Thursday, 24 August 2017 10:17

ROBERT PLANT: Νέος δίσκος τον Οκτώβριο – Ακούστε ένα νέο τραγούδι

Written by 
    ROBERT PLANT: Νέος δίσκος τον Οκτώβριο – Ακούστε ένα νέο τραγούδι

    Τρία χρόνια έχουν περάσει από το υπέροχο “Lullaby and… the Ceaseless Roar” του θρυλικού Robert Plant.

    Ο πρώην τραγουδιστής των θεόρατων Led Zeppelin, αναμένεται στις 13 Οκτωβρίου να κυκλοφορήσει τον διάδοχό του με τίτλο “Carry Fire” σε συνεργασία με την Warner Bros. και την Nonesuch. Εδώ μπορείτε να ακούσετε το εναρκτήριο τραγούδι “The May Queen” και να παρακολουθήσετε το lyric video που το συνοδεύει.

    Το ενδέκατο studio album του Robert Plant, ηχογραφήθηκε στο Top Cat Studio στην πόλη Box του Wiltshire, με πρόσθετες πινελιές στα Real World και Rockfield studios. Την παραγωγή ανέλαβε ο ίδιος ο ανυπέρβλητος frontman ενώ μαζί του βρίσκονται ξανά οι Sensational Space Shifters, η προσωπική του μπάντα που αποτελείται από τους John Baggott (πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, ενορχήστρωση πνευστών, slide κιθάρα), Justin Adams (κιθάρες, ούτι, κρουστά), Dave Smith (τύμπανα, κρουστά) και Liam “Skin” Tyson (ακουστικές, pedal steel και resonator κιθάρες). Παράλληλα, ως guests συμμετέχουν ο Seth Lakeman στο βιολί και την βιόλα, ο Redi Hasa στο τσέλο και η τραγουδίστρια Chrissie Hynde των The Pretenders που τραγουδά σε ντουέτο με τον Robert Plant την διασκευή στο “Bluebirds Over the Mountain” του Ersel Hickey.

    Σε δηλώσεις του ο Robert Plant ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι όλα θέμα πρόθεσης. Σέβομαι και αγαπώ τις παλιότερες δουλειές μου όμως κάθε φορά νιώθω να με δελεάζει το κίνητρο της δημιουργίας και η ανάγκη να συνδυάσω το παλιό με το νέο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ορμή που έχει η μπάντα να έχει μεταφερθεί σε άλλο άξονα και ο νέος ήχος μας δίνει χώρο σε συναρπαστικά και δραματικά τοπία αναφορικά με την διάθεση, την μελωδία και την ενορχήστρωση.»

    Track listing:

    01. The May Queen
    02. New World...
    03. Season's Song
    04. Dance With You Tonight
    05. Carving Up The World Again…A Wall And Not A Fence
    06. A Way With Words
    07. Carry Fire
    08. Bones Of Saints
    09. Keep It Hid
    10. Bluebirds Over The Mountain
    11. Heaven Sent