Wednesday, 06 January 2021 18:01

ΤΗΙS.IS.HAMMER.433: ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Let There Be Guitars Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.433: ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Let There Be Guitars Issue!

    Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και δύναμη! Είμαστε στην είσοδο του 2021! Η προηγούμενη χρονιά όπως όλον τον κόσμο, χτύπησε και εμάς… Φτάσαμε εδώ, επειδή εσείς μας επιτρέψατε να βρισκόμαστε στις ζωές σας! Εγκάρδια τα ευχαριστώ, σε καθέναν από εσάς! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Θέλουμε και το 2021 να σας κρατήσουμε καλή παρέα! Let There Be Guitars!

    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 50+ LARGER THAN LIFE GUITARISTS: Τώρα που, επιτέλους, δραπετεύσαμε απ’ το 2020, στο ξεκίνημα του ‘21 θέλουμε να μπούμε με όλα τα πυρωμένα όπλα, έτοιμα και σε παράταξη... Και αφού η διαδρομή της μουσικής που παρακολουθούμε έχει πλέον συμπληρώσει 50 γεμάτα χρόνια, σκεφτήκαμε να προσανατολιστούμε σε κιθαρίστες που δημιούργησαν, υπηρέτησαν και μεγαλούργησαν στο Σύμπαν μας. Εδώ, λοιπόν, αναφερόμαστε σε παγκόσμιους, καταπληκτικούς κιθαρίστες, οι οποίοι ο καθένας με διαφορετικό τρόπο μάς εξασφάλισαν ατελείωτες ώρες ακρόασης, έντονων συναισθημάτων και ατέλειωτης περιπέτειας! Και τον πρώτο λόγο για όλους εκείνους που φιλοξενούμε στο συλλεκτικό αφιέρωμα, τον έχουν Έλληνες παιχταράδες κιθαρίστες. Αυτοί δηλαδή που τους καταλαβαίνουν τόσο ως ομότεχνοί τους αλλά και ως εν δυνάμει ακροατές τους! Και για να σας βάλουμε στο πνεύμα των όσων σπουδαίων ακολουθούν, οι πρώτες 10 σελίδες αφορούν εκείνους τους Μαέστρους που βρίσκονται στο δικό μας Hall of Fame. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, διότι και όσοι έπονται (τους έχουμε βάλει με αλφαβητική σειρά), η Τέχνη τους οργώνει και καρπίζει τα χωράφια μας. Αποκλειστικός στόχος με όλα όσα θα βρεις σε αυτό το “Let There Be Guitars” τεύχος, είναι να σας κρατήσουμε καλή παρέα στην αρχή της καινούργιας χρονιάς. Χρόνια πολλά σε όλους! Με υγεία! Με δύναμη! Σύντομα με κανονική ζωή και με φλεγόμενες κιθάρες!

    ACCEPT: Δεν ξέρω πώς θα φανεί στον γράφοντα μια συναυλία της ACCEPT-άρας δίχως τη μορφάρα του Peter Baltes επί σκηνής. Ας γίνουν ξανά οι συναυλίες και βλέπουμε. Το σημαντικό, όμως, είναι πως η λοκομοτίβα βρήκε ιδανικό ανταλλακτικό, και όπως λέει ο ευδιάθετος και συγκροτημένος ηγέτης WOLF HOFFMANN, ανοίγει ξανά το γκάζι και φεύγει σφαίρα με λάβαρο το “TOO MEAN TO DIE”. Διότι όσο κι αν είναι μπουρδέλο η τωρινή κατάσταση, με τέτοια παρέα στα ηχεία μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

    ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 2020: Τι χρονιά κι αυτή! Ο Murphy του ομώνυμου νόμου θα ήταν περήφανος. Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Η πανδημία σάρωσε τα πάντα και αν μέσα σε όλο αυτό το απερίγραπτο πράγμα που ζούμε, μέσα σε όλη αυτήν την άνευ προηγουμένου μουντίλα υπήρξε μία ακίδα φωτός, αυτή ήρθε από τη μουσική. Μπορεί ο καλλιτεχνικός χώρος να επλήγη ανεπανόρθωτα, μπορεί να ακυρώθηκαν συναυλίες, να αναβλήθηκαν festivals, να ματαιώθηκαν περιοδείες και να μην κυκλοφόρησαν δίσκοι που είχαν προγραμματιστεί, όλα αυτά με ολέθριες συνέπειες για τους μουσικούς, όμως αν κλείσουμε τα μάτια και προσπαθήσουμε να αποβάλουμε το σκοτάδι, θα βρούμε ορισμένες λαμπερές κυκλοφορίες. Τη χρονιά αυτή οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις έμειναν σπίτι και μόνο οι AC/DC και οι Deep Purple, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, έδωσαν νέο έργο. Αντίθετα, αυτοί που θριάμβευσαν, ήταν τα συγκροτήματα της καρδιάς μας, οι Paradise Lost και οι Fates Warning, οι My Dying Bride, οι Testament και άλλοι πολλοί που κυκλοφόρησαν εξαιρετικές δουλειές, το underground έβγαλε και πάλι διαμάντια ενώ με περίσσεια χαρά υποδεχτήκαμε στο προσκήνιο τους Blue Öyster Cult και τους Psychotic Waltz. Φέτος δημοσιεύουμε 31 λίστες ανθρώπων του περιοδικού και στις 620 θέσεις συναντάμε 286 διαφορετικές κυκλοφορίες από όλα τα είδη του metal. Καλή ανάγνωση με ευχές για ένα καλύτερο, διαφορετικό, γεμάτο υγεία, μουσική και συναυλίες 2021! Metal!

    NEED: Η χρονιά ξεκινά με δίσκο από τους NEED που πραγματεύεται το Τέλος και εκπέμπει διατρητικό, πικρό, παγκόσμιο Φως, απέναντι στο ολοκληρωτικό σκότος της εποχής. Ονομάζεται “NORCHESTRION: A SONG FOR THE END” και εδώ τελειώνει η τριλογία που περιλαμβάνει τα “Orvam: A Song for Home” και “Hegaiamas: A Song for Freedom”. Επίσης εδώ, ελπίζουμε ότι δεν τελειώνει η διαδρομή του σχήματος… Ακολουθεί μία διόλου τυπική συζήτηση με τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ (Jon V, φωνή) και ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΒΑΡΑ (Ravaya, κιθάρα) για το σύμπαν του δίσκου. Περιλαμβάνει το ανθρώπινο σύμπαν που το κυβερνούν μηδενικά (ψηφιακά και δίποδα), την εμμονή μας προς την αυτοκαταστροφή και έναν πλανήτη που δεν θα στεναχωρηθεί αν συνεχίσουμε την τυφλή πορεία προς το Τέλος μας.

    TRIBULATION: Κανονικά έπρεπε να είναι η ώρα της αποθέωσης. Της επιβεβαίωσης ότι η παρέα που ξεκίνησε από τη μικρή πόλη Arvika κοντά στα σουηδονορβηγικά σύνορα έχει πια γίνει ένα τεράστιο μέγεθος στο σύγχρονο (όχι μόνο στο σκοτεινό, ημι-γοτθικό αλλά στο όλο) metal. Όμως δεν μπορούμε να το χαρούμε. Γιατί τρεις μέρες πριν γίνει η συνέντευξη με αφορμή το πέμπτο album των TRIBULATION, “WHERE THE GLOOM BECOMES SOUND”, ο Jonathan Hultén, ο κιθαρίστας-καλλιτεχνάρας της μπάντας αποχώρησε αιφνιδιαστικά. Από την αριστερή οθόνη του zoom, ο άλλος κιθαρίστας, ADAM ZAARS, στέκεται κύριος, αξιοπρεπής, αλλά τα σημάδια της απώλειας είναι εμφανή. Ο Jonathan άλλωστε αναφέρεται ουκ ολίγες φορές…

    HARAKIRI FOR THE SKY: Η μουσική κινητοποιεί τη φαντασία, και η φαντασία συνιστά το μέσο φυγής από την πραγματικότητα. Η μουσική των HARAKIRI FOR THE SKY μέσα από τα φίλτρα του MATTHIAS SOLLAK -κατά κύριο λόγο- και του MICHAEL V. WAHNTRAUM (aka Jimbo Jones) -εν είδει παρεκβάσεων- που κινήθηκε μεταξύ των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Βιέννη, των Doors, και του βδελύγματος του φασισμού δεν μπορεί να αποτελεί παρά ένα τέτοιο είδος φυγής, σε ένα πλαίσιο απολύτως απτό και ρεαλιστικό.

    BLESSED BY PERVERSION: Δεύτερος δίσκος για τους Αθηναίους death metallers BLESSED BY PERVERSION, με το “REMNANTS OF EXISTENCE” να φωνάζει θέληση, πάθος, μελέτη του αντικειμένου και σίγουρα δουλειά και ωριμότητα. Η φωνή της μπάντας, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, καθώς και ο ένας εκ των δύο υπεύθυνων πίσω από τις κιθάρες, ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΤΡΗΣ, αναλύουν τα περί του δίσκου και αναπολούν τις live εμφανίσεις στην κουβέντα τους με το Metal Hammer.

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 50+ LARGER THAN LIFE GUITARISTS, ACCEPT, NEED, ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 2020, TRIBULATION, HARAKIRI FOR THE SKY, BLESSED BY PERVERSION, FIREFORCE, DEATHCRAEFT, BLACK AND DAMNED

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: HAMMERING THE WORLD, LOUD, BELZEBUBS, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: JIMI HENDRIX – DIMEBAG DARRELL

    Το τεύχος Ιανουαρίου 2021 κυκλοφορεί στα περίπτερα της χώρας και επίσης μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.