Sunday, 29 March 2020 09:28

RIOT: Απεβίωσε λόγω κορωνοϊού ο αυθεντικός τους κιθαρίστας, Lou Kouvaris

Written by 
    RIOT: Απεβίωσε λόγω κορωνοϊού ο αυθεντικός τους κιθαρίστας, Lou Kouvaris

    Σοκ στους οπαδούς των Riot, καθώς χθες μαθεύτηκε ότι ο ελληνικής καταγωγής, αυθεντικός κιθαρίστας των Αμερικανών θρύλων, Lou "LA" Kouvaris, έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια λόγω κορωνοϊού.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Kouvaris πριν 15 μέρες ήταν μία χαρά και μάλιστα επρόκειτο να παίξει μέσα στον Μάρτιο με τους Riot Act σε Ελλάδα (Up the Hammers & Horns Up festivals) και Κύπρο, εμφανίσεις που αναμενόμενα ματαιώθηκαν.

    Τις τελευταίες μέρες ήταν που ο μουσικός παρουσίασε συμπτώματα του ιού και απεβίωσε πριν προλάβει να νοσηλευτεί. Υπενθυμίζουμε πως ο πειραϊκής καταγωγής Kouvaris έμενε στo Long Island στη Νέα Υόρκη όπου υπάρχουν καθημερινά πάρα πολλά νέα κρούσματα και θανάτοι από τον COVID-19.

    O Kouvaris έπαιξε στο ιστορικό πρώτο album των Riot, "Rock City" (1977), συνέθεσε τραγούδια του εμφανίζονται και στο επόμενο ("Narita"), ενώ μετέπειτα συνεργάστηκε και με τους Journey, Tom Petty, Neil Young, Rick Derringer και The Village People.

    Η μόνη φορά που κατάφερε να εμφανιστεί στην Ελλάδα ήταν το 2017 στο Into Battle Festival στο Κύτταρο, όπου ως guest έπαιξε με τους Riot V τον ύμνο "Warrior".

    Shine On, Warrior