Monday, 25 June 2018 15:53

VINNIE PAUL: Τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου και δηλώσεις

Written by 
    VINNIE PAUL: Τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου και δηλώσεις

    Ο θρυλικός drummer των Pantera, Vinnie Paul, απεβίωσε ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 54 ετών. Ο Τεξανός μουσικός ξεψύχησε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Las Vegas, και, σύμφωνα με τη νεκροψία, υπέκυψε σε καρδιακό επεισόδιο.

    H σωρός του θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ανάμεσα στον αδερφό του, Dimebag Darrell, και τη μητέρα τους.

    Ο αδερφός του, ως γνωστόν, δολοφονήθηκε επί σκηνής το Δεκέμβριο του 2004 κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος που ξεκίνησαν μετά τους Pantera, των Damageplan. Αυτό σημαίνει πως, πλέον, οι μισοί Pantera βρίσκονται εν ζωή.

    Ο ένας εξ αυτών είναι ο μπασίστας Rex Brown, ο οποίος με αφορμή το θάνατο του Vinnie, δήλωσε πως τις τελευταίες μέρες υποφέρει και ότι χρειάζεται το χρόνο του. Θα πει περισσότερα στο μέλλον, ενώ προέτρεψε τους followers του να προσευχηθούν για τον πατέρα των αδερφών, Jerry, ο οποίος είδε και τα 2 του παιδιά να χάνονται.

    Όσο για τον τραγουδιστή των Pantera, Phil Anselmo, με τον οποίο ο Vinnie δεν μιλιόταν για πολλά χρόνια, ανήρτησε την εικόνα ενός αναμμένου κεριού στο σκοτάδι, χωρίς να γράψει κάτι.

    Σε άλλες δηλώσεις, είναι δεκάδες οι επώνυμοι φίλοι και συνάδελφοι που μίλησαν για τον άνθρωπο και μουσικό Vinnie Paul:

    «Vinnie, σ' ευχαριστώ για όλες τις όμορφες στιγμές. Το ζεστό σου vibe ήταν μεταδοτικό και μ' ενέπνεε. Ένα ακόμα σφηνάκι Crown Royal για πάρτη σου» θα πει ο Lars Ulrich των Metallica, ενώ ο King Diamond έγραψε πως το 1992 όταν και μετακόμισε στο Dallas, τα αδέρφια Abbott ήταν από αυτούς που τον υποδέχθηκαν όπως κανείς άλλος. Μάλιστα ανήρτησε μία φωτογραφία του Vinnie Paul ο οποίος είχε ντυθεί King Diamond σε μία συναυλία των Hellyeah (η τελευταία του μπάντα) την εποχή του Halloween.



    Ένας πολύ στενός φίλος των Pantera και ένας κιθαρίστας το όνομα του οποίου πιθανολογούνταν σε κάποιο ευφάνταστο reunion σενάριο των Pantera, ο μεγάλος Zakk Wylde, είπε «Πατέρα Vinnie, η συμπόνια σου για τον υπόλοιπο κόσμο και η χαρά σου να τους βλέπεις όλους ευτυχισμένους, είναι τα χαρακτηριστικά σου που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η χρυσή σου καρδιά έκανε τον κόσμο μας καλύτερο. Πήγαινε τώρα βρες τον αγαπημένο σου αδερφό, ο οποίος είμαι σίγουρος πως σου 'χει φυλάξει ανοικτή την πόρτα προς τη μεγάλη ταβέρνα του Θεού για να σε υποδεχθεί. Σε αγαπάω, αδερφέ μου.»



    Ένας άλλος φίλος και συνάδελφος τυμπανιστής, ο Mike Portnoy, μίλησε για τον drummer Vinnie: «Ήταν ανέκαθεν φοβερός. Είχες τους πρώτους thrash-άδες drummers, τον Lombardo, τον Benante και τον Ulrich, και μετά ήρθε ένας τύπος σαν τον Vinnie. Ήταν το επόμενο στάδιο, η επόμενη γενιά. Εκεί τοποθετώ και τον Mikkey Dee με τα όσα έκανε επί King Diamond. To drumming του Vinnie σε albums όπως τα "Vulgar Display of Power" και "Far Beyond Driven" είναι σημείο αναφοράς. Τα παλιά χρόνια, οι 2 μας συζητούσαμε πολύ για τα τύμπανα. Mία φορά, λοιπόν, τον ρώτησα πώς έβγαζε εκείνο τον ήχο στη μπότα. Μου απάντησε, λοιπόν, πως έδενε νομίσματα πάνω στα δέρματα των τυμπάνων, κι έτσι έβγαζε αυτόν το μοναδικό ήχο στο recording.» Και συνεχίζει. «Άκου για παράδειγμα το τραγούδι "Becoming". Αυτό ήταν το επόμενο επίπεδο του παιξίματος με δίκαση. Ξεκίναγες με τα "Fast as a Shark" (Accept) και "Overkill" (Motorhead), και μετά έπρεπε να πασχίσεις για να φτάσεις σε κάτι όπως το "Becoming". Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε το ρόλο του στις παραγωγές των Pantera, καθώς σε όλα αυτά τα σημαντικά albums ήταν αυτός και ο Dimebag με τα κεφάλια τους πάνω από τον παραγωγό Terry Date, στο studio του ίδιου του Vinnie. Ήξεραv πολύ καλά τι έκαναν. Οι Pantera πήραν το metal από το χεράκι και το έφεραν στο millenium

    Eπίσης, δύο αυθεντικά μέλη των Guns n' Roses, οι Slash και Duff, θα γράψουν αντίστοιχα στο Twitter: «Τραγικά τα νέα για τον Vinnie. Ήταν ένας από τους πιο ζεστούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ένας καλός και ευχάριστος φίλος. Vinnie, θα μας λείψεις περισσότερο από όσο θα 'χες φανταστεί» και «RIP, Vinnie Paul. Φίλος, χιουμορίστας, τρομερός drummer, και γενικά, ένας καλός άνθρωπος. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Θα μας λείψεις, αδερφέ...»



    Τέλος, οι Volbeat τίμησαν τον Vinnie με διαδικτυακές δηλώσεις αλλά κι επί σκηνής. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Graspop Metal Meeting του Βελγίου, έπαιξαν το "Goodbye Forever" με τις φωτογραφίες του αείμνηστου drummer στις γιγαντοοθόνες. Ο Vinnie Paul είχε παλιότερα δηλώσει το θαυμασμό του για τους Volbeat, με τους οποίους μάλιστα είχε περιοδεύσει ως μέλος των Hellyeah.



    RIP