Friday, 02 August 2019 09:19

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 2010-2019 - Decade of Aggression

Written by 
    ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 2010-2019 - Decade of Aggression

    Το ραντεβού με το τεύχος Αυγούστου του Metal Hammer έχει πάντα ειδικό περιεχόμενο, τεράστια έκταση, συλλεκτικό χαρακτήρα. Αυτό κάνουμε πράξη με θέμα τη Δεκαετία 2010 - 2019. Χρόνια που είναι κοντά μας, αλλά και τόσο μακριά μας.



    Αυτή είναι η δεκαετία των τηλεοπτικών σειρών, του “Game of Thrones”, του Netflix. Tων social media που αντικατέστησαν τη λέξη internet και κατέλαβαν σε σημείο ψύχωσης την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή είναι η δεκαετία των smartphones που έγιναν «έξυπνα» χωρίς κατ’ ανάγκη να μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για το σύνολο των χρηστών τους. Αυτή είναι η δεκαετία των Μνημονίων στην Ελλάδα. Αυτή είναι και η δεκαετία όπου στα χωράφια της μουσικής που παρακολουθούμε, 3 παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαδρομή. Το ταλέντο των μουσικών από όλο το μουσικό φάσμα που μας αφορά, η ανάφλεξη της δημιουργικότητας και της επιτυχίας εγχώριων σχημάτων και οι ανθρώπινες απώλειες που μας πόνεσαν.

    Στο συλλεκτικό τεύχος που κρατάς στα χέρια σου, πατάμε το κουμπί με την ένδειξη “on” στη χρονομηχανή και με άξονα αυτές τις παραμέτρους, ερευνούμε σε βάθος όσα συνέβησαν. Καταγράφουμε, μελετάμε, θυμόμαστε, μαθαίνουμε, επαναπροσδιορίζουμε. Όλα είναι εδώ:

    -Οι πιο σημαντικοί δίσκοι για κάθε χρονιά ξεχωριστά. Συνολικά 550 σε αριθμό!

    -Η υπερδραστηριοποίηση της ελληνικής σκηνής, παλαιότερων και νεότερων συγκροτημάτων, τα οποία ίσως έδωσαν και την πιο δημιουργική απάντηση που είχε να παρουσιάσει η ελληνική κοινωνία απέναντι στα Μνημόνια.

    -Τα σπουδαιότερα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    -Οι απώλειες των δημιουργών.

    -Οι λίστες όλων των συντακτών του εντύπου, με τα αγαπημένα τους 30 albums για αυτά τα δέκα χρόνια.

    Φτιάξαμε αυτό το τεύχος με δύο στόχους. Να σας κάνει άριστη παρέα αυτόν τον Αύγουστο όπου κι αν βρεθείτε, αλλά και να μείνει στο αρχείο σας για πάντα.

    Καλή ξεκούραση, το χρήσιμο διάβασμα πάντα βοηθά σ' αυτό.
    Καλές διακοπές σε όλες και σε όλους. Stay heavy.