Tuesday, 30 July 2019 12:43

THIS.IS.HAMMER.416 - ΑΥΓΟΥΣΤOΣ 2019

Written by 
  THIS.IS.HAMMER.416 - ΑΥΓΟΥΣΤOΣ 2019

  ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

  Γιγαντιαίο Αφιέρωμα 2010-2019: Decade of Aggression.

  Το ραντεβού με το τεύχος Αυγούστου του Metal Hammer έχει πάντα ειδικό περιεχόμενο, τεράστια έκταση, συλλεκτικό χαρακτήρα. Αυτό κάνουμε πράξη με θέμα τη Δεκαετία 2010 - 2019. Χρόνια που είναι κοντά μας, αλλά και τόσο μακριά μας.    Αυτή είναι η δεκαετία των τηλεοπτικών σειρών, του “Game of Thrones”, του Netflix. Tων social media που αντικατέστησαν τη λέξη internet και κατέλαβαν σε σημείο ψύχωσης την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή είναι η δεκαετία των smartphones που έγιναν «έξυπνα» χωρίς κατ’ ανάγκη να μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για το σύνολο των χρηστών τους. Αυτή είναι η δεκαετία των Μνημονίων στην Ελλάδα. Αυτή είναι και η δεκαετία όπου στα χωράφια της μουσικής που παρακολουθούμε, 3 παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαδρομή. Το ταλέντο των μουσικών από όλο το μουσικό φάσμα που μας αφορά, η ανάφλεξη της δημιουργικότητας και της επιτυχίας εγχώριων σχημάτων και οι ανθρώπινες απώλειες που μας πόνεσαν.        

  Στο συλλεκτικό τεύχος που κρατάς στα χέρια σου, πατάμε το κουμπί με την ένδειξη “on” στη χρονομηχανή και με άξονα αυτές τις παραμέτρους, ερευνούμε σε βάθος όσα συνέβησαν. Καταγράφουμε, μελετάμε, θυμόμαστε, μαθαίνουμε, επαναπροσδιορίζουμε. Όλα είναι εδώ:

  -Οι πιο σημαντικοί δίσκοι για κάθε χρονιά ξεχωριστά. Συνολικά 550 σε αριθμό!

  -Η υπερδραστηριοποίηση της ελληνικής σκηνής, παλαιότερων και νεότερων συγκροτημάτων, τα οποία ίσως έδωσαν και την πιο δημιουργική απάντηση που είχε να παρουσιάσει η ελληνική κοινωνία απέναντι στα Μνημόνια.

  -Τα σπουδαιότερα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

  -Οι απώλειες των δημιουργών.

  -Οι λίστες όλων των συντακτών του εντύπου, με τα αγαπημένα τους 30 albums για αυτά τα δέκα χρόνια.

  Φτιάξαμε αυτό το τεύχος με δύο στόχους. Να σας κάνει άριστη παρέα αυτόν τον Αύγουστο όπου κι αν βρεθείτε, αλλά και να μείνει στο αρχείο σας για πάντα.

  Επιπλέον στο τεύχος Αυγούστου μπορείτε να βρείτε τα εξής σημαντικά θέματα / συνεντεύξεις:

  To METAL HAMMER αποχαιρετά τον μεγάλο κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα, που έγραψε ιστορία με τους Socrates Drank the Conium και έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουλίου. Εξετάζουμε όλα του τα κατορθώματα με τους Socrates που έφεραν τομή στη σκληρή μουσική της χώρας και έκαναν μεγάλη αίσθηση στο εξωτερικό, θυμόμαστε την προσφορά του στην ελληνική δισκογραφία, ενώ μιλούν γι' αυτόν στις σελίδες του εντύπου, 4 πολύ σπουδαίοι Έλληνες κιθαρίστες: Gus G. (Firewind, solo), Ηλίας Ζάικος (Blues Wire), Gus Drax (Suicidal Angels, Sunburst) και Mάριος Πετρόπουλος (Sacral Rage). Kαλή αντάμωση, Δάσκαλε!  Συναντιόμαστε στον Αλχημιστή με τη μεγαλύτερη thrash metal μπάντα της χώρας που έχει οργώσει τις συναυλίες στο εξωτερικό και τους θαυμάσαμε στην πρόσφατη εμφάνιση τους δίπλα στους Slayer στην Αθήνα, τους ασταμάτητους Suicidal Angels. Μιλήσαμε μαζί τους για το εξαιρετικό νέο τoυς album "Years of Aggression".

  Ταξιδεύουμε στην Αγγλία κατόπιν πρόσκλησης του Jeff Waters προκειμένου να επισκεφθούμε το νέο σπίτι/studio των Annihilator και να συζητήσουμε μαζί του για τα μελλοντικά σχέδια του ιστορικού συγκροτήματος.  Οι SixFoRninE του Fotis Benardo μάς παραχωρούν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έχοντας ως φόντο τον πολύ καλό νέο δίσκο "Parallel Universe".  ΘΕΜΑΤΑ:

  Γιάννης Σπάθας, Suicidal Angels, Annihilator, SixFoRninE

  STAGE HAMMER:

  Slayer, Disturbed, Alice in Chains, Dream Theater, Lamb of God, Chania Rock Festival, TesseracT, Skid Row, Sick of it All

  Καλή ξεκούραση, το χρήσιμο διάβασμα πάντα βοηθά σ’ αυτό.  
  Καλές διακοπές σε όλες και σε όλους. Stay Heavy.