Friday, 31 August 2018 19:24

WARREL DANE: “Disconnection System” (νέο τραγούδι)

Written by 
    WARREL DANE: “Disconnection System” (νέο τραγούδι)

    Όπως είναι γνωστό, όταν έφυγε απρόσμενα από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, ο θεόρατος frontman Warrel Dane των αγαπημένων Sanctuary και Nevermore, βρισκόταν στο São Paulo της Βραζιλίας ηχογραφώντας το δεύτερο solo album του.

    Παρ’ όλο που η παραγωγή δεν ολοκληρώθηκε επισήμως, το ήδη ηχογραφημένο υλικό συμπληρώθηκε με demo εκτελέσεις του Warrel Dane από τη διαδικασία της προπαραγωγής και το κύκνειο άσμα του σπουδαίου τραγουδιστή και στιχουργού από το Seattle θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου μέσω της Century Media υπό τον τίτλο “Shadow Work”.

    Εδώ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το τραγούδι “Disconnection System”.

    Το artwork είναι έργο του πασίγνωστου Travis Smith, επί σειρά ετών φίλου και συνεργάτη του Warrel Dane. Ο εικαστικός δήλωσε: «Ο Warrel μού είχε πει ότι ήθελε το εξώφυλλο του δίσκου να είναι η προσωποποίηση ενός από τα τραγούδια του με τίτλο “Sweet Madame Satan, and Why”. Ξέθαψα το σκελετό του έργου από μια παλιά ιδέα που είχαμε συζητήσει στο παρελθόν και με μερικές λεπτομέρειες και αλλαγές που πρότεινε ο ίδιος, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε οραματιστεί. Το λάτρευε, το ενέκρινε και μου έδωσε μια περίληψη γι’ αυτό που ήθελε να κάνω για το οπισθόφυλλο ώστε να συμπληρώσει το εξώφυλλο εν είδει προλόγου.

    «Ολοκλήρωσα το υπόλοιπο artwork αντλώντας έμπνευση από παλιές συζητήσεις, τίτλους, απορροφώντας τμήματα από τα τετράδιά του και μερικούς στίχους που μού είχε δώσει νωρίτερα.

    «Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία 20 χρόνια. Ήταν τιμή μου. Θα μας λείψεις. Ήδη μας λείπεις. Ελπίζω να σε κάναμε περήφανο.»

    Track listing:

    01. Ethereal Blessing
    02. Madame Satan
    03. Disconnection System
    04. As Fast As The Others
    05. Shadow Work
    06. The Hanging Garden (The Cure cover)
    07. Rain
    08. Mother Is The Word For God