Sunday, 27 August 2017 19:35

ROB HALFORD (JUDAS PRIEST): Μιλά για τις διακρίσεις εις βάρος ομοφυλόφιλων και την χαρά του για τον τρόπο που αντέδρασε η metal κοινότητα απέναντι του

Written by 
    ROB HALFORD (JUDAS PRIEST): Μιλά για τις διακρίσεις εις βάρος ομοφυλόφιλων και την χαρά του για τον τρόπο που αντέδρασε η metal κοινότητα απέναντι του

    Ο Rob Halford, ο εμβληματικός frontman των Judas Priest, εδώ και πάνω από 20 χρόνια έχει δηλώσει δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος.

    Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή “The Freaks With Kenny and Crash” του σταθμού Fox Sports στο Phoenix της Arizona εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις διακρίσεις που υφίστανται ακόμα, σήμερα, οι ομοφυλόφιλοι σε ορισμένα σημεία του κόσμου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα πολύ ουσιώδη δήλωσε.

    «Νιώθω θυμωμένος που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, το 2017. Άρχισα σιγά σιγά να καταλαβαίνω τις προτιμήσεις μου όταν ήμουν μικρός. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για προτιμήσεις σε αυτό το θέμα. Δεν κάνεις επιλογή κάποια στιγμή στη ζωή σου για το αν θα είσαι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος. Εγώ είμαι αυτός που είμαι, και μεγάλωσα σε μια τέτοια κοινωνία που ακόμα και σήμερα σε μεγάλο βαθμό, άνθρωποι σαν εμένα βιώνουν τεράστιες ανισότητες.

    «Ένιωθα πάντοτε ως έφηβος πως όταν θα έφτανα 30 ετών, τα πράγματα θα είχαν καλυτερέψει όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ειδικά στην Αμερική και την πατρίδα μου έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ακόμα χειρότερα, σε μερικές περιοχές του κόσμου, πετούν ανθρώπους σαν εμένα από κτίρια και τους κρεμούν μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Τέτοιες αδικίες ενάντια στα gay άτομα είναι πάνω κάτω οι ίδιες που βιώνουν οι μαύροι ή οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τις θρησκείες. Ζούμε σε έναν τρελό κόσμο. Θα πίστευε κανείς ότι μέχρι τώρα θα είχαμε βρει έναν τρόπο να ζούμε αρμονικά μεταξύ μας, να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να τον αποδεχόμαστε όπως είναι. Εξάλλου η ζωή είναι μικρή…»

    Εν συνεχεία, ο Metal God ρωτήθηκε για το κατά πόσο η δημοφιλία που του έχει προσφέρει η επιτυχία των Judas Priest, βοήθησε στην θετική αποδοχή των δηλώσεών του από το metal κοινό, καθώς και στην θετικότερη αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων: «Όταν δήλωσα δημόσια πως είμαι ομοφυλόφιλος, είχα φύγει από τους Judas Priest και ήμουν σε μια μπάντα που λεγόταν Two, παρέα με τον John 5 που τώρα παίζει με τον Rob Zombie. Έδινα, λοιπόν, μια συνέντευξη στο MTV και στη ροή του λόγου είπα «μιλώντας ως ένας gay άντρας στον metal χώρο…» και ο παραγωγός της εκπομπής το άφησε γιατί ήταν μεγάλη είδηση εκείνη την εποχή. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν ξέρω αν θα το έλεγα ως μέλος των Judas Priest.

    «Εμείς οι gay, μέχρι να κάνουμε μια τέτοια δήλωση πάντα προστατεύουμε τους ανθρώπους μας διότι δεν θέλουμε να τους κάνουμε κακό. Προσπαθούμε δηλαδή να ζήσουμε τις ζωές των άλλων και αυτό είναι το χειρότερο. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με τον δικό σου τρόπο. Μετά μπορείς να βγεις έξω στον κόσμο και να λύσεις τα προβλήματά σου.

    «Όταν, λοιπόν, είπα στον αέρα πως είμαι ομοφυλόφιλος, γύρισα στο ξενοδοχείο και σκεφτόμουν πως θα γινόταν χαμός. Όμως τελικά βρέθηκα μπροστά σε υπέροχες εκδηλώσεις αγάπης. Έπαιρνα επιστολές, fax και τηλεφωνήματα από πολλούς ανθρώπους στην metal κοινότητα και όλοι μου έλεγαν «Rob, δεν μας νοιάζει. Θέλουμε να είσαι αυτός που είσαι, να τραγουδάς τα τραγούδια σου και να ερχόμαστε να σε βλέπουμε». Αυτό ήταν μια τρομερά αναζωογονητική στιγμή για ‘μένα αλλά και για το metal. Το metal ήταν διαρκώς το αουτσάιντερ στο rock ‘n’ roll, ποτέ δεν απολάμβανε τον απαραίτητο σεβασμό και ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Έτσι, μετά από όλα αυτά ήταν υπέροχο που η κοινότητά μας αποδείχτηκε η πιο ανεκτική, η πιο ανοιχτόμυαλη κι εκείνη που αποδέχεται και αγαπά τους πάντες. Ήταν υπέροχη στιγμή.»

    Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, επιβεβαιώνουμε ότι ο Rob Halford δεν είναι απλά ένας άριστος τραγουδιστής, καταπληκτικός performer και μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές στον χώρο μας. Είναι και ένας θαυμάσιος άνθρωπος.

    Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη από το studio της εκπομπής.