Thursday, 16 November 2017 17:15

AHERUSIA: Θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος»

Written by 
  AHERUSIA: Θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος»

  Από το Φεβρουάριο κυκλοφορεί το τρίτο full length των Ελλήνων folk black metallers Aherusia με τίτλο “Prometheus: Seven Principles on How to Be Invincible”.

  Ο δίσκος αναφέρεται στον αρχαιοελληνικο μύθο του Προμηθέα και οι στίχοι είναι γραμμένοι στην ελληνιστική κοινή. Για την υποστήριξη του δίσκου και την ενίσχυση του concept, οι Aherusia αποφάσισαν να ανεβάσουν την ομώνυμη παράσταση, «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος» στα πρότυπα των αρχαίων τραγωδιών με τη μπάντα να παίζει ζωντανά τη μουσική του album.

  Ο χώρος διεξαγωγής είναι το Θέατρο της Ημέρας (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι) από τις 3 Δεκεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι το Μάρτιο. Η γενική είσοδος έχει διαμορφωθεί στα 12 ευρώ και η ώρα έναρξης των παραστάσεων έχει οριστεί για τις 21:00. Στο δελτίο τύπου που βρίσκεται παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων, τους συντελεστές και τον τρόπο που μπορείτε να κάνετε κράτηση.

  Με βασική αφορμή τις παραστάσεις, οι Aherusia μίλησαν στο Metal Hammer Νοεμβρίου που κυκλοφορεί. Στη συνέντευξη που βρίσκεται στο Horror, ο mainman της μπάντας, Voreas Faethon αναλύει όλες τις πτυχές του δίσκου τόσο αναφορικά με τη μουσική που συνδέει το black metal με την ελληνική παράδοση, όσο και με τους στίχους ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο concept της παράστασης. Στο τμήμα των δισκοκριτικών θα βρείτε και την παρουσίαση του "Prometheus".

  Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer της παράστασης και να θυμηθείτε το τραγούδι “Άσκι Kατάσκη - As Light Defeats the Darkness” που συμπεριλαμβάνεται στο CD “Spreading the Disease Worldwide” που συνόδευε το Metal Hammer Οκτωβρίου.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

  Οι AHERUSIA παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος

  Από 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Θέατρο της Ημέρας

  Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

  Ο Προμηθέας χαρίζει στους Ανθρώπους την Φωτιά και τον Λόγο και τους βλέπει να προκόβουν καθώς εγείρονται από το Χάος. Η Ανθρωπότητα συντάσσεται με τους Αθανάτους, στους πολέμους ενάντια στο σκότος, μα γρήγορα, το γειτόνεμα με τους θεούς, θα κάνει τους Ανθρώπους να ποθήσουν την αθανασία και την παντοδυναμία των θεών, ενώ παράλληλα θα τους κάνει να μισήσουν την θνητότητα, την βραχυβιότητα και την εν γένει φθαρτή τους φύση. Γρήγορα η τάση αυτή των Ανθρώπων θα τους οδηγήσει στον φόβο και στην κάθε αποτρόπαιη πράξη που ο φόβος μας οδηγεί καθώς μας δεσμώνει.

  Ο Προμηθέας τότε, θα ορκίσει τους υπόλοιπους Αθανάτους να πάψουν την συναναστροφή τους με τους θνητούς ενώ παράλληλα αλυσοδένεται στον βράχο, "ενδυόμενος" τον πόνο και την στέρηση, θέλοντας να δώσει ένα σκληρό μάθημα στην Ανθρωπότητα ωθώντας την να αναζητήσει ξανά το σεβασμό προς την ίδια της την φύση.

  Εδώ ξεκινά και η ιστορία του έργου, που περιγράφει το αβέβαιο ταξίδι των Ανθρώπων στην συνείδηση και την φρικτή μαρτυρία του ευεργέτη Τιτάνα στον βράχο.

  Άραγε οι κοιμώμενοι θα αφυπνιστούν τελικά; Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή...

  Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα-ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο Προμηθεύς Πυρφόρος, όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης. Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την videoart, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επανα-φέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας.

  Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, με τίτλο PROMETHEUS ~ Seven Principles On How To Be Invincible.

  Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα.

  Συντελεστές

  Κείμενο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Σκηνικά, Σχέδιο κοστουμιών: Γιώργος Βορέας Μελάς
  Βοηθός κινησιολόγου: Joanna David
  Κοστούμια: Ευαγγελία Ζορμπά
  Οργάνωση παραγωγής: Αλίκη Σαρακατσάνου
  Τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης

  Διανομή

  Προμηθέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος
  Έξαρχος: Δημήτρης Κατσιδονιώτης
  Πρώτη: Γιούλη Παπανελοπούλου
  Χορός: Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Αλέξης Αντωνάκης, Θεόφιλος Βλάχος, Joanna David, Βίκυ Δρίβα, Ευαγγελία Ζορμπά, Μαρία Ιωάννου, Πάνος Νίκιας, Γιώργος Ποιμενίδης, Κατερίνα Παπασωτηρίου-Χατζηκυριάκου.

  Μουσικοί επί σκηνής (AHERUSIA)

  Κιθάρα/φωνή: Γιώργος-Βορέας Μελάς (Voreas Faethon)
  Κιθάρα/φωνή: Δημήτρης Χαραμής (Drakhon)
  Μπάσο /φωνή: Θοδωρής Μανίκας (Tho)
  Κρουστά: Παντελής Πολύζος (Chaeronios)

  Παραστάσεις:

  3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2017
  7, 14, 21 Ιανουαρίου 2018
  4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου 2018
  4, 11, 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 9:00μ.μ.

  Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 12 €

  Πληροφορίες-κρατήσεις: 6981763095, 2106929090

  Προπώληση εισιτηρίων: Viva

  ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου) Τ.Κ. 115 24
  τηλ. 2106929090, 2106995777, fax: 2106923470,
  site: Θέατρο Ημέρας, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Aherusia

  Προμηθέας - Εφτά Αρχές στο να είναι Κανείς Ανίκητος