Wednesday, 09 May 2018 03:48

ASTARTE FESTIVAL 2018: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

Written by 
    ASTARTE FESTIVAL 2018: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

    Δύο χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο Astarte Festival, το οποίο διεξήχθη στη μνήμη της Μαρίας “Tristessa” Κολοκούρη, ηγέτιδας της μπάντας.

    Το Σάββατο 12 Μαΐου, το φεστιβάλ επιστρέφει στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) με τις πόρτες να ανοίγουν στις 18:00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ τόσο στη φάση της προπώλησης όσο και στο ταμείο. Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών S.O.S.

    Σημεία προπώλησης: Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Viva Kiosks (Σύνταγμα και Τεχνόπολις). Τηλεφωνικά στο 11876. Διαδικτυακά στο Viva.

    Στο billing βρίσκουμε τους Keepers of Jericho (Helloween tribute band), τους Lloth, τους Wrathblade, τους Aetherian, τους Desert near the End και τη μπάντα διασκευών των Bigus Dickus.

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της βραδιάς, καθώς και να ακούσετε ένα δείγμα από τις μπάντες που συμμετέχουν (μεταξύ αυτών και το νέο video clip των Lloth για το “Tristessa” με συμμετοχή της Ανδρονίκης Σκουλά των Chaostar). Στο event της βραδιάς στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του "Doomed Dark Years" των Astarte, της πρώτης all female black metal μπάντας, με μπροστάρισα την εκλιπούσα Μαρία "Tristessa" Κολοκούρη και δύο χρόνια μετά τη διεξαγωγή της πρώτης edition του, το Astarte Festival επιστρέφει στις 12 Μαϊου στον φιλόξενο χώρο του Temple.

    Το εκπληκτικό Helloween tribute σχήμα των Keppers of Jericho, οι 90's black metal τιτάνες Lloth που θα παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο με τίτλο “Athanati” (που επίσης είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Tristessa), οι πλέον θρυλικοί epic doom metallers Wrathblade, με επίσης νέο δίσκο στο οπλοστάσιό τους, το ατμοσφαιρικό metal σχήμα των Aetherian που έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί μια αξιοθαύμαστη πορεία, αυξάνοντας το fanbase του εντός και εκτός συνόρων, το άκρως συνεπές heavy / power / thrash συγκρότημα των Desert Near The End, στα πρόθυρα άλλης μίας κυκλοφορίας της μακροσκελούς καλλιτεχνικής θεματικής ενότητας που έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και το φονικό covering machine των Bigus Dickus, θα συστήσουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συναυλιακά line-up που θα βρεις σε indoor metal festival, αποτίοντας φόρο τιμής στη Μαρία Κολοκούρη και συνασπίζοντας τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

    Αυτό είναι και το νόημα άλλωστε πίσω από το Astarte Festival. Καλλιτέχνες και κοινό να γίνονται ένα, αποδεικνύοντας πως η metal καλλιτεχνική κοινότητα της Ελλάδας είναι ενωμένη και δυνατότερη από ποτέ, ενώ τα μέλη της δεν διστάζουν να σταθούν δίπλα στον συνάνθρωπό τους. Τα έσοδα της φετινής edition λοιπόν θα διατεθούν για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

    Ένα μήνυμα από τον Νικόλα Μαίη, ιθύνοντα νου του φεστιβάλ: "Ευχαριστώ από μέρους μου τις μπάντες που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την συμμετοχή τους αλλά και τις μπάντες που για λόγους ανωτέρας βίας ήταν αδύνατο να συμμετάσχουν. Για την Μαρία και για τον σκοπό! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!"