Thursday, 31 May 2018 11:28

PHIL MOGG (UFO): Αποσύρεται από τη μπάντα μετά από την επόμενη περιοδεία

Written by 
    PHIL MOGG (UFO): Αποσύρεται από τη μπάντα μετά από την επόμενη περιοδεία

    Στο τέλος της καριέρας του φτάνει, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο σπουδαίος Άγγλος τραγουδιστής Phil Mogg που εδώ και 50 χρόνια βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο των εκπληκτικών και μυθικών UFO.

    Ο Phil Mogg είναι απ’ τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 1969 και είναι ο μοναδικός που έχει συμμετάσχει και στα 22 albums των Βρετανών θεών, οι οποίοι με το σερί από δισκάρες που έτρεξαν στα 70s, ήταν καθοριστικοί για την άνθηση του heavy metal στη χώρα τους στα early 80s και κατ’ επέκταση σε όλο τον πλανήτη. Η επιρροή τους σε αναρίθμητες μπάντες είναι αδιαμφισβήτητη και το γνωστότερο μουσικό τους τέκνο είναι, φυσικά, οι Iron Maiden, με το Steve Harris να είναι δηλωμένος fan των UFO.

    Εδώ διαβάζουμε όλη τη δήλωση του 70χρονου Phil Mogg όπως αναρτήθηκε στη σελίδα των UFO στο Facebook: «Αυτή η απόφαση τριγύριζε στο μυαλό μου για καιρό. Σκεφτόμουν να αποσυρθώ ήδη απ’ τις δύο προηγούμενες περιοδείες των UFO. Δε θέλω να το αποκαλέσω αποχαιρετιστήρια περιοδεία γιατί μισώ αυτή την έκφραση, αλλά οι συναυλίες της επόμενης χρονιάς θα είναι οι τελευταίες «χορευτικές» μου εμφανίσεις με τη μπάντα.

    «Το 2019 είναι τα 50ά γενέθλια των UFO άρα το timing μοιάζει ιδανικό. Θα κάνουμε μια τελευταία περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα παίξουμε σε μερικές ακόμα πόλεις με τις οποίες έχουμε ισχυρούς δεσμούς όμως συνολικά δε θα είναι πολύ μεγάλη περιοδεία. Το να είσαι στο δρόμο δεν είναι πάντα χλιδάτο και παρ’ όλο που η συναυλία καθαυτή είναι υπέροχη, όσα την περιτριγυρίζουν μπορεί αν γίνουν κουραστικά. Πάντοτε έλεγα στον εαυτό μου ότι αν φτάσω σ’ αυτό το σημείο θα αποσυρθώ, όπως και θα γίνει. Είναι η ώρα να τα παρατήσω.»

    «Διαβάζω πολύ συχνά νεκρολογίες και πάντοτε αναρωτιέμαι πόσων χρονών ήταν. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα όταν χάσαμε το Lemmy και ήταν θλιβερό ο Jimmy Bain να φύγει απ’ τη ζωή σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Όλα αυτά με προβλημάτισαν πάρα πολύ.

    «Είπα στα παιδιά ότι έτσι έχει η κατάσταση. Ξέρουν ότι ήρθε η ώρα μου να φύγω και ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν χωρίς εμένα, όμως δε θέλω πια να βγάζω δίσκους ή να παίζω ζωντανά. Πρέπει βέβαια να πω ότι αν νιώθω άνετα, ίσως κυκλοφορήσω έναν προσωπικό δίσκο.

    «Για ‘μένα, εδώ ήρθε το τέλος της πορείας μου με τους UFO. Εδώ τραβάω μια γραμμή. Πρότεινα, μάλιστα, να πούμε την περιοδεία “Last Orders” αν και μ’ αρέσει και το “The Bar Is Closing”, και μπήκα στον πειρασμό να την ονομάσω “The Drinks Are on Parker” (σ.σ. Andy Parker, ο drummer της μπάντας).

    «Η καλύτερη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω είναι «γλυκόπικρος». Ήρθε πια η ώρα μου και το μόνο που μένει είναι να σιγουρευτούμε πως θα κάνουμε μια καλή περιοδεία.»

    Από πλευράς μας χαιρετίζουμε έναν απ’ τους σημαντικότερους frontmen της μουσικής μας, τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε και θυμόμαστε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του.