Sunday, 26 January 2020 16:15

SEAN REINERT (CYNIC, DEATH): Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος drummer

Written by 
    SEAN REINERT (CYNIC, DEATH): Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος drummer

    Σε ηλικία μόλις 48 ετών έφυγε από τη ζωή ο εκπληκτικός Sean Reinert, ιδρυτικό μέλος και drummer των Cynic ως το 2015, και drummer των Death στο μνημειώδες “Human” του 1991,  όπου συμμετείχε μαζί με τον κιθαρίστα Paul Masvidal με τον οποίο πέραν των Cynic, έπαιζε από το 1999 και στην alternative μπάντα Æon Spoke.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αμερικανός μουσικός βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο σπίτι του στο San Bernardino της California δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του, χωρίς να έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής η αιτία.

    Ο μπασίστας των Cynic, Sean Malone, δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω της σελίδας της μπάντας στο Facebook: «Ήμουν πιο τυχερός απ’ τους περισσότερους. Η πλήρης μουσική εμπιστοσύνη – ειδικά μεταξύ ενός μπασίστα κι ενός drummer – είναι σπάνια και πολύτιμη. Σπάνια διότι δεν τη βρίσκεις απλώς επειδή την ψάχνεις, πολύτιμη διότι πολλοί μπορεί να περάσουν μια ζωή δίχως ποτέ να τη νιώσουν. Εγώ, όμως, ήμουν τυχερός. Ο Sean προσέφερε την απόλυτη εμπιστοσύνη του σε κάθε πρόβα, κάθε ηχογράφηση και κάθε συναυλία που κάναμε και πιθανότατα να μην νιώσω ξανά κάτι αντίστοιχο. Η αλήθεια είναι πως όλοι ήμαστε τυχεροί διότι ζήσαμε την ίδια εποχή που ο Sean Reinert δημιουργούσε μουσική.»

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και τους bandmates του και τον θυμόμαστε μέσα από τη μουσική του.