Thursday, 13 July 2017 20:05

SATYRICON: Νέος δίσκος τον Σεπτέμβριο

Written by 
    SATYRICON: Νέος δίσκος τον Σεπτέμβριο

    Τον ένατο studio album τους πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι Νορβηγοί Satyricon.

    Ο δίσκος έχει τίτλο “Deep Calleth Upon Deep” και θα φτάσει στα χέρια μας στις 22 Σεπτεμβρίου μέσω της Napalm Records. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Oslo της Νορβηγίας και το Vancouver του Καναδά, και τη μίξη ανέλαβε ο Mike Fraser.

    Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής των Satyricon, Sigurd “Satyr” Wongraven, που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο το 2015: «Αυτό το album το προσέγγισα σκεπτόμενος διαρκώς πως ή θα είναι η αρχή για κάτι καινούριο, ή θα είναι ο τελευταίος μου δίσκος. Αν είναι ο τελευταίος πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο. Αν υπάρξουν κι άλλοι, πρέπει να είναι τόσο διαφορετικός από τον προηγούμενο, ώστε να μοιάζει με νέα αρχή. Είναι πραγματικά σκοτεινός, πολύ πνευματικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση και ενέργεια.

    «Το “Deep Calleth Upon Deep” είναι μια ξεκάθαρη δήλωση για την ουσία της μουσικής των Satyricon και για την αιώνια αξία της ίδιας της Τέχνης. Προσωπικά πιστεύω πως όλες οι μορφές τέχνης με κάποια υπόσταση, όχι μόνο οι Satyricon, πρέπει να πάρουν ένα κομμάτι σου ώστε τελικά να τις «εισπνεύσεις» και να τις κατανοήσεις ολοκληρωτικά. Αν τα πιάσεις όλα μετά από μόνο 1-2 ακροάσεις, τελικά πιθανότατα δεν θα μείνουν μαζί σου. Αυτό λέει και ο τίτλος: είναι από τα βάθη των ανθρώπων που δημιούργησαν τον δίσκο, και απευθύνεται στα βάθη των ακροατών. Αν θέλετε να ταξιδέψετε μαζί μας, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να σκάψετε βαθιά μέσα σας, στις πιο σκοτεινές γωνίες των ψυχών σας.»

    Το εξώφυλλο του δίσκου είναι ένα σχέδιο του 1898 από τον Edvard Munch, πιθανώς τον σπουδαιότερο Νορβηγό ζωγράφο όλων των εποχών.

    Μέχρι να ακούσουμε κάτι από το “Deep Calleth Upon Deep”, θυμόμαστε το ομώνυμο album των Satyricon που κυκλοφόρησε πριν από 4 χρόνια.