Thursday, 19 April 2018 18:28

BATTLEROAR: Ημερομηνία κυκλοφορίας του επερχόμενου δίσκου

Written by 
    BATTLEROAR: Ημερομηνία κυκλοφορίας του επερχόμενου δίσκου

    Οι Αθηναίοι BattleroaR είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν τον πέμπτο full - length δίσκο τους μέσω της Cruz Del Sur Music.

    Πιο συγκεκριμένα, η νέα δισκογραφική δουλειά, που τιτλοφορείται "Codex Epicus" θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 15 Ιουνίου. Ο διάδοχος του "Blood of Legends" (2014) ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios και σε αυτόν συμμετέχει ως guest ο κιθαρίστας και frontman των Manilla Road, Mark Shelton.

    Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Vagelis Petikas της Revolver design.

    «Ο τίτλος του δίσκου θέλει να τονίσει πως για να δημιουργήσεις κάτι που θα μείνει με το πέρασμα του χρόνου, κάτι επικό, θα πρέπει να παλέψεις με νύχια και με δόντια γι' αυτό. Εμπνευστήκαμε από το βιβλίο "Codex", ένα βιβλίο που έχει γραφτεί από άξιους ανθρώπους πολλά χρόνια πριν. Θέλαμε να δείξουμε πως με τις γνώσεις που μπορείς να πάρεις από αυτό το βιβλίο, μπορείς έπειτα να δημιουργήσεις μουσική που να είναι επική και να ταιριάζει απολύτως στο βιβλίο» αναφέρει ο κιθαρίστας Κώστας Τζόρτζης.

    Ο νέος δίσκος των BattleroaR είναι η δεύτερη δουλειά με τραγουδιστή τον Gerrit Mutz (Sacred Steel).

    «Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, το νέο album έχει να δώσει μερικά νέα στοιχεία. Όμως, γενικά, είναι μελωδικό, δυναμικό, doom και επικό! Δουλέψαμε πολύ σκληρά για τα κομμάτια και προσπαθήσαμε να έχουμε ως τελικό αποτέλεσμα κάτι με νέες τροπές, αλλά παράλληλα να αντιπροσωπεύει την ιστορία των BattleroaR».