Monday, 30 April 2018 18:12

CONCEPTION: Επιστρέφουν με νέα μουσική

Written by 
    CONCEPTION: Επιστρέφουν με νέα μουσική

    Ένα απ’ τα σπουδαιότερα και πιο αδικημένα progressive σχήματα των 90s, οι Νορβηγοί Conception ανακοίνωσαν ότι επανασυνδέονται ύστερα από 20 χρόνια απουσίας.

    Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο hint για την επιστροφή της πρόωρα και άδικα διαλυμένης μπαντάρας ήρθε μέσω ενός video που αναρτήθηκε στο Facebook και στο οποίο εμφανίζονται ο ηγέτης, ιδρυτής και βιρτουόζος κιθαρίστας Tore Østby (ex-Ark) και ο συγκλονιστικός τραγουδιστής Roy Khan (ex-Kamelot), ο οποίος για χρόνια και μετά από σοβαρά θέματα υγείας, απείχε από τη μουσική έχοντας αφιερωθεί στο θεό. Στο video, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, οι Conception μας παραπέμπουν στην εκστρατεία τους στο PledgeMusic ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την κυκλοφορία του νέου υλικού. Εκεί, με ένα δεύτερο video ανακοινώθηκε κι επίσημα το reunion και η κυκλοφορία ενός EP το φθινόπωρο.

    Μαζί με τους δύο κεντρικούς μουσικούς, στους Conception επέστρεψαν και οι Arve Heimdal (τύμπανα) και Ingar Amlien (μπάσο), οι οποίοι βρίσκονταν στις τάξεις της μπάντας και για τα 4 studio albums των 90s.

    Μέχρι να ακούσουμε κάτι νέο από τους Conception θυμόμαστε τους δίσκους που κυκλοφόρησαν.