Saturday, 27 October 2018 04:00

JON SCHAFFER (ICED EARTH): Κυκλοφορεί νέο EP με τους PURGATORY – Ακούστε ένα νέο τραγούδι

Written by 
    JON SCHAFFER (ICED EARTH): Κυκλοφορεί νέο EP με τους PURGATORY – Ακούστε ένα νέο τραγούδι

    Στα 1985, ο Jon Schaffer ήταν ο ηγέτης μιας πρώιμης μορφής των Iced Earth υπό το όνομα Purgatory.

    Το 1988, η μπάντα μετονομάστηκε και συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι σήμερα. Φέτος, όμως, ο αμερικανός κιθαρίστας και συνθέτης επιστρέφει στις ρίζες του, επανασυνδέοντας τους Purgatory παρέα με τον lead κιθαρίστα Bill Owen (μέλος από το 1986 ως το 1988) και τον τραγουδιστή και συνιδριτή Gene Adam, ο οποίος τραγούδησε και στο ομώνυμο ντεμπούτο των Iced Earth το 1990.

    Καρπός αυτής της επανένωσης είναι το EP “Purgatory” που θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου μέσω της Century Media. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το τραγούδι “Dracula”.

    Δίπλα στα τρία μέλη των Purgatory συναντάμε ως guests τους Jim Morris (κιθάρες, συνιδιοκτήτης των μυθικών Morrisound Studios και γνωστός παραγωγός), Ruben Drake (μπάσο) και Mark Prator (τύμπανα). Το artwork είναι έργο των David Newman Stump και Roy Young που συνεργάστηκαν με τον Jon Schaffer στο πρόσφατο album των Iced Earth, “Incorruptible”. Το EP είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αυθεντικού μπασίστα της μπάντας, Richard Bateman που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή.

    Track listing:

    01. In Your Dreams
    02. Dracula
    03. In Jason's Mind
    04. Jack
    05. Burning Oasis