Tuesday, 05 May 2020 23:52

ΤΗΙS.IS.HAMMER.425: ΜΑΙΟΣ 2020 Protect Each Other Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.425: ΜΑΙΟΣ 2020 Protect Each Other Issue

    METAL HAMMER plus MUSICIANS VS. COVID-19
    Γολγοθάς κάθε τεύχος που δημιουργείται υπό τις αντίξοες συνθήκες του COVID-19. Με πολύτιμο όπλο την υποστήριξη σας, ο Μάιος έχει το δικό του METAL HAMMER για να σας προσφέρει συντροφιά, καταγράφοντας αυτό που συμβαίνει στη μουσική και στις ζωές των ανθρώπων. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής στην περιοχή σας ώστε να μην το ψάχνετε, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Metal Hammer στο Facebook, και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Μένουμε δυνατοί. Φροντίζουμε τους ανθρώπους μας.

     

    MERCYFUL FATE. Είναι απ’ τα σπουδαιότερα, παγκόσµια κεφάλαια στην ιστορία του heavy metal. Εδώ, οι KING DIAMOND και HANK SHERMANN µας διηγούνται σε μια αποκλειστική πολυσέλιδη συνέντευξη, το θρυλικό ξεκίνημα και τι οδήγησε στην επιστροφή τους στο σήμερα. Και όπως θα διαβάσετε στο τεύχος από τις διηγήσεις τους, υπάρχει πολύ παρασκήνιο πίσω από αυτή την επιστροφή µε σπουδαία νέα να τη συνοδεύουν. Κρατάµε αποστάσεις, ακούµε εναλλάξ τα “Melissa” και “Don’t Break the Oath”, προσευχόμαστε στο ανίερο, κινηματογραφικό, υπερβατικό heavy metal και ελπίζουμε γρήγορα να ξεπεράσουμε όλοι την περιπέτεια που ζούμε.

    FIREWIND. Υπό τις ευλογίες του Tony Iommi καθώς ο πίνακας με τον μουστάκια δέσποζε ψηλά στον τοίχο του δωματίου από το οποίο ο GUS G., ο εμπειρότατος Έλληνας metal μουσικός, μας κάλεσε ώστε να κάνουμε μια μεγάλη και λεπτομερή κουβέντα. Εγκάρδια αυτή η συζήτησή με τον βιρτουόζο κιθαρίστα, αφορούσε όλα τα ζητήματα γύρω από το ομότιτλο full-length των FIREWIND, αλλά και τη ματιά του στην περιπέτεια που ζει ο πλανήτης. Η φωτιά είναι πάντα η σωστή απάντηση απέναντι στη φωτιά που βιώνουμε… Άνεμος ταλέντου, πείσματος και εργατικότητάς, θεριεύει την πυρκαγιά μας 

    METAL HAMMER PLUS MUSICIANS VS. COVID-19. Μένουμε δυνατοί. Μένουμε δίπλα στους μουσικούς της χώρας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουν αρκετοί από αυτούς για τις σκέψεις τους που αφορούν την πανδημία που χτύπησε βίαια την πόρτα του πλανήτη... Τον τρόπο που χρησιμοποιούν τον επιπλέον χρόνο, τα όσα τους κρατούν συντροφιά στο σπίτι αλλά και για την επόμενη μέρα στη ζωή τους και στη μεγάλη εικόνα, που είναι η μουσική. Επιπλέον, μαζί με τις συνεντεύξεις των μουσικών, στο πολυσέλιδο άρθρο προσθέσαμε και μια κουβέντα με τη ΜΕΛΙΝΑ ΖΕΡΒΑΚΗ, η οποία είναι από τους εμπειρότερους σχεδιαστές και τεχνικούς φωτισμού συναυλιών. Πραγματοποιήσαμε τη συνέντευξη μαζί της ώστε να συμπεριλάβουμε και την οπτική ενός ανθρώπου που εργάζεται σε συναυλίες, μιας και οι άνθρωποι που δουλεύουν στον συγκεκριμένο χώρο, σε οποιοδήποτε πόστο κι αν βρίσκονται, έχουν πληγεί όσο λίγοι στο χωράφι της μουσικής αλλά και της γενικότερης οικονομίας. Protect Each Other. Stay Healthy. Stay Heavy.

    RONNIE JAMES DIO. Αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του Ronnie James Dio. Πολλοί αναφερόμαστε σε αυτόν σαν τη μεγαλύτερη φωνή που πέρασε ποτέ από τον σκληρό ήχο, χωρίς ποτέ να συμπληρώνουμε ότι η προσωπικότητά του ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε να «αναστήσει» τους δύο σημαντικότερους συνθέτες της μουσικής μας, κυκλοφορώντας μαζί τους κάποια από τα καλύτερά albums τους (BlackmoreRising” και IommiHeaven And Hell”), ούτε το ότι απέκτησε μία επική καριέρα με το προσωπικό του σχήμα. Είναι το φιλανθρωπικό έργο του και το ότι ποτέ δεν άφησε την πελώρια μουσική παρακαταθήκη του να αλλοιώσει τον σπουδαίο χαρακτήρα του. Κάτι που επιβεβαιώνεται με την πρώτη ευκαιρία από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες, από τους δημοσιογράφους που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν, αλλά, κυρίως, από τους οπαδούς του. Με αφορμή την επέτειο της ανάληψής του στους ουρανούς, θυμόμαστε τη μουσική του κληρονομιά. Αθάνατος στη μνήμη μας για Πάντα!

     

    PARADISE LOST. Aν υπάρχει ένας δίσκος στην διαδρομή τους που έρχεται στην καταλληλότερη στιγμή ώστε να μας βοηθήσει πνευματικά και ψυχικά, τότε αυτός είναι σίγουρα το “OBSIDIAN”. Εν μέσω πανδημίας, συνομιλήσαμε με τον μπροστάρη των shadowkings, NICK HOLMES για τον πολύ σημαντικό νέο δίσκο, αλλά και για τα όσα ζει στη χώρα του, τη Μεγάλη Βρετανία, που τόσο πολύ έχει πληγεί από τον COVID-19.

     

    TRIVIUM. Μεγάλη συνέντευξη με τον αρχηγό του εξαιρετικού σχήματος, τον MATT HEAFY, για το νέο album της μπάντας, “WHAT THE DEAD MEN SAY”. Εδώ μαθαίνουμε όσο περισσότερα μπορούμε για την ένατη studio κυκλοφορία των Αμερικανών metallers, και επίσης μας δίνει τη δική του οπτική γωνία για τις ιστορικές στιγμές που ζούμε σε παγκόσμια κλίμακα.

     

    Πιο αναλυτικά, στο τεύχος Απριλίου θα βρείτε:

    ΘΕΜΑΤΑ:
    Mercyful Fate, Firewind, Metal Hammer Plus Musicians VS. COVID-19, Paradise Lost, Trivium, Igorrr, Ronnie James Dio, King Witch, Caligula’s Horse, Sorcerer, Horisont, Course of Fate, Bent by Sorrow, Solid Faith, The Black Capes, Grave Digger.

     

     COMIC
    Belzebubs

    HORROR
    TRIPTYKON
    PIGS x7
    VADER
    CARACH ANGREN

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ
    BLACK SABBATH “Heaven and Hell” και VILLAGERS OF IOANNINA CITY “Age of Aquarius”