Monday, 06 November 2017 18:32

BRUCE DICKINSON: Ήθελε τον DIO στο project THE THREE TREMORS

Written by 
    BRUCE DICKINSON: Ήθελε τον DIO στο project  THE THREE TREMORS

    To 2000, o Bruce Dickinson μαζί με τον επί σειρά ετών συνεργάτη του, Roy Z, ετοίμαζαν ένα μεγαλεπήβολο project με το όνομα The Three Tremors.

    Σε αυτό, ο Air Raid Siren θα συναντούσε δύο άλλες κορυφαίες φωνές του metal κόσμου, τον Rob Halford των Judas Priest και τον Geoff Tate των Queensrÿche, με σκοπό την ηχογράφηση ενός studio δίσκου και μια περιοδεία για την υποστήριξή του. Τελικά το project δεν ευδοκίμησε καθώς ο frontman των Iron Maiden δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις συνθέσεις που είχε, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί κάτι πιο ιδιαίτερο ώστε να αναδειχτεί η ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε φωνής, και το μόνο δείγμα που έχουμε απ’ αυτή τη συνεργασία είναι η ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού “One You Love to Hate” που έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Halford και τον Roy Z.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Eddie Trunk, ο Bruce Dickinson αποκάλυψε πως ο ίδιος ήθελε ένα διαφορετικό line up για τους The Three Tremors. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν ήθελα να το κάνω χωρίς τον Ronnie James Dio. Όμως ο Rod (σ.σ. Smallwood, manager των Iron Maiden) τον θεωρούσε πολύ μεγάλο σε ηλικία. Αμέσως του απάντησα «τι εννοείς μεγάλος; Αστειεύεσαι; Είναι θρύλος.» Όμως επέμεινε πως πρέπει να επιλέξουμε τον Geoff Tate. Τελικά συναντηθήκαμε μαζί του και τότε κατάλαβα ότι δεν θα δουλέψει το project. Εκεί τελείωσαν όλα.»

    Τελικά, ένα απ’ τα τραγούδια που προορίζονταν για τους The Three Tremors, το “Tyranny of Souls”, κατέληξε στο ομώνυμο solo album του Bruce Dickinson που κυκλοφόρησε το 2005.

    Στο Metal Hammer Νοεμβρίου που κυκλοφορεί, ο Bruce Dickinson μονοπωλεί σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον μας. Με αφορμή την αυτοβιογραφία του, “What Does this Button Do?” που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία, ο σπουδαίος frontman κοσμεί το εξώφυλλο του τεύχους, και στις σελίδες του θα βρείτε ένα χορταστικό 20σέλιδο αφιέρωμα. Σε αυτό, μπορείτε να διαβάσετε την εμπειρία μας από την παρουσίαση του βιβλίου στο Λονδίνο. Παράλληλα παρουσιάζουμε όλη την ανεπανάληπτη καριέρα του στη μουσική μας, τόσο ως solo καλλιτέχνης όσο και ως μέλος των Iron Maiden και των Samson, ενώ εμβαθύνουμε και στον Άνθρωπο Bruce Dickinson, ρίχνοντας μια εκτενή ματιά στα παιδικά του χρόνια, καθώς και στην πληθώρα των δραστηριοτήτων του από το ραδιόφωνο, στην ξιφασκία και στην αγάπη του για τα αεροπλάνα και το πιλοτάρισμα.