Tuesday, 12 November 2019 15:03

QUEENSRŸCHE: Παρουσίαση memorabilia της μπάντας από τον συλλέκτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ

Written by 
    QUEENSRŸCHE: Παρουσίαση memorabilia της μπάντας από τον συλλέκτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ

    Αυτή την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, οι τεράστιοι Queensrÿche επιστρέφουν στη χώρα μας για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Με βασική αφορμή αυτές τις εμφανίσεις, επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Καζαντζή, fan της μπάντας και συλλέκτη πολλών αντικειμένων από την 35ετή, και πλέον, πορεία των Queensrÿche. Στο κείμενο που ακολουθεί, μας παρουσιάζει και σχολιάζει ορισμένα από τα αντικείμενα της συλλογής του που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

    Ας πούμε ότι είναι το χόμπυ μου. Υπερβολικό; Τα περισσότερα χόμπυ είναι υπερβολικά. Αυτό που είναι δεδομένο και φυσικά υπερβολικό είναι η αγάπη που έχω στους Queensrÿche εδώ και 35 χρόνια. Το πως προέκυψε αυτό καθώς και για όλη την επαφή μου με το συγκρότημα, ευελπιστώ να τα διαβάσετε σύντομα από άλλο... format.

    Εδώ παρουσιάζω δέκα από τα πιο σημαντικά κατ' εμένα κομμάτια τις συλλογής μου η οποία είναι μια από τις τρεις – τέσσερις μεγαλύτερες στον κόσμο όσο αφορά το συγκρότημα και κάτι που, κακά τα ψέματα, με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα περήφανος. Δυσκολεύτηκα αρκετά για να επιλέξω αυτά τα δέκα πράγματα και τελικά προτίμησα να δείξω αυτά που πολύ δύσκολα θα δει κάποιος από κοντά ή δημοσιευμένα, πράγματα μοναδικά ή και προσωπικά των Queensrÿche ή των μελών τους.

    Ανεξάρτητα από τη δική μου αφοσίωση στη μπάντα, αυτό που θα τονίσω είναι ότι όλα αυτά δεν πιάνουν μία μπροστά στην ίδια τη μουσική που πάντα είναι η πεμπτουσία όλης αυτής της ενασχόλησης.

    Michael Wilton's jacket

    Πρόκειται για το jacket που φοράει ο Michael Wilton στη φωτογράφιση για το “Rage for Order” αλλά και σε μερικά shows της περιοδείας για την κυκλοφορία του. Υπάρχει στο εσώφυλλο του album όπου η μπάντα εμφανίζεται σε μια σκάλα. Το είδα για πρώτη φορά στο Μουσικό Μουσείο του Seattle, το 2006 μαζί με τις ενδυμασίες όλων των μελών των Queensrÿche από εκείνη τη φωτογράφιση. Λίγο καιρό αργότερα, το Ίδρυμα, τις έβγαλε σε δημοπρασία και το αγόρασε μια φίλη μου από την οποία και το απέκτησα λίγο αργότερα.

    Geoff Tate's jacket

    Μπορεί να μην είναι πλέον στη μπάντα, αποτελεί όμως τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της και ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτή η συλλογή. Το jacket αυτό, φορούσε ο Geoff Tate στην περιοδεία του “Rage for Order” το 1986 – 1987 καθώς και σε κάποια photo sessions σε διάφορες εκδηλώσεις για την προώθηση του δίσκου. Το απέκτησα πριν από περίπου 15 χρόνια μέσω γνωστής διαδικτυακής δημοπρασίας και είναι ένα από τα πρώτα μου, προσωπικά κάποιου μέλους της μπάντας κομμάτια. Το φυλάσσω βέβαια σε ειδική κατασκευή από ξύλο και τζάμι για τη σωστή διατήρηση του.

    Michael Wilton's amplifier

    Ο ενισχυτής αυτός της Trace Acoustic, χρησιμοποιήθηκε από τον Michael Wilton κατά την εμφάνιση των Queensrÿche στο MTV Unplugged, στο Los Angeles στις 27 Απριλίου 1992. Είναι υπογεγραμμένος από τον ίδιο και τον απέκτησα μέσω ενός κοινού μας φίλου. Δε θα ξεχάσω ότι μέσα στο κουτί της αποστολής βρήκα πάμπολλα ενδιαφέροντα πράγματα από τις τότε δραστηριότητες του Wilton, όπως υπογεγραμμένα posters, promo φωτογραφίες, πένες και ένα (άδειο φυσικά) μπουκάλι από τη μπύρα που είχε βγάλει τότε (2010), την Whip Ale. Ίσως η καλύτερη παραλαβή από ταχυδρομείο που έχω κάνει ποτέ!

    Chris DeGarmo's guitar, Japan 1991

    Αυτή η ESP Custom χρησιμοποιήθηκε από τον Chris DeGarmo στην Ιαπωνική περιοδεία “Building Empires Tour”, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 1991. Κατασκευάστηκαν τέσσερα αντίτυπα και το ενδιαφέρον είναι ότι γνωρίζουμε τους κατόχους των τριών και αναζητείται ο τέταρτος!

    Scott Rockenfield's tom drum 2008

    Το tom drum της Ddrum, προέρχεται από το drum set του Scott Rockenfield που χρησιμοποιήθηκε στην Αμερικάνικη περιοδεία στις αρχές του 2008. Από το ίδιο set επίσης έχω ένα από τα drum heads όπως και τα γάντια της Ahead που φορούσε ο Scott.

    Contract, Amsterdam show 1990

    Είναι το πιο πρόσφατο από τα κομμάτια που παρουσιάζω καθώς το απέκτησα τρεις μήνες πριν. Σ' αυτό το πακέτο, περιέχονται το συμβόλαιο, τα riders και οι αποδείξεις πληρωμών που αφορούν την εμφάνιση των Queensrÿche με support τους Lynch Mob στο Edenhal του Amsterdam στις 29 Νοεμβρίου 1990 κατά τη διάρκεια της "Building Empires Tour". Δε μπορώ βέβαια να το εμφανίσω ολόκληρο σεβόμενος την ιδιωτικότητα προσώπων, αφού περιέχει προσωπικά στοιχεία, επαγγελματικές συμφωνίες και υπογραφές.

    Staff t-shirt, Japan 1984

    Αυτό το t-shirt φορούσε το road crew του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της Ιαπωνικής περιοδείας του 1984. Δυστυχώς, το μέγεθος του δε μου επιτρέπει να το φορέσω σήμερα αν και καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες για να τα καταφέρω...

    Award, “Empire”

    Είναι το βραβείο πλατινένιου δίσκου της RIAA για το πρώτο 1.000.000 πωλήσεων του “Empire” που απονεμήθηκε σε κάποιον (εκτός μπάντας και staff) για τη συμβολή του σ' αυτές τις πωλήσεις. Είναι το πρώτο από τα αρκετά βραβεία που κοσμούν τη συλλογή μου, και το αγόρασα το 1998.

    Michael Wilton's pedals, rec. “Promised Land”

    Αυτή η Boss RC-20 και η Morley, είναι δύο από τις πεταλιέρες που χρησιμοποίησε ο Michael Wilton για την ηχογράφηση του “Promised Land”. Τις απέκτησα από τον ίδιο κοινό φίλο που απέκτησα και τον ενισχυτή του MTV Unplugged. Ειδικά η Boss συνεχίζει και λειτουργεί άριστα μέχρι και σήμερα αφού δοκιμάστηκε πριν λίγο καιρό.

    Baseball shirt, Wilton

    Τα περισσότερα μέλη των Queensrÿche αρέσκονται στα αθλήματα, κυρίως Αμερικάνικης προέλευσης. Αυτό είναι ένα shirt του baseball σε τουρνουά (φιλικό πάντα) του οποίου συμμετείχαν μέλη του συγκροτήματος το 2000 και φορούσε, όπως μπορείτε να δείτε, ο Michael Wilton.

    Εν αναμονή των δύο συναυλιών, στο Metal Hammer Νοεμβρίου που κυκλοφορεί, στη στήλη “Past Tense to Future Tense”, συνομιλούμε με τον Michael Wilton ο οποίος μας εξιστορεί λεπτομερώς και αναλυτικά την ιστορία πίσω από το πρώτο, ομώνυμο EP και το “The Warning”.

    Στο event της Θεσσαλονίκης και στο αντίστοιχο της Αθήνας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα δύο shows.