Friday, 23 March 2018 21:40

LAMB OF GOD: Κυκλοφορούν δίσκο διασκευών ως BURN THE PRIEST – Δείτε ένα νέο video clip

Written by 
    LAMB OF GOD: Κυκλοφορούν δίσκο διασκευών ως BURN THE PRIEST – Δείτε ένα νέο video clip

    24 χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση της πρώτης ενσάρκωσης των Lamb of God με το όνομα Burn the Priest.

    Η αρχική τριάδα των μελών της μπάντας ήταν οι John Campbell (μπάσο), Mark Morton (κιθάρα) και Chris Adler (τύμπανα) ενώ ένα χρόνο μετά, προστέθηκαν οι Randy Blythe (φωνή) και ο αδελφός του Chris, Willie Adler (κιθάρα), σχηματίζοντας το τελικό line up των Burn the Priest, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν όλοι τους στη σύνθεση των Lamb of God μέχρι και σήμερα.

    Πλέον, η μπάντα κάνει μια επιστροφή στις ρίζες της και ως Burn the Priest αναμένεται να κυκλοφορήσουν το album διασκευών “Legion: XX” όπου συναντάμε τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Melvins, οι Ministry, οι S.O.D. και οι Agnostic Front. Παρακάτω παίρνουμε μια πρώτη γεύση με το τραγούδι “Inherit the Earth” των The Accüsed. Τη σκηνοθεσία του video clip ανέλαβε ο Travis Shinn.

    Track listing:

    01. Inherit The Earth (THE ACCÜSED cover)
    02. Honey Bucket (MELVINS cover)
    03. Kerosene (BIG BLACK cover)
    04. Kill Yourself (S.O.D. cover)
    05. I Against I (BAD BRAINS cover)
    06. Axis Rot (SLIANG LAOS cover)
    07. Jesus Built My Hotrod (MINISTRY cover)
    08. One Voice (AGNOSTIC FRONT cover)
    09. Dine Alone (QUICKSAND cover)
    10. We Gotta Know (CRO-MAGS cover)

    Bonus song (στην LP έκδοση):

    11. In The Meantime (HELMET cover)

    Σχετικά με αυτή την απόφαση της μπάντας, ο Mike Morton δήλωσε: «Για να κατανοήσει κανείς την πεμπτουσία των Burn the Priest πρέπει να σκεφτεί το μουσικό τοπίο όταν ξεκινούσαμε. Βρισκόμασταν στα μέσα των 90s, το grunge και το alternative κυριαρχούσαν στα ερτζιανά και το internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είχαν αναλάβει ακόμα το ρόλο τους ως πηγές διασκέδασης και πολιτισμικής αλληλεπίδρασης. Ήταν μια εποχή που τα DIY περιοδικά μας συνέστηναν νέες μπάντες και τοπικές σκηνές και η έννοια copy-paste αφορούσε μόνο τα τυπογραφεία και τα σωληνάρια κόλλας.

    «Όσο ο ήχος και τα τραγούδια μας αναπτύσσονταν, τόσο αναπτύσσονταν και οι στόχοι μας. Ξεκινήσαμε να παίζουμε σε πάρτι και αποθήκες και συνειδητοποιήσαμε πως η ενέργεια που δημιουργούμε μεταδίδεται εύκολα. Εκείνες οι μικρές συναυλίες και οι άνθρωποι που γνωρίσαμε τότε θα είναι για πάντα ενσωματωμένοι στη συλλογική μας συνείδηση και έχουν αποτυπωθεί στο DNA της μπάντας μας.

    «Το δυσοίωνο ξεκίνημά μας μεταλλάχθηκε σε κάτι που κανείς από εμάς δεν θεωρούσε πιθανό ούτε καν ως όνειρο. Τα τραγούδια που επιλέξαμε για να διασκευάσουμε αντικατοπτρίζουν την ιστορία των Burn the Priest και είναι τα θεμέλιά μας από εκείνο το σημείο και ύστερα. Η έμπνευση που μας προσέφεραν αυτές οι μπάντες βρίσκεται και σήμερα στη δουλειά μας και τους δημιουργικούς μας στόχους. Τους ευχαριστούμε που άναψαν τη φωτιά μέσα μας, όπως ευχαριστούμε και τους fans που δεν την άφησαν να σβήσει ποτέ.»

    Ο Randy Blythe προσέθεσε: «Κάνω μια εκπομπή στο σταθμό Gimmie Radio ο οποίος έχει μόνο metal εκπομπές πλην της δικής μου. Επέλεξα να βάζω punk για να δείξω τον ευθύ συσχετισμό μεταξύ της μπάντας μου και μιας μουσικής που πηγαίνει αρκετά πίσω, στους MC5 και τους The Stooges. Τα κοινά σημεία είναι εμφανέστατα. Δείτε και παλιές φωτογραφίες των Metallica, των Slayer ή των Anthrax. Όλοι φορούν μπλουζάκια Misfits, D.R.I. ή Corrosion of Conformity. Συνέθεσαν την τεχνική του metal με την ένταση του punk. Πιο πριν το metal ήταν σαν σε αργή κίνηση. Όσες μπάντες έπαιξαν πιο γρήγορα άκουγαν Discharge. Αυτό το τονίζω πάντα σε όσους πιτσιρικάδες μιλάω.»