ο Ronnie James Dio.

    Το Metal Hammer Μαΐου που κυκλοφορεί, με αφορμή το έβδομο φιλανθρωπικό live “Rock in Dio” που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι Rock ‘n’ Roll Children στη μνήμη του Μεγάλου Κοντού, συνοδεύεται από το εκπληκτικό tribute album “The Chronicles - A Live Tribute to the Legacy of R.J. DIO”. Αποτελείται από διασκευές ηχογραφημένες στα προηγούμενα Rock in Dio με εκλεκτούς καλεσμένους της Σκηνής δίπλα στους Rock ‘n’ Roll Children.

    Εδώ η εκτέλεση του “Shame of the Night” (από το σπουδαίο “Holy Diver” του 1983) με τη συγκλονιστική φωνή της Fofi Roussos από το 2012.

    Παρακάτω και το “Catch the Rainbow” από το live του 2015 και το “Rainbow in the Dark” από το 2014, με guests δύο τεράστια ονόματα της Σκηνής, τον Σάκη Τόλη και τον Bob Katsionis.

    Τrack listing:

    01. Straight Through the Heart
    02. A Light in the Black
    03. Lady of the Lake (feat. EVITA MITSOPOULOU)
    04. Catch the Rainbow
    05. Over and Over
    06. Country Girl
    07. Shame on the Night (feat. FOFI ROUSSOS)
    08. Rainbow in the Dark (feat. SAKIS TOLIS - BOB KATSIONIS)
    09. If You Don’t Like Rock n’ Roll (feat. VICKY BEE)
    10. Still I’m Sad
    11. The Mob Rules
    12. Stars (feat. GUS DRAX - GEORGE STAVROPOULOS)
    13. Heaven and Hell

    Ο Ronnie James Dio προσέφερε στο μουσικό μας σύμπαν εκπληκτικές και ανεξίτηλες συνθέσεις, ενώ όσοι τον γνώρισαν μιλούν για έναν υπέροχο άνθρωπο που ήταν και παραμένει αγαπητός από όλη την κοινότητα. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Μεγάλο Κοντό ύστερα από τον θάνατό του. Θυμόμαστε τι δήλωσαν ορισμένα metal μεγαθήρια.

    Λίγες ημέρες μετά από το θάνατο του Ronnie James Dio, ο Bruce Dickinson, προλογίζοντας το “Blood Brothers” σε συναυλία των Iron Maiden στην California ανέφερε: «Αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε έναν μέντορά μου που δυστυχώς έφυγε από κοντά μας. Ελπίζω ότι ο κύριος Ronnie James Dio βρίσκεται εκεί ψηλά και με κοιτάει. Είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο μπορώ να πω πραγματικά «Ronnie, δεν αξίζω τίποτα μπροστά σου, κι ας σου ρίχνω 5 πόντους σε ύψος!»»

    Ο James Hetfield των Metallica, μιλώντας για τη συμμετοχή της μπάντας στο tribute album “Ronnie James Dio – This Is Your Live” είπε: «Όλοι έχουμε τους μέντορές μας και τους χρειαζόμαστε, ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Χρειάζομαι κάποιον τον οποίο θαυμάζω και τον παρακολουθώ ώστε να μάθω κάτι από αυτόν. Όταν η σύζυγος του Dio, η Wendy μας ζήτησε να συνεισφέρουμε στο “Ronnie James Dio – This Is Your Life” tribute album το 2014 δεν το σκεφτήκαμε καν. Έχουμε αρκετή εμπειρία στις διασκευές και το “Ronnie Rising Medley” ήταν ένας συνδυασμός τραγουδιών του Dio που λατρεύουμε. Όσο για ‘μένα ως τραγουδιστή ήταν μια πρόκληση να προσπαθήσω να τραγουδήσω όπως ο Ronnie και με βοήθησε να εξελιχθώ και να ξεπεράσω τα όριά μου.»

    O Metal God Rob Halford των Judas Priest, που έχει δηλώσει πως πριν από κάθε συναυλία ακούει τη μουσική του Dio για να ανέβει ψυχολογικά, δήλωσε στα πλαίσια των τρίτων Ronnie James Dio Awards: «Αυτό που θα θυμάμαι πάντα για τον Ronnie ήταν πόσο εύκολα μπορούσες να τον προσεγγίζεις. Ορισμένοι καλλιτέχνες είναι λίγο δύσκολοι, όχι όμως ο Ronnie. Μπορούσες να του πιάσεις την κουβέντα οποτεδήποτε για οτιδήποτε και δε μιλάω μόνο για εμάς τους μουσικούς. Ο Ronnie έπαιρνε δύναμη από τους fans του και βρισκόταν διαρκώς μαζί τους συζητώντας και υπογράφοντας αυτόγραφα. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες γιγαντώνουν το θρύλο του.»

    Από πλευράς μας, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο Ronnie James Dio θα ζει για πάντα στις καρδιές και τα στερεοφωνικά μας.