Saturday, 30 March 2019 17:53

DEF LEPPARD: Εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame

Written by 
    DEF LEPPARD: Εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame

    Στο Rock and Roll Hall of Fame εντάχθηκαν στη χθεσινή τελετή οι Βρετανοί hard rock θρύλοι, Def Leppard, 42 χρόνια μετά από την ίδρυσή τους στο Sheffield, και 14 χρόνια μετά από την απόκτηση δικαιώματος ένταξης σύμφωνα με τους όρους στο ιδρύματος.

    Οι μουσικοί που έλαβαν αυτή την τιμή είναι το τωρινό line up της μπάντας, Joe Elliott, Phil Collen, Rick Allen, Rick Savage και Vivian Campbell και οι δύο πρώην κιθαρίστες και συνιδρυτικά μέλη, ο Pete Willis που αποχώρησε το 1982 και ο Steve Clark που έφυγε από τη ζωή το 1991 σε ηλικία μόλις 31 ετών. Τους Def Leppard προλόγισε και ενέταξε στο Rock and Roll Hall of Fame ο σπουδαίος Brian May των Queen.

    Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που εντάχθηκαν μαζί με τους Def Leppard είναι οι Roxy Music, η Stevie Nicks, οι The Cure, οι Radiohead, οι The Zombies και η Janet Jackson.

    Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε σε video τον πρόλογο του Brian May, την ευχαριστήρια ομιλία των Def Leppard, καθώς και τρία από τα τραγούδια που ερμήνευσαν ζωντανά στην τελετή και συγκεκριμένα τα “Photograph” και “Rock of Ages” από το μυθικό “Pyromania” του 1983 και το ομώνυμο τραγούδι του θηριώδους “Hysteria” του 1987.