Wednesday, 06 January 2021 14:04

JON SCHAFFER: Ήταν ανάμεσα στους εισβολείς στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο UPDATE 1/2

Written by 
    JON SCHAFFER: Ήταν ανάμεσα στους εισβολείς στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο UPDATE 1/2

    O Jon Schaffer των Iced Earth εθεάθη σε φωτογραφία να είναι ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν μέρος στην αιματηρή εισβολή διαδηλωτών στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο που θα επιβεβαίωνε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου την εκλογική νίκη του Joe Biden η οποία θα τον έχριζε ως τον επόμενο, εκλεγμένο Αμερικάνο Πρόεδρο.

    Η φωτογραφία υπάρχει σε άρθρα που φιλοξενούνται από μεγάλα sites του εξωτερικού που καλύπτουν την ευρύτερη ειδησιογραφία (NBC News και The Daily Beast).
    Η φωτογραφία πάρθηκε από τον Roberto Schmidt του AFP και μπορεί να βρεθεί στο site του Getty Images. Σημειώνουμε ότι κατά τα χθεσινά πρωτοφανή, εντελώς αντιδημοκρατικά και απαράδεκτα γεγονότα στο Καπιτώλιο έγινε γνωστό ότι 5 άτομα έχασαν την ζωή τους.

    Oι αστυνομικές αρχές ζητούν πληροφορίες για τους εισβολείς δίνοντας 1000 $ και ανάμεσα σε εκείνους που αναζητούνται, υπάρχει και η φωτογραφία του Jon Schaffer. 

    UPDATE: Οι μουσικοί που παίζουν στο σχήμα των Iced Earth, συγκριμένα ο τραγουδιστής Stu Block, ο μπασίστας Luke Appleton, ο ντράμερ Brent Smedley και ο κιθαρίστας Jake Dreyer, θέλοντας να πάρουν τις δικές τους αποστάσεις από τα βίαια γεγονότα και τις καταστροφές που εξελίχθηκαν στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο εξέδωσαν την παρακάτω δήλωση:


    «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκείνους που μας έστειλαν κουβέντες υποστήριξης αυτές τις μέρες. Μερικούς από εσάς σας απασχολεί η σιωπή μας, το οποίο είναι κατανοητό. Χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να προσεγγίσουμε σωστά τις πληροφορίες και τα γεγονότα πριν κάνουμε μια δήλωση. Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι απόλυτα ΔΕΝ αποδεχόμαστε ούτε υποστηρίζουμε τις ταραχές και τις πράξεις βίας εκείνων που συμμετείχαν στις ταραχές που συνέβησαν την 6η Ιανουαρίου στο κτήριο του Καπιτωλίου. Ελπίζουμε όλοι εκείνοι που εμπλέκονται εκείνη την ημέρα να βρεθούν απέναντι στη δικαιοσύνη, να διερευνηθούν οι πράξεις τους και να απολογηθούν για αυτές.

    Με μεγάλη λύπη στέλνουμε την αγάπη μας σε καθέναν που βίωσε πόνο από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Είμαστε βαθιά στεναχωρημένοι και η καρδιά μας είναι τις οικογένειες που χάσανε ανθρώπους εκείνη την ημέρα. Δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια παρηγοριάς. Απλά να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας στο σοκ, την θλίψη και τον πόνο. Με αγάπη σε όλους εσάς… Stu, Luke, Jake, Brent.»

    Επίσης μια κατηγορηματική δήλωση για τα συγκεκριμένα γεγονότα με ειδικό βάρος για αυτή την υπόθεση, έκαναν οι Blind Guardian στο site της μπάντας. Υπενθυμίζουμε ότι ο frontman των Blind Guardian, Hansi Kürsch, μαζί με τον Jon Schaffer, έχουν το σχήμα των Demons And Wizards:

    «Για τα γεγονότα και την επίθεση στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α.:

    Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς εκείνων που έφυγαν από την ζωή. Κατηγορηματικά δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με οποιαδήποτε είδος βίας, είτε στρέφεται κατά θεσμών, είτε κατά προσώπων. Τα συμβάντα σχολαστικά θα διερευνηθούν από τις αρχές και οι υπεύθυνοι θα βρεθούν απέναντι από την δικαιοσύνη. Ζητάμε την κατανόηση σας μιας και τα γεγονότα εξελίσσονται και για την ώρα δεν θα κάνουμε κάποια περαιτέρω δήλωση.»

    UPDATE 18/1/2021: Σύμφωνα με το FBI, ο Jon Schaffer παραδόθηκε στις Αρχές και είναι υπό κράτηση. Επίσης σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εξετάζεται αν ψέκασαν τους αστυνομικούς του κτηρίου με ένα είδος ισχυρότατου σπρέι πιπεριού (χρησιμοποιείται στην αμερικάνικη επαρχεία για να αντιμετωπίζονται οι επιθέσεις από αρκούδες) ώστε να καταφέρουν να εισβάλουν μέσα σε αυτό. Ο Schaffer φωτογραφήθηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του κτηρίου, να κρατά αυτού του είδους το σπρέι.

    Η ανακοίνωση του FBI λέει τα εξής:

    «O Jon Schaffer από το Columbus, IN, συνελήφθη σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ο Schaffer αντιμετωπίζει 6 κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής σε πράξεις βίας στο κτήριο του Καπιτωλίου. Ο Schaffer εξετάζεται αν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ψέκασαν με σπρέι τους αστυνομικούς της φύλαξης του κτηρίου.»


    Αυτές είναι οι 6 κατηγορίες που αντιμετωπίζει σύμφωνα με το FBI:

    1. Εσκεμμένη παραβίαση και παραμονή σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς την νόμιμη άδεια.
    2. Παρενόχληση Κυβερνητικού Έργου.
    3. Εμπλοκή σε πράξεις βίας απέναντι σε πρόσωπα και περιουσία σε απαγορευμένη περιοχή.
    4. Βίαιη είσοδος και διατάραξη της τάξης μέσα σε κτήριο του Καπιτωλίου.
    5. Εμπλοκή σε πράξης βίας μέσα σε κτήριο του Καπιτωλίου.
    6. Διαδήλωση, διαμαρτυρία μέσα σε κτήριο του Καπιτωλίου.

    UPDATE 1ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    Ύστερα από τις αρχικές δηλώσεις καταδίκης του συμβάντος από το στρατόπεδο των Blind Guardian, ο bandmate του Jon Schaffer στους Demons & Wizards, Hansi Kürsch, δήλωσε ότι αποχωρεί από το εν λόγω side project.

    Όπως ανέφερε: «Τη Δευτέρα ενημέρωσα τον Jon και την εταιρία μας, Century Media, ότι αποχωρώ άμεσα από τους Demons & Wizards. Η συνεργασία μου με τον Jon έχει λήξει.»