Friday, 20 April 2018 09:37

NERGAL (BEHEMOTH): Αποσύρθηκαν οι εις βάρος του κατηγορίες για προσβολή εθνικού συμβόλου

Written by 
    NERGAL (BEHEMOTH): Αποσύρθηκαν οι εις βάρος του κατηγορίες για προσβολή εθνικού συμβόλου

    Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Adam “Nergal” Darski, o frontman των Behemoth, κατηγορήθηκε επίσημα από τις πολωνικές αρχές για ασέβεια προς το εθνικό τους σύμβολο.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Πολωνός μουσικός βρέθηκε κατηγορούμενος εξαιτίας του artwork της περιοδείας “Republic of the Unfaithful” στο οποίο εμφανιζόταν μια παράσταση παρεμφερής με το οικόσημο της χώρας, έναν λευκό αετό με χρυσό ράμφος και κορώνα πάνω σε κόκκινο φόντο. Η εισαγγελία της πόλης Gdansk ήταν εκείνη που κατέθεσε τη μήνυση στηριζόμενη στην κατάθεση ενός ειδικού επιστήμονα που θεώρησε ότι υπήρξε διαστρέβλωση του συμβόλου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο φάκελος της υπόθεσης: «η εικόνα περιείχε στοιχεία και σύμβολα που θεωρούνται αντιχριστιανικά και σατανιστικά με σκοπό να μεταδώσουν περιεχόμενο αντίθετο προς την ιστορία και την κρατική ιδεολογία.»

    Πέραν του Nergal κατηγορήθηκε ο webmaster των Behemoth, Maciel G. καθώς αμφότεροι προώθησαν την περιοδεία στο διαδίκτυο, καθώς και ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το artwork, Rafał Wechterowicz, αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης μέχρι ένα χρόνο.

    Είναι η δεύτερη φορά που ο Nergal βρέθηκε στο εδώλιο (πρώτη ήταν το 2011 για τα καυστικά του σχόλια ενάντια στην καθολική εκκλησία), όμως βγήκε ξανά νικητής όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram: «Η άνοιξη στην Ευρώπη με υποδέχτηκε με υπέροχο καιρό και μια θετική κατάληξη στην υπόθεση της «ομοσπονδίας των απίστων». Και οι τρεις μας (σ.σ. Nergal, Maciel, Rafał) αθωωθήκαμε και είμαστε ελεύθεροι απ’ όλες αυτές τις παράξενες κατηγορίες. Το σχέδιο θα είναι ξανά σε stock οπότε όσοι θέλετε, επισκεφθείτε το merch μας και δείξτε μας τη στήριξή μας.

    «Ο Albert Camus έλεγε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν ανελεύθερο κόσμο είναι να γίνεις τόσο ολοκληρωτικά ελεύθερος ώστε η ίδια σου η ύπαρξη να αποτελεί πράξη επαναστατική. Προσπαθώ να ζω με γνώμονα αυτές τις σοφές και απελευθερωτικές λέξεις. Κρίνοντας από τις συνθήκες, όμως, δεν είναι εύκολο: οι πολιτικές τάσεις στον κόσμο, η επερχόμενη πλημμύρα ενός λανθασμένου πατριωτισμού σε συνδυασμό με θρησκευτικό φανατισμό φέρνουν μαζί τους ολέθριες λύσεις και σκοταδισμό πέρα από κάθε λογική. Όμως, μη χάνετε την ελπίδα σας, αδέλφια. Σκεφτείτε μόνοι σας. Παίξτε το δικό σας παιχνίδι και βεβαιωθείτε ότι το παίζετε δυνατά και καλά. Να μείνετε ανεξάρτητοι και τίμιοι. Κερδίσαμε άλλη μια μάχη αλλά δεν τελείωσε ο πόλεμος.

    «ΥΓ: Manticore, Rafał Wechterowicz, οι δικηγόροι μου, Jacek και Gosia. Ήταν τιμή μου να δουλέψω μαζί σας, παιδιά, και ήδη νικήσαμε. Συνεχίστε έτσι και γαμήστε το σύστημα!»

    Ας θυμηθούμε εδώ το νέο live DVD των Behemoth, με τίτλο "Messe Noire" που κυκλοφορεί εδώ και μια βδομάδα, καθώς και το καινούριο και τελευταίο video clip από το "The Satanist" και συγκεκριμένα για το "O Father O Satan O Sun".