Thursday, 29 March 2018 22:33

METAL ILLUSTRATION ART: Εικαστική έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών

Written by 
  METAL ILLUSTRATION ART: Εικαστική έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα ματιά στο χώρο των Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο rock και metal τοπίο αναμένεται το Μάιο υπό τη διοργάνωση των Grindhouse Studios Athens.

  Η έκθεση ζωγραφικής έχει τίτλο “Metal Illustration Art – An Exhibition” και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου στον πολυχώρο Underflow – Record Store & Art Gallery (Καλλιρόης 39, τηλ. 2114039926) με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

  Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Βαγγέλης Πέτικας, Γιάννης Νάκος, Γιάννης Τούσσας, Δημήτρης Ευγενίδης και Μάνθος Στεργίου, οι οποίοι εκτός από τις ήδη γνωστές δουλειές τους, ορισμένες εκ των οποίων για λογαριασμό σημαντικών σχημάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα παρουσιάσουν και νέα έργα αποκλειστικά για την έκθεση.

  Στο event της έκθεσης στο Facebook μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

  Τα Grindhouse Studios Athens παρουσιάζουν την πρώτη ομαδική έκθεση τέχνης "Metal Illustration Art - An Exhibition" με έργα πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών.
  Μετά την πολύ επιτυχημένη έκθεση τέχνης του Costin Chioreanu με τίτλο “The Twilight Visions of Costin Chioreanu”, έπεται η συνέχεια με την παρουσίαση επιλεγμένων έργων από πέντε σημαντικούς εγχώριους καλλιτέχνες. Πρόκειται για μια μοναδική έκθεση καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιείται σύμπραξη Ελλήνων art designers. Όλοι

  τους δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της metal και rock μουσικής και έχουν συνεργαστεί με πολύ σημαντικά ονόματα της εγχώριας και όχι μόνο, σκηνής.

  Οι Βαγγέλης Πέτικας, Γιάννης Νάκος, Γιάννης Τούσσας, Δημήτρης Ευγενίδης και Μάνθος Στεργίου θα παρουσιάσουν εκτός των άλλων και ανέκδοτα έργα τους τα οποία θα έχουν ετοιμάσει μόνο για την συγκεκριμένη έκθεση, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο ιδιαίτερη.

  H “Metal Illustration Art - Αn Exhibition” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαίου με τα Grindhouse Studios Athens να επιλέγουν για μια ακόμα φορά τον ιδιαίτερο πολυχώρο του Underflow - Record Store & Art Gallery, Καλλιρρόης 39 (Τηλ.: 211 4039926).

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΙΚΑΣ - Revolver Design

  Από μικρό παιδί του άρεσαν τρία πράγματα, το καλό φαγητό, η μουσική και το σχέδιο. Μεγαλώνοντας σε όλες τις διαστάσεις… ο Βαγγέλης Πέτικας αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του, να το κάνει πραγματικότητα και να δημιουργήσει την Revolver Design όπου και ασχολείται με album covers, posters, layouts, merch designs, κ.τλ.π. Έχει συνεργαστεί με μπάντες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό, όπως τους Nightstalker , Nightrage, Phase Reverse, The Curf, Sparzanza, Μεμφις, Luise Lemon και άλλα ονόματα του χώρου!

  Περισσότερες πληροφορίες για την Revolver Design: Ιστοσελίδα, Facebook

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΚΟΣ - Remedy Art Design

  Ενώ οι συνεργασίες με μουσικά σχήματα είχαν ξεκινήσει δειλά δειλά κάπως νωρίτερα, το 2006 ξεκίνησε πιο ουσιαστικά η πορεία του Remedy Art Design σαν brand. Ο Γιάννης Νάκος έχοντας πάντα πάθος με την απεικόνιση της heavy metal αισθητικής δούλεψε με μπάντες, υλοποίησε/διαμόρφωσε ιδέες κι σχεδίασε αναρίθμητα εξώφυλλα δίσκων έκτοτε. Οι μουσικές σχημάτων όπως οι The Crown, Devourment, Keep of Kalesin, Oceans Of Slumber, Clouds, Eye Of Solitude, Bio-Cancer, Chronosphere, Karma Violens, Acid Death και πολλών άλλων από κάθε πιθανή γωνία της Γης έχουν ντυθεί από δουλειές του.

  Περισσότερες πληροφορίες για την Remedy Art Design: Facebook, Instagram

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΣΣΑΣ - Graphic no Jutsu

  Η αγάπη του για τα Anime και τα Manga δεν του έδωσε περιθώριο να ασχοληθεί με κάποιο άλλο αντικείμενο παρά μόνο με τη εικονογράφηση. Μέχρι που κάτι πήγε στραβά και μπήκε στη ζωή του η μουσική. Από τότε ο Γιάννης Τούσσας αποφάσισε να παντρέψει τους δυο μεγαλύτερους έρωτες της ζωής του και να δημιουργεί album covers, album layouts, logos, merch designs κ.α για μπάντες και όχι μόνο, υπό το όνομα "Graphic no Jutsu". Σημαντικές συνεργασίες από αυτή του την ενασχόληση είναι μπάντες όπως οι Rotting Christ, Nightstalker, Always War και πολλά ακόμα ονόματα του χώρου.

  Περισσότερες πληροφορίες για την Graphic no Jutsu: Ιστοσελίδα, Facebook

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ - Icon Filmworx

  Ο Δημήτρης Ευγενίδης είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει φωτογραφία. Η αγάπη του για την εικόνα όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Η ανάγκη για περαιτέρω εκφραστικά μέσα τον οδήγησε στον κόσμο του video και της γραφιστικής. Το 2008 δημιουργεί την Icon Filmworx. Κάτω από αυτό το όνομα φωτογραφίζει συγκροτήματα και καλλιτέχνες, σκηνοθετεί video clips και δημιουργεί εξώφυλλα δίσκων. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Aetherian, Murder Made God, Stone Cold Dead, Drunkard, Amken, Forbidden Seed, Pendulum Zero κ.α.

  Περισσότερες πληροφορίες για την Icon Filmworx: Ιστοσελίδα, Facebook

  MAΝΘΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ - Manster Design

  Η μουσική και το σχέδιο ήταν το πάθος του από μικρό παιδί. Μεγαλώνοντας ο Μάνθος Στεργίου αποφάσισε να ακολουθήσει και τα δύο. Εδώ και 15 χρόνια, κάτω απο το όνομα Manster Design δημιουργεί Artworks, Logos, Posters, Animation Videos κ.α. κυρίως για Rock/Μetal μπάντες (και όχι μόνο), στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με μουσικoύς και μπάντες όπως οι Rotting Christ, Need, Poem, Textures, Kylesa, George Kollias, On thorns I Lay, Universe 217, και πάρα πολλούς ακόμα.

  Περισσότερες πληροφορίες για την Manster Design: Ιστοσελίδα, Facebook, Instagram