Monday, 03 September 2018 18:26

CANDLEMASS: Επιστροφή του JOHAN LÄNGQUIST στη μπάντα εν μέσω ηχογραφήσεων του νέου δίσκου

Written by 
    CANDLEMASS: Επιστροφή του JOHAN LÄNGQUIST στη μπάντα εν μέσω ηχογραφήσεων του νέου δίσκου

    Μια ανακοίνωση από το πουθενά επεφύλασσαν σήμερα οι doom θρύλοι Candlemass.

    Πιο συγκεκριμένα, 32 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του μνημειώδους ντεμπούτου “Epicus Doomicus Metallicus”, επιστρέφει στις τάξεις της σπουδαίας σουηδικής μπάντας ο πρώτος τους τραγουδιστής, Johan Längquist στη θέση του επί εξαετία frontman, Mats Levén. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ίδιους τους Candlemass οι ηχογραφήσεις για το επόμενο δισκογραφικό βήμα τους έχουν ήδη ξεκινήσει.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Θέλαμε να βρούμε το δρόμο της επιστροφής στις ρίζες των Candlemass, πίσω στην ψυχή και την πεμπτουσία της μπάντας. Ο Johan Längquist επέστρεψε και ελπίζουμε ότι αυτό το γεγονός θα μας δώσει νέα ενέργεια ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την καρδιά του doom. Δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε για άλλα 10 χρόνια, ή έστω για 5, όμως αν κερδίσουμε τουλάχιστον έναν χρόνο στον οποίο θα περάσουμε καλά και θα παίζουμε τη μουσική που αγαπάμε τόσο πολύ, θα είναι υπέροχα. Ο κύκλος έκλεισε, ο Johan επέστρεψε!»

    Από το στρατόπεδο της μπάντας αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις σύντομα, ενώ ήδη υπάρχει μια έντονη φημολογία για εμφάνισή τους στο Keep it True Festival, όπου θα βρίσκεται ο ηγέτης Leif Edling στα πλαίσια του tribute στον προσφάτως εκλιπόντα Mark “The Shark” Shelton των Manilla Road.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβληματικός Johan Längquist δεν είχε εμφανιστεί επί σκηνής με τους Candlemass στα 80s, όμως στα 00s εμφανίστηκε στο πλάι της τότε σύνθεσης (με τραγουδιστή το Robert Lowe), σε μια one-off συναυλία για τα 20ά γενέθλια του “Epicus…”, όπου συμμετείχαν και άλλα σπουδαία ονόματα ως guests όπως ο Mikael Åkerfeldt των Opeth, ο JB (Grand Magus, ex- Spiritual Beggars) και ο Tony Martin (ex-Black Sabbath) και αποτυπώθηκε στο DVD "20 Year Anniversary Party". Στη χώρα μας, τον είχαμε απολαύσει στις 8 Οκτωβρίου του 2011 στο Fuzz Club, στα πλαίσια ορισμένων επιλεγμένων εμφανίσεων σε ένα εκπληκτικό line-up που συμπεριελάμβανε εκτός των Candlemass, τους Trouble, τους Ghost, τους Hell και τους Lord Vicar.

    Εδώ θυμόμαστε το θεόρατο “A Sorcerer’s Pledge” όπως εκτελέστηκε από τη μπάντα στο DVD, καθώς και τα “Solitude” και “Demons Gate” από το live του 2011 στην Αθήνα.