Friday, 09 March 2018 17:27

ROTTING CHRIST: “Fire and Flame” (νέο lyric video)

Written by 
    ROTTING CHRIST: “Fire and Flame” (νέο lyric video)

    Μέσα στο Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το project “The Metal Chapters” υπεύθυνοι για το οποίο είναι οι Έλληνες συγγραφείς Μάριος Δημητριάδης και Γιώργος Δάμτσιος.

    Οι δύο συγγραφείς προσέγγισαν 10 μπάντες της ελληνικής Σκηνής και έγραψαν από ένα διήγημα που υπάγεται στην κατηγορία της fantasy λογοτεχνίας, βασισμένο στους στίχους ενός τραγουδιού που επέλεξαν οι ίδιες οι μπάντες μέσα από τη δισκογραφία τους.

    Οι Rotting Christ αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια με ένα νέο τραγούδι, το “Fire and Flame” το οποίο ηχογραφήθηκε στο Pentagram Studio στην Αθήνα από το Γιώργο Εμμανουήλ ενώ τη μίξη και το mastering ανέλαβε ο Mark Mynett στα Mynetaur Studios. Το lyric video του τραγουδιού, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, είναι δουλειά του Μάνθου Στεργίου της Manster Design.

    Οι υπόλοιπες μπάντες που συνέβαλαν στο “The Metal Chapters” είναι οι εξής: Nightrage, Suicidal Angels, InnerWish, Until Rain, Xelyruth, Sunburst, Emerald Sun, Nightstalker και Enemy of Reality. Παράλληλα, στο βιβλίο συμμετέχει ο γνωστός horror συγγραφέας, Graham Masterton και για το διήγημα που έγραψε εκείνος, οι συγγραφείς έγραψαν ένα tribute τραγούδι παρέα με τον κιθαρίστα Roger Rovento και σε αυτό συμμετέχουν έμπειροι και γνωστοί μουσικοί και συγκεκριμένα οι: Νικόλας Λεπτός (Arrayan Path, Warlord) στη φωνή, Ιωάννης Αναστασάκης (solo) στην κιθάρα, Bob Katsionis (Firewind, Serious Black, Outloud, solo) στα πλήκτρα και Φραγκίσκος Σαμοΐλης (InnerWish) στα τύμπανα. Τη μίξη και το mastering ανέλαβε ο Παναγιώτης Κατσαούνης στα P.K. Productions. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από CD που θα περιλαμβάνει τα τραγούδια που ενέπνευσαν τα διηγήματα.

    Εκτός από το “The Metal Chapters”, αυτό το μήνα συναντάμε τους Rotting Christ και στο CD “Hammered Mar. 2018” που συνοδεύει το Metal Hammer Μαρτίου που κυκλοφορεί. Σε αυτό, οι Rotting Christ συμμετέχουν με το νέο τους, ακυκλοφόρητο τραγούδι “I Will Not Serve” που θα συμπεριληφθεί στη συλλογή “Their Greatest Spells”. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ.