Friday, 02 November 2018 12:23

BRUCE DICKINSON: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Σεράγεβο

Written by 
    BRUCE DICKINSON: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Σεράγεβο

    Το 1994 ο Bruce Dickinson με την προσωπική του μπάντα έδωσε συναυλία στο Σεράγεβο εν μέσω της αιματηρής πολιορκίας της πόλης.

    Το εν λόγω σπουδαίο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα έμεινε χαραγμένο στις μνήμες των κατοίκων της πόλης και ως ηθική ανταμοιβή, ο frontman των Iron Maiden ανακυρήχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων αλληλεγγύης και δημοκρατίας ανάμεσα στους ανθρώπους και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου.

    Η εν λόγω συναυλία αποτυπώθηκε σε φιλμ το οποίο κυκλοφορεί υπό τον τίτλο "Scream for me Sarajevo". Με αφορμή την προβολή της ταινίας στο φετινό Gimme Shelter Film Festival στις 26 Νοεμβρίου, το τρέχον τεύχος του Metal Hammer φιλοξενεί τα λόγια του τεράστιου τραγουδιστή των Iron Maiden, ο οποίος θυμάται και περιγράφει αυτή τη συνταρακτική εμπειρία ενώ παράλληλα κοσμεί και το εξώφυλλο του εντύπου. Το θέμα συμπληρώνεται από ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα το οποίο αφορά τραγούδια της μουσικής μας που πραγματεύονται ιστορικές πολεμικές αναμετρήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.