Wednesday, 19 July 2017 18:00

SANCTUARY: Το πρόγραμμα της συναυλίας της Παρασκευής στην Αθήνα

Written by 
    SANCTUARY: Το πρόγραμμα της συναυλίας της Παρασκευής στην Αθήνα

    Μεθαύριο, Παρασκευή 21 Ιουλίου, οι Sanctuary επιστρέφουν στην Αθήνα για μια συναυλία στο Gagarin με support σχήμα τους Diviner.

    Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει διαμορφωθεί ως εξής:

    20:15 Πόρτες
    21:00 - 21:40 Diviner
    22:15 Sanctuary

    Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ (τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 25 ευρώ (υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

    Σημεία προπώλησης: Public, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores και Monsterville.
    Διαδικτυακά: www.viva.gr

    Στο event της συναυλίας στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

    Οι Sanctuary είναι η επιτομή του US metal. Του εκπληκτικού αυτού μουσικού υβριδίου που χαρακτηρίζεται από τη μελωδία και το λυρισμό του κλασικού heavy metal, την ορμή του thrash, το τεχνικό παίξιμο και τα εκφραστικά, θεατρικά φωνητικά που στην περίπτωση του αινιγματικού Warrel Dane βρίσκουν τον απόλυτο εκφραστή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με το πέρασμα των ετών το συγκρότημα έχει αποκτήσει μυθικό status στις τάξεις των οπαδών και τα albums τους λατρεύονται σαν ευαγγέλια.

    Το Seattle, στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν αναμφισβήτητα μία από τις κοιτίδες του heavy metal. Εκεί δημιουργήθηκαν οι Queensrÿche, οι Metal Church, οι Fifth Angel, οι Heir Apparent, εκεί λοιπόν και οι κιθαρίστες / ξαδέρφια Lenny Rutledge και Sean Blosl δημιούργησαν τους Sanctuary μαζί με τον μπασίστα Jim Sheppard, τον drummer Dave Budbill και το τραγουδιστή Warrel Dane με το πρώτο τους album, σε παραγωγή Dave Mustaine (Megadeth), να κυκλοφορεί το 1987 με τίτλο “Refuge Denied”. Ο δίσκος αυτός θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες της δεκαετίας του ’80 παρουσιάζοντας ένα σχήμα με ξεχωριστή αισθητική και ξεκάθαρο μουσικό όραμα το οποίο και τελειοποίησαν στην επόμενη κυκλοφορία τους, το ανεπανάληπτο “Into the Mirror Black” (1990). Ένα πραγματικό έργο τέχνης που είχε όλα τα φόντα ώστε να αποτελέσει «οδηγό», να δείξει το δρόμο που θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή η μουσική στη νέα δεκαετία.

    Δυστυχώς, όμως, η αλλαγή του τοπίου στη δισκογραφία την εποχή εκείνη, ανάγκασε το συγκρότημα να διαλυθεί αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη. Οι Rutledge / Blosl / Budbill αποχώρησαν από τη μουσική σκηνή, ενώ οι Dane / Sheppard δημιούργησαν τους Nevermore, ένα από τα πιο συναρπαστικά metal σύνολα της τελευταίας 20ετίας, με τους οποίους και διέπρεψαν.

    Το 2010 οι σχέσεις του Dane με τον Rutledge αποκαταστάθηκαν και ο δίσκος “Τhe Year the Sun Died” που κυκλοφόρησε το 2014 επισφράγισε την επιστροφή του σχήματος στη σκηνή.

    Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το album των Sanctuary “Inception” το οποίο δεν περιέχει καινούριο υλικό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ορισμένα από αυτά τα τραγούδια κυκλοφόρησαν αργότερα σε διαφορετικές εκτελέσεις, ενώ κάποια άλλα εμφανίζονται για πρώτη φορά σε επίσημη κυκλοφορία του συγκροτήματος.

    Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, οι Sanctuary επισκέπτονται για μία ακόμα φορά την Ελλάδα και υπόσχονται ένα show που θα αποτελέσει μάθημα ιστορίας αμερικάνικου metal, μία συναυλία το στίγμα της οποίας δύσκολα θα ξεχαστεί. Arise & Purify!

    Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Diviner. To σχήμα αποτελείται από πασίγνωστους Έλληνες μουσικούς όπως ο τραγουδιστής Γιάννης Παπανικολάου (Rock ‘n’ Roll Children, ex- InnerWish) ο κιθαρίστας Γιώργος Μαρούλης (4Bitten), o μπασίστας Ηρακλής Μπουζιώτης (SixForNinE) και ο drummer Φραγκίσκος Σαμοΐλης (InnerWish). O δίσκος τους “Fallen Empires” κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και απολαμβάνει θερμότατης υποδοχής από το κοινό.