Wednesday, 02 May 2018 07:06

TIM CALVERT (ex-FORBIDDEN, ex-NEVERMORE): Έφυγε σε ηλικία 52 ετών

Written by 
    TIM CALVERT (ex-FORBIDDEN, ex-NEVERMORE): Έφυγε σε ηλικία 52 ετών

    Πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο βιρτουόζος κιθαρίστας Tim Calvert, γνωστός από τη συμμετοχή του στους thrash ήρωες Forbidden και τους τεράστιους Nevermore στα 90s.

    Ο αμερικανός μουσικός έπασχε από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης (ALS ή Σύνδρομο Lou Gehrig) και βρισκόταν υπό τη φροντίδα της αδελφής του, Vicky η οποία ήταν εκείνη που ανακοίνωσε το θάνατό του.

    Ο Tim Calvert γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1965 και εντάχθηκε στους Forbidden το 1989, ηχογραφώντας μαζί τους το 2ο album τους, “Twisted into Form” (1990) και εν συνεχεία τα “Distortion” (1994) και “Green” (1997). Αμέσως μετά αποχώρησε για να μπει στις τάξεις των Nevermore, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό δίδυμο με τον Jeff Loomis στις κιθάρες. Η δουλειά τους αποτυπώθηκε στο συγκλονιστικό “Dreaming Neon Black” του 1999, ενώ την επόμενη χρονιά αποφάσισε να αφοσιωθεί στο πάθος του για τα αεροσκάφη, παίρνοντας δίπλωμα πιλότου. Έκτοτε εργαζόταν ως πιλότος σε επιβατικά αεροπλάνα.

    Οι πρώην bandmates τους εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατό του με δηλώσεις τους.

    Ο Jeff Loomis, ανάρτησε μια φωτογραφία τους στο Instagram αναφέροντας: «Αληθινά στενάχωρη μέρα σήμερα διότι έμαθα για το θάνατο του αγαπημένου μου φίλου και bandmate, Tim Calvert. Δεν ήταν απλώς ένας τρομερός συνθέτης και κιθαρίστας αλλά ένας άνθρωπος που ακολούθησε το πάθος του και έγινε πιλότος. Μέχρι και σήμερα με αφήνουν άφωνο όσα πέτυχε. Το ALS είναι μια τρομακτική ασθένεια και πήρε πολύ νωρίς το φίλο μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, Tim.»

    Ο ηγέτης των Forbidden και έτερος κιθαρίστας, Craig Locicero προσέθεσε: «Τεράστια θλίψη. Μόλις μάθαμε ότι έφυγε ο Tim Calvert. Ορισμένοι ξέρουν πως πάλευε με μια επιθετική μορφή του ALS εδώ και λίγο καιρό. Κρατήθηκε μυστικό όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

    «Ο κορυφαίος συνθέτης, μουσικός και κιθαρίστας που είχα την τιμή να δημιουργήσω μουσική μαζί του, μόλις έφυγε από το κτίριο. Όμως, η ιδιοφυΐα του Tim θα ζει για πάντα στους τρεις δίσκους των Forbidden που βοήθησε να δημιουργήσουμε μαζί.»

    Τέλος, ο πρώην μπασίστας των Forbidden, Matt Camacho δήλωσε: «Ο σπουδαίος Tim Calvert έφυγε ήσυχα από τη ζωή σήμερα το πρωί με την οικογένειά του παρούσα. Ήταν δική του επιθυμία να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους γιατί ήταν πραγματικά ταπεινός άνθρωπος. Πιστεύω ότι δεν ήθελε κανείς να κάνει θέμα γι’ αυτόν.

    «Όσοι ήξεραν τον Tim έγιναν καλύτεροι άνθρωποι. Ήταν τέτοιος τύπος που δεν είχε εχθρούς και ήταν τρομερά ταλαντούχος σε οτιδήποτε έκανε. Είχε πάντα χιούμορ και έλεγε πάντα τις εξυπνότερες ατάκες και δεν άφηνε κουβέντα να πέσει κάτω, πράγμα που όταν ζεις στο tour bus είναι βασικό ώστε όλοι να μπαίνουν στις θέσεις τους.

    «Όταν μπήκα στους Forbidden, με το ζόρι ήξερα να παίζω και ο Paul Bostaph με τον Craig Locicero δεν είχαν πολλή υπομονή για να μου δείξουν τα τραγούδια. Έτσι περνούσα ώρες με τον Tim όσο εκείνος μου εξηγούσε τις απίστευτες λεπτομέρειες των τραγουδιών και ξόδευε δικό του χρόνο ώστε να σιγουρευτεί πως δε θα με διώξουν από τη μπάντα.

    «Πολλοί δεν το ξέρουν αλλά όταν ο Tim έφυγε από τους Nevermore που ήταν ακόμα μεγαλύτερη μπάντα από τους Forbidden, έγινε πιλότος και δούλεψε στη United.

    «Τρομερός τύπος. Άφησε κληρονομιά ως εκπληκτικός κιθαρίστας και στη συνέχεια έγινε ειδικός σε έναν τομέα που άλλοι περνούν μια ζωή ώστε να το πετύχουν.

    «Τα κατάφερες υπέροχα, Tim Calvert και έζησες ωραία ζωή.

    «Οι καλοί πεθαίνουν πάντα πολύ νέοι. Αυτή η απώλεια θα είναι πολύ βαριά μέχρι να την ξεπεράσουμε.»

    Από πλευράς μας ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους του, και θυμόμαστε τον Tim Calvert από τις μουσικές του.