Thursday, 06 December 2018 19:02

CANDLEMASS: Oι λεπτομέρειες για το νέο δίσκο και η συμμετοχή του Θεού Παντοκράτορα Tony Iommi

Written by 
    CANDLEMASS: Oι λεπτομέρειες για το νέο δίσκο και η συμμετοχή του Θεού Παντοκράτορα Tony Iommi

    Πριν από τρεις μήνες, ανακοινώθηκε από το πουθενά η επιστροφή του εμβληματικού Johan Längquist στις τάξεις των doom θρύλων, Candlemass.

    Πλέον, η μπάντα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του 12ου full length δίσκου της, του πρώτου με τον Johan Längquist πίσω από το μικρόφωνο ύστερα από το μνημειώδες ντεμπούτο του 1986, “Epicus Doomicus Metallicus”.

    Ο δίσκος έχει τίτλο “The Door to Doom” και θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου μέσω της Napalm. Στο album και συγκεκριμένα στο τραγούδι “Astorolus - The Great Octopus” συμμετέχει ο θεόρατος Tony Iommi των Black Sabbath, βασικής επιρροής και ηρώων των Candlemass. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Marcus Jidell (Avatarium).

    Σχετικά με τη συμμετοχή του, ο Δημιουργός του metal σύμπαντος δήλωσε: «Οι Candlemass είναι βασική δύναμη του Σκανδιναβικού heavy rock και πάντοτε αναγνώριζαν την επιρροή που ασκήσαμε στη μουσική τους. Με ρώτησαν αν θα συμμετείχα σε ένα απ’ τα τραγούδια, το άκουσα και το βρήκα ωραίο επομένως σκέφτηκα “γιατί όχι;”»

    Ο δε ηγέτης και βασικός συνθέτης των Candlemass, Leif Edling σχολίασε: «Νιώθουμε μεγάλη τιμή που ο Tony Iommi δέχτηκε να παίξει το solo στο “Astrolus”. Το τραγούδι στάλθηκε από το management και είναι καταπληκτικό που ο μάστορας συμφώνησε να αφήσει την θηριώδη SG του να τραγουδήσει στο κομμάτι. Για ‘μένα προσωπικά είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Ο Tony Iommi ήταν πάντα ο ήρωας και ο φάρος μου όταν μιλάμε για heavy μουσική, επομένως το να ακούω ότι του αρέσει το τραγούδι και θέλει να παίξει σ’ αυτό, έστειλε ρίγη στη ραχοκοκαλιά μου! Είμαι ακόμα σοκαρισμένος! Σεβασμός και μόνο που ήταν τόσο χαλαρός και έστω το άκουσε. Του βγάζω το καπέλο! Ο Tony Iommi ήταν και θα είναι για πάντα θεός!»

    Track listing:

     

    01. Splendor Demon Majesty
    02. Under The Ocean
    03. Astorolus - The Great Octopus (feat. Tony Iommi)
    04. Bridge Of The Blind
    05. Death's Wheel
    06. Black Trinity
    07. House Of Doom
    08. The Omega Circle

    Μέχρι να ακούσουμε ένα πρώτο δείγμα από το “The Door to Doom”, θυμόμαστε το “Epicus Doomicus Metallicus”, αλλά και μια άλλη συμμετοχή του Tony Iommi σε δίσκο σπουδαίας doom μπάντας, και συγκεκριμένα στο “The Carnival Bizarre” των Cathedral όπου παίζει το solo του “Utopian Blaster”.