Monday, 07 January 2019 18:17

JASON BECKER: Δείτε ΕΔΩ το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Written by 
    JASON BECKER: Δείτε ΕΔΩ το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

    To 2012 κυκλοφόρησε το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ντοκιμαντέρ "Not Dead Yet" το οποίο περιγράφει τη συνταρακτική ζωή του Jason Becker, το ταλέντο του ως κιθαρίστας, τις φιλοδοξίες και τις επιτυχίες με τις οποίες ξεκίνησε την καριέρα του, το χρονικό της τροπής της καριέρας και της ζωής του απ' όταν έμαθε ότι τον χτύπησε η φρικτή νόσος του ALS αλλά και το πώς παραμένει ακόμα και σήμερα όχι μόνο ζωντανός αλλά και δημιουργικός. Αυτό το φιλμ-μάθημα ζωής μπορείτε να το δείτε εδώ.

    Mε αφορμή το πανέμορφο "Triumphant Hearts" album που κυκλοφορεί αυτό τον καιρό και στο οποίο συμμετέχουν οι σπουδαιότεροι rock κιθαρίστες του κόσμου, το METAL HAMMER έχει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ να επικοινωνήσει με τον γίγαντα Jason Becker και να διδαχθεί πολλά από το ήθος και τη δύναμη της ψυχής του σε μία συνέντευξη-χρυσάφι. Όπως θα δείτε στο film και σημειώνεται στο έντυπο, αυτή δεν ήταν μία συνέντευξη όπως όλες οι άλλες, καθώς ο μοναδικός τρόπος που ο -καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι- Jason επικοινωνεί και γράφει μουσική είναι με την κίνηση των ματιών του. Μόνο δέος και σεβασμός γι' αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και μεγάλη τιμή για την hard rock/metal κοινότητα που θεωρεί μία τέτοια προσωπικότητα «δική της».

    Φυσικά, ο Jason Becker κοσμεί ένα από τα εξώφυλλα του τρέχοντος METAL HAMMER, ενώ πέραν της συνέντευξης που μας παραχώρησε, παραθέτουμε και μία αναλυτική ματιά σε όλα τα δισκογραφικά επιτεύγματα του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη, εστιάζουμε και στο νέο δίσκο, ενώ αποκλειστικές δειλώσεις σχετικά με τον μεγαλύτερο εν ζωή άνθρωπο με τη νόσο ALS, μας δίνουν τόσο ο Gus G. όσο και οι Steve Vai και Marty Friedman. Και οι 3 έχουν συμβάλει στο "Triumphant Hearts" album.

    Απολαύστε το film και τα λόγια του στο τεύχος Γενάρη!