Thursday, 18 May 2017 09:42

CHRIS CORNELL (SOUNDGARDEN): Σοκ με το θάνατό του σε ηλικία 52 ετών

Written by 
    CHRIS CORNELL (SOUNDGARDEN): Σοκ με το θάνατό του σε ηλικία 52 ετών

    Σύμφωνα με το γραφείο που τον εκπροσωπεί, ο τραγουδιστής Chris Cornell των Soundgarden και Audioslave απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 52 ετών.

    To management του Cornell χαρακτηρίζει το θάνατό του «ξαφνικό και απροσδόκητο» συμπληρώνοντας πως η σύζυγός του και η οικογένειά του πρόκειται να μελετήσουν τα αίτια σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους fans για τη στήριξή τους και ζητούν την ιδιωτικότητά τους αυτές τις δύσκολες ώρες.

    Ο Cornell άφησε εποχή με το heavy rock/grunge σχήμα των Soundgarden από το Seattle, κυκλοφορώντας σπουδαία albums όπως τα "Badmotorfinger" και "Superunknown" γνωρίζοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία στα '90s. Mετά τη διάλυσή τους στα τέλη της δεκαετίας, συνεργάστηκε με τα μέλη των Rage Against the Machine στο supergroup Audioslave υπό την επίβλεψη του μεγαλοπαραγωγού Rick Rubin, ηχογραφώντας 3 επίσης επιτυχημένα albums. Άξιο αναφοράς το ιστορικό "Temple of the Dog" album που έγραψε με την ομώνυμη μπάντα όπου συμμετείχαν μουσικοί των διαλυμένων Mother Love Bone (προς τιμήν του εκλιπόντας Andy Wood), Pearl Jam και Soundgarden. Το τελευταίο διάστημα, o Chris Cornell ήταν ξανά ενεργός και με τα 3 σχήματα που δισκογράφησε.

    Tέλος, ο Cornell απολάμβανε τόσο προσωπική μουσική καριέρα (κυκλοφόρησε 5 δίσκους) όπως και αυτή του μοντέλου.

    Κέρδισε τόσο ως μέλος των Soundgarden, όσο και ως solo καλλιτέχνης, βραβεία όπως Grammy και Satellite (για το τραγούδι "You Know My Name" που ερμήνευσε για το soundtrack της ταινίας του James Bond, "Casino Royale").