Thursday, 01 June 2017 13:22

THIS.IS.HAMMER.390 – IOYNIOΣ 2017

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.390 – IOYNIOΣ 2017

    In Union We Stand!

    Η Ελληνική Σκηνή βρίσκεται αναμφισβήτητα στην καλύτερή φάση της. Συνεπώς η συναυλιακή σύμπραξη ορισμένων από τα ισχυρότερα όπλα της, των Rotting Christ, Nightstalker, 1000Mods και InnerWish στα πλαίσια του Rockwave Festival, είναι βαρύνουσας σημασίας για το μέλλον του εγχώριου γίγνεσθαι. Για αυτό στο τεύχος Ιουνίου, τα μέλη των παραπάνω σχημάτων συζητούν μαζί μας για την Ελληνική Σκηνή, τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες της, το παρόν και το μέλλον της, τα βλέμματα και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, τις συναυλίες και τη μεγάλη βραδιά της Παρασκευής 30 Ιουνίου. Εκτενέστατη η κουβέντα μαζί τους και αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά από όλους όσους με τον τρόπο τους καταπιάνονται με τη Σκηνή. Είτε από τη θέση του ακροατή, είτε από τη θέση του μουσικού. Επιπλέον, ζητήσαμε την άποψη και των Tardive Dyskinesia, Poem, Godlseep και Bazooka, οι οποίοι επίσης πρόκειται να πυρπολήσουν τις σκηνές του Terra Vibe.



    Φυσικά, το μικροσκόπιο του METAL HAMMER εστιάζει και στις μπάντες που πρόκειται να μας επισκεφθούν στα πλαίσια του Rockwave και αναλύουμε γιατί η καθεμία τους, με τον τρόπο της και τον ιδιαίτερό χαρακτήρα της, έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό: οι Evanescence, Paradise Lost, Gojira, Flogging Molly, Anathema και Epica επιστρέφουν για τους Έλληνες οπαδούς τους την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Terra Vibe.

    Στο δεύτερο εξώφυλλο του τεύχους με χαρά φιλοξενούμε και τιμούμε ένα ιστορικό album για τα '90s και τη μουσική που παρακολουθούμε: το "Imaginations from the Other Side" των Blind Guardian. Ο frontman και ηγέτης των λατρεμένων μας Βάρδων, Hansi Kürsch, μας εξιστορεί σε μία αποκλειστική συνέντευξη, το παρασκήνιο ενός εκ των δίσκων-σταθμών στην καριέρα των Blind Guardian και προετοιμαζόμαστε μαζί του για τη μεγάλη headline συναυλία των Γερμανών θρύλων στο Chania Rock Festival της Κρήτης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

    Επίσης, στο METAL HAMMER Ιουνίου, με σεβασμό αποχαιρετούμε τον Chris Cornell που «έφυγε» στις 18/05/2017 και θυμόμαστε την διαδρομή του στην μουσική αλλά και την κληρονομιά που μας άφησε μέσω των σπουδαίων έργων του με τους Soundgarden, Audioslave, κ.ά.

    Το τεύχος Ιουνίου του METAL HAMMER συνοδεύεται δωρεάν από το album "Metal Greece Now - June 2017" όπου 13 πανάξια συγκροτήματα της Ελληνικής Σκηνής για όλα τα γούστα, παρουσιάζουν τις νέες και φιλόδοξες δουλειές τους.

    Τracklisting:

    01. HIDDEN IN THE BASEMENT “Dry Well”
    02. HALF GRAMME OF SOMA “Mega Rollo Booster”
    03. RIFFOCITY “Isolation”
    04. VALOR “Arrogant Fall”
    05. W.E.B. “Tartarus”
    06. ART OF SIMPLICITY “Once”
    07. M3MΦ1Σ “1312”
    08. DEAD SOUTH DEALERS “Wrong Cargo”
    09. OCEAN MIND “Gypsy Son”
    10. DREAMRITES “Lament of Sorrow”
    11. CHRONOMANCY “The Once and Future King”
    12. PROJECT RENEGADE “Pressure”
    13. ILLUSORY “Swan Song”

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ METAL HAMMER:
    Rockwave Festival 2017 (Rotting Christ / Nightstalker / 1000Mods / InnerWish), Dimmu Borgir, Danzig, Tankard, Night Demon, Fragile Vastness, The Silent Wedding, Warbringer, Liv Sin, Below, Kemerov, Life of Agony


    AΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:
    Chris Cornell (R.I.P.), Rockwave Festival 2017 (Evanescence / Paradise Lost / Gojira / Flogging Molly / Anathema / Epica)

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE:
    Blind Guardian “Imaginations from the Other Side”

    STAGE HAMMER:
    Rock 'n' Roll Children (Rock in Dio Vol.7), Parkway Drive, Need, Skyclad, Candlemass, Omen, Amenra, Zeal and Ardor, Imperial State Electric, Timo Tolkki, Graham Bonnet

    ROOTS AND BRANCHES:
    Angel Witch

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ HORROR:
    Acherontas, Suffocation, Vallenfyre, Decapitated, Entrails

    ΑΦΙΣΕΣ:
    Rainbow "Rising" / Dimmu Borgir