Wednesday, 13 June 2018 20:54

SCHOOLWAVE: Ξανά εδώ, για 14η χρονιά!

Written by 
    SCHOOLWAVE: Ξανά εδώ, για 14η χρονιά!

    O μεγαλύτερος μουσικός σχολικός θεσμός της χώρας, το Schoolwave, επιστρέφει στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων με την υποστήριξη του METAL HAMMER και με 24 μαθητικά και σχολικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και 3 πολύ ιδιαίτερους προσκεκλημένους να κλείνουν την εκάστοτε βραδιά. Περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Schoolwave 2018
    Έρχεται κύμα!

    Eδώ και 14 χρόνια, το Schoolwave είναι το κύμα που περιμένουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παιδιά. Φέτος έρχεται στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
    Πάνω του ανεβαίνουν 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’όλη την Ελλάδα και τρεις special guests: Locomondo (6/7), Naxatras (7/7) και Suicidal Angels (8/7). Το στίγμα στο Schoolwave 2018 δίνει η Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές μπάντες (9 από τις 24!) προέρχονται από την πιο ανήσυχη μουσικάπόλη της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, είναι ένα κλασικό Schoolwave με παιδιά πάνω και κάτω από τη σκηνή να εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικέςπόλεις, διαφορετικές φυλές: Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skatepunk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες!Το Schoolwave 2018 διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σεσυνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο ΠολιτισμούΒύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, με Μέγα Δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Την επιλογή των 24 συγκροτημάτων, ανάμεσα στα 108 που δήλωσαν συμμετοχή, ανέλαβαν φέτος οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

    Χορηγοί επικοινωνίας: ANT1, NETWIX, EFSYN, METAL HAMMER, PEPPER, BOEM, RADIO NW, AVOPOLIS, ROCKING, ALL ABOUT FESTIVALS, CULTURE NOW, POPAGANDA, FORFREE

    More info: schoolwave.gr

    Το Schoolwave σε αριθμούς:

    14 χρόνια κλείνει φέτος το Schoolwave
    2.343 συγκροτήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή από το 2005 μέχρι το 2018
    264 από αυτά έχουν ανέβει στη σκηνή
    10.000 θεατές πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Schoolwave
    85 χειμερινά Schoolwave live έχουν γίνει στην Αθήνα και άλλα 21 live σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Schoolwave on Tour
    322 βίντεο κλιπ και 10 ντοκιμαντέρ έχουν δημιουργηθεί από τη βιντεοσκόπησητων συναυλιών
    10.500.000 views έχουν τα βίντεο του Schoolwave στο Youtube

    Iδού το trailer του φετινού Schoolwave: