Wednesday, 14 February 2018 11:49

TONY IOMMI: Μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια

Written by 
    TONY IOMMI: Μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια

    Πριν από λίγες ημέρες ο μυθικός Tony Iommi έδωσε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα The Midlands Rocks που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή όπου ανήκει το Birmingham, η πόλη στην οποία μεγάλωσαν τα τέσσερα μέλη της αυθεντικής σύνθεσης των Black Sabbath και ανδρώθηκαν μουσικά.

    Πέρα από ερωτήσεις για το παρελθόν και την εποχή με τον Ronnie James Dio, καθώς και την τελευταία περιοδεία των Sabs που ολοκληρώθηκε στην πόλη τους, πριν από έναν χρόνο, ο Riffmaster απάντησε και σε ερωτήσεις για το παρόν αλλά και για το μέλλον του στη μουσική. Παρακάτω διαβάζουμε ένα απόσπασμα:

    Πώς περνάς το χρόνος σου ύστερα απ’ το τέλος της περιοδείας; Απολαμβάνεις την ξεκούρασή σου;

    Ξεκούραση! Μετά από την περιοδεία σκεφτόμουν πως επιτέλους θα χαλαρώσω και θα κάνω πράγματα που πάντοτε ήθελα όμως ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, όμως ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και απ’ την εποχή που δεν έβλεπα τους φίλους μου καθόλου, έφτασα σ’ ένα σημείο που τους βλέπω πολύ. Μετακομίσαμε κιόλας και γνωρίσαμε νέους ανθρώπους έτσι έχω και τους παλιούς και τους νέους φίλους, επομένως νιώθω ότι κάνω περισσότερα από ποτέ.

    Σκέφτεσαι κάτι σχετικό με τη μουσική αυτή τη στιγμή;

    Θα ήθελα να αρχίσω να γράφω ξανά όμως αυτή τη στιγμή κάνω πολλά πράγματα για φιλανθρωπίες όπως το νοσοκομείο Heartlands που είναι κομμάτι του ιδρύματος Heart of England καθώς και το καταφύγιο ζώων Wythall καθώς εκτιμώ πολύ και τα δύο. Προσπαθώ να βοηθάω όπου μπορώ και θέλουμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να αγοράσουμε κρεβάτια για ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία. Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στην όλη διαδικασία διότι βλέπεις γιατρούς και νοσοκόμες να δουλεύουν πολύ σκληρά όμως δεν παίρνουν όσα τους αναλογούν. Παραμένουν, όμως, αφοσιωμένοι και κάτι τέτοιο εμπνέει κι εμένα γι’ αυτό περνάω ένα μέρος του χρόνου μου μαζί τους.

    Με αφορμή τα γενέθλια του Tony Iommi, σε λίγες μέρες, στις 19 Φεβρουαρίου, όταν και θα γίνει 70 ετών, αλλά και του ίδιου του heavy metal που γεννήθηκε με την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου των Black Sabbath στις 13 Φεβρουαρίου του 1970, ο Tony Iommi είναι το πρόσωπο που τιμούμε στη στήλη The Magician’s Birthday στο Metal Hammer Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί. Εκεί, κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας του και τονίζουμε όσα συνετέλεσαν στο μεγαλείο της προσωπικότητάς του.