Thursday, 01 March 2018 21:04

THE SILENT WEDDING/FRAGILE VASTNESS/MASK OF PROSPERO: Live τον Μάρτιο στην Αθήνα

Written by 
    THE SILENT WEDDING/FRAGILE VASTNESS/MASK OF PROSPERO: Live τον Μάρτιο στην Αθήνα

    Οι Αθηναίοι The Silent Wedding είναι έτοιμοι να ανέβουν στο σανίδι του Temple Athens στις 11 του Μάρτη.

    Μαζί τους θα είναι οι Fragile Vastness οι οποίοι θα παρουσιάσουν το νέο τους album "Perception" και οι Mask of Prospero.

    Δείτε περισσότερα στο event της βραδιάς και στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί. 

     

    Δελτίο Τύπου

    Οι The Silent Wedding πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια μια φρενήρη δισκογραφική και συναυλιακή πορεία, με την κορύφωση φυσικά αυτής να συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, από τη κυκλοφορία του δεύτερου σε σειρά πονήματός τους "Enigma Eternal" και μετά. Για την προώθηση του εσχάτου δισκογραφήματός τους, οι Αθηναίοι βρέθηκαν επί σκηνής στο πλευρό των Iced Earth, Threshold, Timo Tolkki και Rock'n'Roll Children μεταξύ άλλων, ενώ οι κριτικές που ακολούθησαν τόσο τις εμφανίσεις αυτές, όσο και τον δίσκο αυτόν καθ' εαυτόν, μπορούν να χαρακτηριστούν στη πλειοψηφία τους ως αποθεωτικές.

    Ακούραστοι και άκρως αφοσιωμένοι στους καλλιτεχνικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, οι The Silent Wedding έχουν στο πρόσφατο παρελθόν περιοδεύσει με τους Threshold και Overture, ενώ στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, δεν είναι λίγες οι φορές που τους συναντάμε ως opening act σε σημαντικές συναυλίες με καταξιωμένα ονόματα του χώρου, όπως Saxon, Fates Warning κ.α.

    Το ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα άκρως μελωδικό heavy metal τους δε, τους έχει οδηγήσει στο παρελθόν σε συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως ο sound engineer Michael “Miro” Rodenberg (Kamelot, Edguy, Rhapsody κ.α.), ο Travis Smith (υπεύθυνος για τα εξώφυλλα αμφοτέρων των κυκλοφοριών τους και γνωστός από τις δουλειές του για τους Nevermore, Iced Earth και Opeth, μεταξύ άλλων) και φυσικά ο Tom Englund των Evergrey που συμμετείχε στο τραγούδι "A Dream of Choices".

    ***

    Με αφορμή τη κυκλοφορία το νέου τους album, υπό τον τίτλο “Perception”, οι Αθηναίοι prog metal / rockers Fragile Vastness ανεβαίνουν τη Κυριακή 11 Μαρτίου στη σκηνή του Temple, για να παρουσιάσουν νέο και παλιότερο υλικό, στο Αθηναϊκό κοινό.

    Η μπάντα δημιουργήθηκε πίσω στο –μακρυνό πλέον- 2000 από τους Βαγγέλη Γιαλαμά και Μπάμπη Τσολάκη σε μπάσο και ντραμς αντίστοιχα. Τη θέση πίσω απο τα πλήκτρα πηρε η Εύη Κατσαμάτσα κι έτσι, ως τρίο ξεκίνησαν τις πρόβες και τη σύνθεση των πρώτων τους τραγουδιών. Το 2002 το σχήμα μπήκε στο –δικής του ιδιοκτησίας- Fragile Studio κι έτσι ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του ντεμπούτο album "Excerpts..." με τον Αλέξη Φλούρο στις κιθάρες και τον Χαρη Τσούμο στη φωνη. Λίγο πριν την έναρξη των ηχογραφήσεων του δεύτερου σε σειρά "A Tribute To Life", το 2005, ο Χάρης Τσούμος αποχώρησε και ο Γιώργος Εικοσιπεντάκης πήρε τη θέση πίσω απο το μικρόφωνο. Η Έλενα Στρατηγοπούλου αποτελεί την τρίτη φωνή της μπάντας και μαζί με τους Γιώργο Θανάσογλου και Βασίλη Μπατίλα στις κιθάρες συνιστούν το νέο line up των Fragile Vastness, το 2017.

    Από τη πρώτη κιόλας δισκογραφική τους δουλειά, οι Fragile Vastness ξεχώρισαν χάρη στον ιδιαίτερο ήχο τους, και την ιδιαίτερη μουσική τους προσωπικότητα, που εκτός από τα αμιγώς rock και metal στοιχεία, φέρει και αρκετές επιρροές από τον ethnic, jazz και fusion χώρο. Το "Excerpts..." ψηφίστηκε 11ο καλύτερο album για το έτος 2002, από τους συντάκτες του Metal Hammer Ελλάδος, το 2005, το "A Tribute To Life" ψηφίστηκε 7ο καλύτερο album της χρονιάς, από τους συντάκτες του ίδιου περιοδικού, ενώ την ίδια χρονιά οι αναγνώστες του ψήφισαν τους Fragile Vastness ως την καλύτερη ελληνική μπάντα.

    Η επιστροφή του σχήματος στα δισκογραφικά δρώμενα, δώδεκα χρόνια μετά, με το “Perception” σηματοδοτεί μία νέα εποχή για αυτούς, σε μία περίοδο που η εγχώρια progressive σκηνή βρίσκεται στην καλύτερή της φάση.

    ***

    Οι Mask of Prospero είναι μια progressive / atmospheric metal μπάντα από την Αθήνα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2015 και κυκλοφόρησε το πρώτο του EP, "In Absence" αργότερα τον ίδιο χρόνο. Μετά από κάποιες μεγάλες αλλαγές στα μέλη της, η μπάντα έχει αρχίσει να βρίσκει τον χαρακτηριστικό ήχο της, ο οποίος εναλλάσσεται μεταξύ δυνατών djenty σημείων και συναισθηματικών ατμοσφαιρικών περασμάτων. Το ντεμπούτο τους "The Observatory" θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2018 από την Symmetric Records. Πρόκειται για ένα concept album εμπνευσμένο από τη σύγχρονη κοινωνία και την ανθρώπινη προκατάληψη.

    ***

    LINKS:
    • The Silent Wedding: http://thesilentwedding.com/ | www.facebook.com/thesilentwedding
    • Fragile Vastness: www.facebook.com/fragilevastness.band
    • Mask Of Prospero: www.facebook.com/maskofprosperoofficial
    • 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
    • Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub

    ***

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
    • Website: http://thetemple.gr/
    • FB: www.facebook.com/templeliveclub
    • Τηλ.: +30 210 3468523
    • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (booking), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (γραφείο τύπου)