Saturday, 25 July 2020 18:29

PETER GREEN: Αντίο σε έναν από τους σπουδαιότερους Άγγλους blues rock μουσικούς

Written by 
    PETER GREEN: Αντίο σε έναν από τους σπουδαιότερους Άγγλους blues rock μουσικούς

    Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Peter Green, σε ηλικία 73 χρονών. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Εγγλέζους blues rock μουσικούς, υπήρξε από τους συνιδρυτές των Fleetwood Mac το 1967 και τα έργα του έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στην ευρύτερη rock κοινότητα.


    Τα νέα του θανάτου του, δημοσιοποίησε η οικογένεια του με μια λιτή δήλωση όπου αναφέρει ότι ο θρυλικός συνθέτης, κιθαρίστας, τραγουδιστής, έφυγε από την ζωή ήσυχα κατά την διάρκεια του ύπνου του. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε πολύ σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά λόγω εκτεταμένης χρήσης παραισθησιογόνων ουσιών (LSD) και είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια. Αρκετοί metal μουσικοί εκφράσανε την λύπη τους για τον χαμό του Peter Green στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media. Μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα είναι οι Geezer Butler, David Coverdale, Paul Stanley, Alex Skolnick και Kirk Hammett.


    Ως Metal Hammer στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους φίλους του. Το σημάδι του στην μουσική δεν θα σβήσει ποτέ.

    Εδώ ακούμε κάποια από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα του μεγάλου ταλέντου του. Tο "Albatross", μια καταπληκτική instrumental σύνθεση, το "Black Magic Woman" που έγινε ευρύτερα γνωστό από τον Carlos Santana αλλά και το "The Green Manalishi (With the Two Prong Crown)" το οποίο διασκεύασαν οι Judas Priest τo 1979.