Wednesday, 15 November 2017 17:34

GEEZER BUTLER: Μιλά για το τέλος των BLACK SABBATH και τα μελλοντικά του σχέδια

Written by 
    GEEZER BUTLER: Μιλά για το τέλος των BLACK SABBATH και τα μελλοντικά του σχέδια

    Πρόσφατα ο θεόρατος Geezer Butler, μπασίστας, συνιδρυτής, και για πάρα πολλά χρόνια στιχουργός των Black Sabbath έδωσε μία συνέντευξη στο Billboard και είδε χτες το φως της δημοσιότητας.

    Κέντρο της ήταν, φυσικά, το τέλος της πορείας των Black Sabbath με τον κύκλο να κλείνει με μια Βρετανική περιοδεία που κατέληξε για δύο συναυλίες στην πόλη καταγωγής των μελών, το Birmingham.

    Ο σπουδαίος μουσικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένιωσα ανακούφιση που η πορεία μας τελείωσε με ένα καλό show, αλλά και στενοχώρια καθώς δεν θα το ξανακάνουμε στο μέλλον. Δεν ήταν τόσο άσχημα όσο το περίμενα, αντιθέτως κάναμε το σωστό. Είμαστε στα πράγματα για 49 χρόνια και ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθούμε.

    «Προσωπικά, την αντιμετώπισα όπως όλες τις υπόλοιπες περιοδείες, αυτός ήταν ο αμυντικός μηχανισμός μου. Αν το σκέφτεσαι πάρα πολύ, τότε στενοχωριέσαι ευκολότερα. Ήταν, όμως, σίγουρα μια ιδιαίτερη περιοδεία. Νιώθαμε πως κάθε εμφάνιση πρέπει να είναι η καλύτερή μας γιατί ήταν η τελευταία φορά που θα μας έβλεπε ο κόσμος στο σανίδι. Έτσι καταβάλλαμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια ψυχολογικά μιλώντας και ο Ozzy ήταν ο καλύτερος Ozzy των τελευταίων πολλών ετών, το ίδιο και η μπάντα ως σύνολο.»

    Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μελλοντικά του μουσικά σχέδια, καθώς δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τη μουσική: «Παρ’ όλο που απολαμβάνω τη ζωή του συνταξιούχου, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανασχοληθώ με τη μουσική! Απλώς δεν βιάζομαι. Προς το παρόν ταξιδεύω και βλέπω όλα εκείνα τα μέρη στα οποία ως μπάντα μείναμε μόνο μια μέρα, δώσαμε ένα live και φύγαμε, και περνάω ποιοτικό χρόνο σε αυτά. Παράλληλα, πρόσφατα μετακόμισα και ετοιμάζω το νέο μου home studio αλλά μου έχει πάρει πάρα πολύ χρόνο. Του χρόνου θα δω αν μπορώ να επιστρέψω πλήρως στη σύνθεση.»

    Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το live CD/LP/DVD των Black Sabbath με τίτλο “The End”, το οποίο αποτελείται από ολόκληρο το τελευταίο live των Πατέρων του Heavy Metal στο Birmingham καθώς και 5 αγαπημένα και κλασικά τραγούδια ηχογραφημένα live in the studio λίγες μέρες μετά από την τελευταία συναυλία, σε ένα jam session στα Angelic studios.

    Την ίδια μέρα, το Remedy Live Club θα παρουσιάσει την ταινία, κληρώνοντας ως δώρο 2 DVDs. Μετά από την παρουσίαση θα βρεθεί πίσω από τα decks ο Κώστας Χρονόπουλος του Metal Hammer. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο Facebook event θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

    Εδώ παίρνουμε μια πρώτη γεύση με τα ανεπανάληπτα "N.I.B." και "Paranoid".