Wednesday, 12 June 2019 15:07

THIN LIZZY: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Phil Lynott, Philomena

Written by 

    Λατρεμένη τόσο από τον χαρισματικό γιο της, όσο και από τους απανταχού οπαδούς των Thin Lizzy που τους αγαπούσε σαν δικά της παιδιά.

    Η Philomena Lynott, μητέρα του εμβληματικού frontman των Thin Lizzy, Phil, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμovα, ένα πρόβλημα υγείας που η Ιρλανδή κυρία αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια.

    Η Philomena είχε, μάλιστα, γράψει το βιβλίο "My Boy" το 1995 αναφερόμενη στον rockstar γιο της ο οποίος ως γνωστόν απεβίωσε τον Ιανουάριο του 1986 στα 36 του. Η μητέρα του Phil είχε συγκεντρώσει στο σπίτι της όσα αντικείμενα μπορούσε να βρει που αφορούσαν είτε τον γιο της είτε το θρυλικό του συγκρότημα, κάνοντάς το κάτι σαν μουσείο, και μετά χαράς δεχόταν στο σπίτι της τους οπαδούς των Lizzy που ταξίδευαν εκεί για να δουν τον τάφο του Phil και την ίδια. Ανάμεσα σε αυτούς ο James Hetfield και ο Jon Bon Jovi.

    Στο τεύχος 385 (Ιανουάριος 2017) του METAL HAMMER, φιλοξενούμε ένα μεγάλο οδοιπορικό του φίλου μας και μουσικού Γρηγόρη Βλάχου όπου πήγε στο σπίτι της Philomena, τη συνάντησε, μίλησαν για ώρες και μας μετέφερε τη σπάνια αυτή εμπειρία του.

    Ο Scott Gorham των Thin Lizzy σχολίασε τον χαμό της ως εξής: "Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η μητέρα του Philip, η Philomena Lynott, έφυγε από τη ζωή. Αυτή η γυναίκα υποστήριζε το συγκρότημα από το ξεκίνημά του, καθ' όλη την πορεία του αλλά και όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπήρχαν Thin Lizzy. Έκανε πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσε προκειμένου η φλόγα του Phil να μείνει άσβεστη, ανοίγοντας το σπίτι της σε χιλιάδες οπαδούς του συγκροτήματος που ταξίδευαν στην Ιρλανδία για να την επισκεφθούν. RIP Phyllis - θα μας λείψεις πολύ."

    Aπ' όλους εμάς, αντίο Fair Lady.

    Kλείνοντας, το τραγούδι που έγραψε ο γιος της για αυτήν: