Friday, 26 May 2017 17:10

MOTHER OF MILLIONS/LUNATIC MEDLAR/HYPNOTIC NAUSEA: Live στο SIX D.O.G.S.

Written by 
  MOTHER OF MILLIONS/LUNATIC MEDLAR/HYPNOTIC NAUSEA: Live στο SIX D.O.G.S.

  Τρία εξαιρετικά ελληνικά σχήματα θα εμφανιστούν σε λίγες μέρες στη σκηνή του Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8. Μοναστηράκι).

  Ο λόγος για τους progressive metallers, Mother of Millions που ετοιμάζουν τον διάδοχο του ντεμπούτου “Human”, τους Lunatic Medlar που κινούνται στο χώρο του heavy/progressive rock και το stoner σχήμα των Hypnotic Nausea.

  Τα εισιτήρια της βραδιάς κοστίζουν 5€ (προπώληση) και 7€ (ταμείο).

  Σημεία προπώλησης: Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr), Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com), τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, και διαδικτυακά στο www.viva.gr. Στο event της βραδιάς στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

  Με συμπληρωμένα δύο χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album τους “Human” από την σύμπραξη των Turkey Vulture και Bungalo Records, οι Αθηναίοι progressive metallers Mother of Millions, όντας πλέον στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του πολυαναπομένου δισκογραφικού διαδόχου, πραγματοποιούν ένα show, με παλιό και νεότερο υλικό, στο ανακαινισμένο gig space του six d.o.g.s.

  Έχοντας πραγματοποιήσει μία σειρά σημαντικών ζωντανών εμφανίσεων σε Αθήνα και επαρχία, ανοίγοντας μάλιστα σε κάποιες από αυτές για τους –επίσης Έλληνες– symphonic death metal pioneers, Septicflesh, τους ταχύτατα ανερχόμενους prog metallers Leprous και Oceans of Slumber και τους Αυστραλούς prog rockers Sleepmakeswaves και έχοντας πειραματιστεί με τον ήχο και το υλικό τους, ακόμη και σε unplugged / ακουστικές φόρμες, οι Mother of Millions επιστρέφουν συναυλιακά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, Αθήνα.

  Ο άκρως μελωδικός ήχος των Mother of Millions ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο progressive metal και το progressive rock, ενώ –όντας από τη φύση τους καλλιτεχνικά ακομπλεξάριστοι- δεν διστάζουν να πειραματιστούν με νύξεις world music όπως και heavy rock γκρούβες, δίνοντας μια άλλη διάσταση στον prog χαρακτηρισμό τους και καταφέρνοντας έτσι να αποτελέσουν άκουσμα ενδιαφέρον, περιπετειώδες και –σε στιγμές- άκρως soundtrack-ικό. Η μαγευτική φωνή του Γιώργου Προκοπίου (επίσης μέλος των Poem) είναι άλλο ένα από τα συστατικά του ήχου τους που μαγνητίζει τον ακροατή, ενώ τα χαρακτηριστικά visuals που τους συνοδεύουν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ζωντανών τους εμφανίσεων.

  ***

  Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Lunatic Medlar, ένα (μερικώς instrumental) heavy/ prog rock σχήμα με έδρα την Αθήνα. Αποτελώντας το side project μελών των Tardive Dyskinesia, Universe217, Sun of Nothing και Konkave, θα μπορούσαμε να πούμε –τηρουμένων των αναλογιών- πως συνιστούν ένα χεβιμεταλικό dream team. Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Finely Tuned Machine” σε ηλεκτρονική μορφή και οι live εμφανίσεις τους είναι σπάνιες και αρκούντως κατεδαφιστικές (sic). Οι Lunatic Medlar αποτελούν το περίτρανο παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν 4 φίλοι απο τα παλιά αποφασίζουν να περάσουν μαζί ώρα στο studio, απαλλαγμένοι από εξωγενείς πιέσεις και καλλιτεχνικά taboo. Οι Lunatic Medlar είναι και πάλι εδώ.

  ***

  Οι Hypnotic Nausea είναι μία post / stoner μπάντα από την Αθήνα. Με κίνητρο την αποθανάτιση της αναλογικής αίσθησης του ήχου τους και στόχο τη δημιουργία ηχοτοπίων που υπηρετούν τη θεματολογία που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, με λίγα φωνητικά, χωρίς όμως την ανάγκη να κρατήσουν τη μουσική τους πλήρως ορχηστρική και με εκτενή χρήση ηλεκτρονικών και ambient στοιχείων, κατάφεραν στα 5 μόλις χρόνια πορείας τους, να έχουν ξεχωρίσει από τις μπάντες του ύφους, χάρη στο ιδιαίτερο στυλ τους, που τους διαφοροποιεί και τους καθιστά πάνω απ' όλα υπηρέτες της εννοιολογικής τέχνης.

  Έχοντας ήδη εμφανιστεί σε Αθήνα και επαρχία, στο πλευρό των Crippled Black Phoenix, Sasquatch, Karma to Burn, House of Broken Promises, 1000mods και Universe217, μεταξύ άλλων, οι Hypnotic Nausea έχουν ήδη ξεκινήσει και αποκτούν τη στόφα της έμπειρης συναυλιακά μπάντας, γεγονός που τους προσδίδει την ικανότητα να πραγματοποιούν συμπαγείς και σφιχτοδεμένες ζωντανές εμφανίσεις, που αναπαράγουν με πιστότητα, αλλά ακόμη περισσότερη ενέργεια το δισκογραφημένο υλικό τους.

  Με το ντεμπούτο "Hypnosis" να έχει εισπράξει άκρως θετικά σχόλια από το κοινό και τον εγχώριο τύπο, οι Hypnotic Nausea βρίσκονται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας και ηχογράφησης του διαδόχου του, που αναμένεται να συνεχίσει τη θεματολογία που οι ίδιοι θέσπισαν στο πρώτο τους δισκογράφημα.