Tuesday, 16 October 2018 10:07

GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: Το ντοκιμαντέρ του BRUCE DICKINSON στο Σεράγεβο, και το πρόγραμμα του υπόλοιπου φεστιβάλ

Written by 
    GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: Το ντοκιμαντέρ του BRUCE DICKINSON στο Σεράγεβο, και το πρόγραμμα του υπόλοιπου φεστιβάλ

    Στη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό Gimme Shelter Film Festival στο Gagarin 205.

    Μία από τις προβολές, στις 26 Νοεμβρίου, είναι εκείνη του ντοκιμαντέρ του Bruce Dickinson με τίτλο “Scream for Me Sarajevo”. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, πρόκειται για την αποτύπωση της εμβληματικής συναυλίας που έδωσε ο Άγγλος frontman με τη μπάντα του στις 14 Δεκεμβρίου του 1994, την ώρα που μαινόταν γύρω του η πολιορκία της πόλης που διήρκεσε συνολικά 4 χρόνια.

    Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετήθηκε από τον Tarik Hodzic που, μαζί με τον Jasenko Pasic, είναι υπεύθυνος και για το σενάριο και εκτός από το σπάνιο υλικό από τη συναυλία, συμπεριλαμβάνει και προσωπικές ιστορίες και μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο live ή συνετέλεσαν στη διοργάνωσή του η οποία σύμφωνα με τον ίδιο τον Bruce Dickinson ήταν εντελώς αυθόρμητη και άκρως φορτισμένη συναισθηματικά, εν μέσω της σκληρής και φρικαλέας μάχης για την κατάληψη της πόλης.

    Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Στις 21:00 θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin οι Iron Beast, ενώ στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί η προβολή, πριν από την οποία θα υπάρξει συζήτηση με τη συμμετοχή των: Σάκης Τόλης (frontman των Rotting Christ), Χάκος Περβανίδης (Αρχισυντάκτης Metal Hammer, παρουσιαστής TV War) και Κώστας Χρονόπουλος (Διευθυντής Metal Hammer).

    Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση και ταμείο)

    Σημεία προπώλησης: Syd Records, ταμείο Gagarin (τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του για συναυλίες κλπ εκδηλώσεις), σταθερά σημεία δικτύου Viva. Διαδικτυακά στο Viva και τηλεφωνικά στο 11875.

    Στο event της βραδιάς στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

    Αναφορικά με τις υπόλοιπες προβολές του φεστιβάλ, στις 19 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία Desert Age που καταγράφει την ιστορία της μυθικής desert rock σκηνής στην California και την Coachella Valley, από τα 60s μέχρι την απόλυτη ακμή στα 90s. Πριν από την προβολή θα εμφανιστούν unplugged στη σκηνή του Gagarin οι Nightstalker.

    Στις 3 Δεκεμβρίου, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν το συγκλονιστικό “The End of the End”, την ταινία που παρουσιάζει το τέλος της θεόρατης πορείας των Black Sabbath με το συναισθηματικά φορτισμένο show στο Birmingham στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, που έκλεισε την βρετανική, αποχαιρετιστήρια περιοδεία των θρύλων της μουσικής μας. Θα προηγηθεί εμφάνιση των Electric Feat και των Karma Violens.

    Στις 10 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το “American Valhalla” που εξιστορεί όλες τις λεπτομέρειες του προ διετίας project των Iggy Pop και Josh Homme υπό τον τίτλο “Post Pop Depression”. Η προβολή θα συνδυαστεί με live των The Noise Figures.

    Τέλος, στις 17 Δεκεμβρίου, θα προβληθεί το “Let’s Play Two” των Pearl Jam, που γυρίστηκε στα πλαίσια της μεγάλης συναυλίας που έδωσε η μπάντα στο Wrigley Field του Chicago τον Αύγουστο του 2016, όταν η ομάδα baseball της πόλης, Chicago Cubs, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια μετά από 108 χρόνια. Θα προηγηθεί live των Moa Bones.

    Το εισιτήριο για όλες τις προβολές κοστίζει 7 ευρώ, και τα σημεία προπώλησης είναι κοινά με εκείνα για το ντοκιμαντέρ του Bruce Dickinson.