Wednesday, 10 January 2018 15:08

DECAPITATED: Αποσύρθηκαν οι εις βάρος τους κατηγορίες – Δήλωση στήριξης του NERGAL

Written by 
    DECAPITATED: Αποσύρθηκαν οι εις βάρος τους κατηγορίες – Δήλωση στήριξης του NERGAL

    Μία τελευταία σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση των Decapitated οι οποίοι κατηγορήθηκαν για απαγωγή και βιασμό μιας γυναίκας στο tour bust τους στην πρόσφατη αμερικανική περιοδεία τους, γεγονός που απασχόλησε ολόκληρη την metal κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων αρχών, η μπάντα απαλλάχτηκε απ’ όλες τις κατηγορίες λίγο πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία της δίκης και τα μέλη επέστρεψαν στην Πολωνία όπως δήλωσε ο Steve Graham, δικηγόρος του κιθαρίστα Waclaw Kieltyka.

    Υπενθυμίζουμε ότι οι Decapitated είχαν συλληφθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στην California και είχαν αφεθεί ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης, δίχως να μπορούν να φύγουν από τις ΗΠΑ.

    Ο, επίσης Πολωνός, Adam “Nergal” Darski των Behemoth, έγραψε ένα εκτενές κείμενο εκφράζοντας τη στήριξή του προς τη μπάντα. Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω.

    «Πριν από τέσσερις μήνες οι Decapitated κατηγορήθηκαν για απαγωγή και βιασμό και μπήκαν σε μια τοπική φυλακή και έγινε χαμός. Αυτό μου θυμίζει μια αντίστοιχη υπόθεση των φίλων μου από τους Satyricon/Keep of Kalessin που πέρασαν δύο μήνες σε καναδική φυλακή επειδή κάποιος τους κατηγόρησε για βιασμό. Χρειάστηκε πολλή γραφειοκρατεία τότε, καθώς και η βοήθεια της Νορβηγικής κυβέρνησης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι. Παρ’ όλο που και σ’ εκείνη την περίπτωση διαγράφηκαν οι κατηγορίες, τα μέλη δεν έλαβαν αποζημίωση ούτε για την οικονομική ζημιά ούτε για την ψυχική οδύνη, αλλά μόνο μια συγγνώμη κι ένα έγγραφο που αποδεικνύει την αθωότητά τους και πρέπει να το κουβαλούν διαρκώς μαζί τους.

    «Για κάποιο λόγο, η συναίσθησή μου, μου έλεγε απ’ την αρχή πως οι φίλοι μου απ’ τους Decapitated θα έβγαιναν καθαροί. Δεν το παίζω προφήτης αλλά είμαι γενικώς αισιόδοξος και μπορώ να κρίνω σωστά τους χαρακτήρες, και ξέρω ότι αυτοί οι τύποι δεν θα πείραζαν ούτε μύγα. Τώρα είναι ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από τις κατηγορίες, γεγονός που ανακουφίζει την οικογένεια και τους φίλους τους, εμού συμπεριλαμβανομένου.

    «Τι θα συμβεί από ‘δω και πέρα στην καριέρα τους μετά από τέτοια δυσφήμηση; Τι επιπτώσεις θα έχει στο καλό όνομα που είχαν χτίσει; Πώς θα επηρεάσει τις οικογένειές τους; Ελπίζω να δικαιωθούν και να πάρουν σύντομα το αίμα τους πίσω.

    «Αποδόθηκε δικαιοσύνη; Όχι ακριβώς αλλά τουλάχιστον οι αθώοι επέστρεψαν σπίτι τους. HELL YES!

    «Κάτι τελευταίο, φίλοι μου: να είστε λογικοί και μετρημένοι και να σκέφτεστε προσεκτικά πριν μιλήσετε και λιθοβολήσετε αθώους ανθρώπους.

    «Καλώς ήρθατε πίσω, αδέλφια»