Tuesday, 05 November 2019 13:13

TIMI HANSEN: Έφυγε από τη ζωή ο αυθεντικός μπασίστας των MERCYFUL FATE

Written by 
    TIMI HANSEN: Έφυγε από τη ζωή ο αυθεντικός μπασίστας των MERCYFUL FATE

    Εδώ και αρκετούς μήνες ήταν γνωστό πως ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Mercyful Fate, Timi Hansen έδινε σκληρή μάχη εναντίον του καρκίνου.

    Χτες, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ο 61χρονος μουσικός έφυγε από τη ζωή, με την είδηση να επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον King Diamond.

    Ο Βασιλιάς, που συνεργάστηκε με τον Timi Hansen στους Mercyful Fate στα χρυσά χρόνια 1981-’85 και ξανά από το 1992 ως το 1993 αλλά και στους King Diamond από το 1985 ως το 1987, έγραψε χαρακτηριστικά: «Μόλις έμαθα πως έχασα έναν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους, ο οποίος πάλευε με τον καρκίνο, επιδεικνύοντας απίστευτη γενναιότητα. Δεν ήταν απλώς ο συγκάτοικός μου στις πρώτες περιοδείες των Mercyful Fate, αλλά ήταν ταυτόχρονα και ο αγαπημένος μου μπασίστας. Είχα την τύχη να τον επισκεφθώ στο σπίτι του μαζί με ορισμένους άλλους καλούς φίλους, και περάσαμε ένα αξέχαστο απόγευμα.

    «Την τελευταία φορά που μίλησα με τον Timi στο τηλέφωνο, στις 24 Οκτωβρίου, κατάλαβα πως τα πράγματα είχαν δυσκολέψει περισσότερο από ποτέ κι όμως, εκείνος έλεγε πως θα συνέχιζε τον αγώνα του.

    «Νιώθω τεράστια θλίψη για την οικογένεια του και τους στέλνω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου.

    «Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε μου φίλε».

    Υπενθυμίζουμε πως ύστερα από τη δημοσιοποίηση της ασθένειας του, φέτος τον Αύγουστο, ο Timi Hansen ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετείχε στη reunion περιοδεία των Mercyful Fate για το 2020. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning).

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και τους bandmates του Timi Hansen και τον θυμόμαστε μέσα από τα τραγούδια του.