Sunday, 10 January 2021 03:40

NIGHTSTALKER: Απόψε στο YouTube τούς απολαμβάνουμε να παίζουν τις μουσικές τους στο Gagarin 205

Written by 
    NIGHTSTALKER: Απόψε στο YouTube τούς απολαμβάνουμε να παίζουν τις μουσικές τους στο Gagarin 205

    Όλοι μας αισθανόμαστε πόσο μας λείπουν οι συναυλίες αλλά και τον βαθμό που έχουν πληγεί από την πραγματικότητα της πανδημίας τα συγκροτήματα, οι μουσικοί, οι χώροι που φιλοξενούν live αλλά και οι εργαζόμενοι στο χώρο των live. Οπότε πρωτοβουλίες όπως αυτή από το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο οργάνωσε και χρηματοδότησε μια live εμφάνιση των Nightstalker στο Gagarin 205, η οποία θα προβληθεί σήμερα στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

    Η προβολή αυτής της live εμφάνισης των Nightstalker είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στις 21:00 και την κινηματογράφηση του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Χρήστος Σαρρής. Ακολουθεί παρακάτω, το link που θα δούμε το event, το trailer και το σχετικό Δελτίο Τύπου από το Ίδρυμα Ωνάση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι απόψε το βράδυ να βρεθούμε μπροστά στην οθόνη, να πατήσουμε το play και να τους απολαύσουμε. Ελπίζοντας ότι σύντομα θα καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε στις συναυλίες, έτσι όπως θέλουμε, με την φυσική μας παρουσία.

     

    «Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις μουσικές σκηνές που μας διαμόρφωσαν. Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Πρώτη στάση στο μοναδικό Gagarin 205 με ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται συστάσεις: οι Nightstalker στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

    Στις 10 Ιανουαρίου 2021 συντονιζόμαστε και δυναμώνουμε τον ήχο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση που εκπέμπει με τους Nightstalker στο Gagarin 205. Σκληρός ήχος, groovy ρυθμοί, έντονη μπασογραμμή, μαζί με κάμποσες πιασάρικες μελωδίες, η δύναμη της φωνής του Argy και το μυστικό της μουσικής των Nightstalker σε κινηματογράφηση του Χρήστου Σαρρή. Η ωμή ροκ-εν-ρολ απλότητά τους, τα μαγευτικά ριφ και η ηλεκτρική καταχνιά είναι τα στοιχεία που κράτησαν στο προσκήνιο αυτό το συγκρότημα για περισσότερα από 30 χρόνια. Οι Nightstalker, μια μπάντα που ξεπερνά τις κατηγοριοποιήσεις και τις ταμπέλες, υπόσχονται ένα εκρηκτικό ψηφιακό live, από αυτά που μας έχουν συνηθίσει στις ζωντανές σκηνές. Όλα αυτά τα χρόνια τούς έχουν φορτώσει όποια ετικέτα κυκλοφορεί εκεί έξω. Στα 90s ήταν το grunge… Μετά ήταν το stoner rock… Κι επίσης, ποτέ μην τους αποκαλέσετε «ελληνικό ροκ γκρουπ». Παίζουν ροκ μουσική, απέριττη και απλή, και το κάνουν αυτό παίρνοντας αποθεωτικές κριτικές εδώ και τρεις δεκαετίες. Σε έναν κόσμο γεμάτο από συγκροτήματα που καταρρέουν με την πρώτη υποψία κακής κριτικής, οι Nightstalker είναι μια ατμομηχανή που, μετά από οχτώ δισκογραφικές κυκλοφορίες και 500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να στέκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής σκηνής του σκληρού ροκ. Τον Ιανουάριο του 2020 παρουσίασαν στο Gagarin 205 τον νέο τους δίσκο. Έναν χρόνο αργότερα επιστρέφουν στον σημαντικό συναυλιακό χώρο για ένα διαφορετικό live.


    Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος και σημεία αναφοράς τα Gagarin 205, ΑΝ club, και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά. Μέσα από τις οθόνες μας, ξαναζούμε μνήμες από συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί με χιλιάδες γνωστά και άγνωστά μας πρόσωπα. Οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές της Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν τους νέους καλλιτέχνες, έχουν στηρίξει ακόμη περισσότερους θεατές με ανώνυμα στην αρχή συγκροτήματα που έγιναν στην πορεία ιστορικά και μέσα σε ιστορικούς συναυλιακούς χώρους. Μνήμες θολές, που πυροδοτούν σήμερα τη νοσταλγία και την ανάγκη να μη σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι σκηνές, στις οποίες νιώθουμε ενέργεια και ασφάλεια.

    Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του στους χώρους που λόγω της πανδημικής συνθήκης κοντεύουν να κλείσουν τις πόρτες τους για πάντα. Στις σκηνές που πλέον έχουν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή.

    Το Gagarin 205 πήρε το όνομά του από τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, το 1961, τον κοσμοναύτη Yuri Alekseyevich Gagarin. Ο σημαντικός συναυλιακός χώρος άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2002. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Λιοσίων 205, και έχει χωρητικότητα 1.200 ορθίων ή 600 καθήμενων. Εγκαινιάζοντας τη δραστηριότητά του στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, με την πρώτη σόλο εμφάνιση του Barry Adamson στην Ελλάδα, το Gagarin 205 Live Music Space έχει διανύσει ήδη 18 σεζόν λειτουργίας. Ο χώρος φιλοξένησε σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και του ελληνικού χώρου, σε άρτιες παραγωγές. Ενδεικτικά, τα 18 τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.400 διαφορετικές εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν συναυλίες από όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής και ξένης σκηνής, DJ sets, μουσικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ, αφιερώματα σε σκηνοθέτες και προβολές ταινιών, πάρτι δισκογραφικών εταιρειών, κ.λπ. Με έναν μέσο όρο άνω των 100.000 εισιτηρίων ετησίως, το Gagarin 205 Live Music Space αποτελεί σημείο αναφοράς στον συναυλιακό και, γενικότερα, τον καλλιτεχνικό χάρτη της πρωτεύουσας.