Monday, 09 July 2018 15:52

MALEVOLENT CREATION: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τραγουδιστής BRETT HOFFMANN

Written by 
    MALEVOLENT CREATION: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τραγουδιστής BRETT HOFFMANN

    Μια ακόμα απώλεια γνώρισε η μουσική που παρακολουθούμε πριν από μερικές ημέρες.

    Πιο συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών ο επί σειρά ετών τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των death metallers Malevolent Creation, Brett Hoffmann, ύστερα από μάχη με τον προχωρημένου σταδίου καρκίνο από τον οποίο έπασχε.

    Την είδηση ανακοίνωσε η σύζυγός του Kimberly Karan Hoffmann: «Σήμερα είναι η πιο στενάχωρη μέρα της ζωής μου. Έχασα τον άνθρωπό μου, την αγάπη της ζωής μου. Ο καλύτερος φίλος μου έφυγε από τη ζωή. Θα σε αγαπάω για πάντα. R.I.P..»

    Ο κιθαρίστας Phil Fasciana, το μόνο ιδρυτικό μέλος που παίζει μέχρι και σήμερα με τους Malevolent Creation ανάρτησε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο φίλος και αδελφός μου έφυγε από τη ζωή. Ήμαστε 40 χρόνια φίλοι και τα 30 από αυτά παίζαμε μουσική μαζί. Δεν αγαπούσα κανέναν όσο τον Brett Hoffmann και λάτρευα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να συνθέτω μαζί του. Ήταν στ’ αλήθεια ο καλύτερος φίλος που είχα ποτέ μου και θα μου λείψει. R.I.P., αδελφέ μου»

    Ο ίδιος ο Brett Hoffmann και η σύζυγός του είχαν ξεκινήσει ένα διαδικτυακό έρανο στο GoFundMe με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα της θεραπείας.

    Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1967 με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 20 ετών σχημάτισε μαζί με το Phil Fasciana και άλλους μουσικούς τους Malevolent Creation στο Buffalo της Νέας Υόρκης, πριν μετακομίσουν στη Florida και τη ραγδαία αναπτυσσόμενη death metal σκηνή της περιοχής. Ο Hoffmann τραγούδησε στα πρώτα 3 albums της μπάντας (“The Ten Commandments”, “Retribution” και “Stillborn”) αφήνοντας πολύ ιδιαίτερο στίγμα στο death metal πριν αποχωρήσει το 1993. Το 1998 επέστρεψε ηχογραφώντας το “The Fine Art of Murder” και το “Envenomed”. Η 2η αποχώρησή του ήρθε το 2001 για να επιστρέψει ξανά το 2006. Έκτοτε και ως το 2016 βρισκόταν πίσω απ’ το μικρόφωνο για τα 3 τελευταία μέχρι στιγμής albums της μπάντας, “Doomsday X”, “Invidious Dominion” και “Dead Man’s Path”.

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και τους bandmates του, και τον θυμόμαστε μέσα από τις μουσικές του.