Wednesday, 03 February 2021 21:54

ΤΗΙS.IS.HAMMER.434: ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Killers - Up the Irons Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.434: ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Killers - Up the Irons Issue!

    40 χρόνια ζωής συμπλήρωσε το “Killers” των Iron Maiden! Με αιτία την Ιστορική επέτειο οι Iron Maiden είναι στην εμπροσθοφυλακή ώστε να εξετάσουμε όλες τις πτυχές της πρώτης περιόδου (1975 – 1981) εκεί που το Θηρίο έχτισε τα θεμέλια του. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο με τα λόγια και τα έργα του και ο Alexi Laiho (R.I.P.). «Έφυγε» νωρίς, δεν ξεχνάμε… Παρακάτω μπορείτε ρίξετε μια ματιά στο πολυσυλλεκτικό τεύχος Φεβρουαρίου. Όλα έχουν σκοπό να σας κρατήσουν καλή παρέα! Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε σε δύσκολες μέρες να βρισκόμαστε στις ζωές σας! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Up The Hammers - Up The Irons!



    IRON MAIDEN: Λέγεται συχνά μεταξύ μουσικών πως έχεις μία ολόκληρη ζωή για να γράψεις τα τραγούδια του πρώτου σου δίσκου, αλλά μόλις μερικούς μήνες για να γράψεις αυτά του δεύτερου. Αυτό, είναι κάτι που ισχύει τις περισσότερες φορές, όχι όμως στην περίπτωση του δεύτερου δίσκου των IRON MAIDEN. Οκτώ από τα δέκα τραγούδια του “KILLERS” (εξαιρούνται τα “Murders in the Rue Morgue” και “Prodigal Son”) χρονολογούνται από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος, την τετραετία ‘76-‘79, και στην ουσία ολοκληρώνουν τον κύκλο των “early days” του συγκροτήματος όταν αυτό υπό την ηγεσία του Steve Harris έπαιζε ασταμάτητα στα μικρά clubs του Λονδίνου, προσπαθώντας να σταθεροποιήσει τη σύνθεσή του και να αναδυθεί μέσα από το Νέο Κύμα του βρετανικού heavy metal. Πρόκειται για ένα σπουδαίο album, τόσο ουσιαστικά όσο και σημειολογικά. Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα συνεργάζεται με τον σπουδαίο Martin Birch στην παραγωγή, είναι το ντεμπούτο του Adrian Smith και το λυκόφως του Paul Di’Anno. Αρχή και τέλος ταυτόχρονα. Το “Killers” είναι το πιο οργισμένο και επιθετικό album των Maiden, όχι γιατί του λείπει το ένα -ή περισσότερα- μεγάλο σε διάρκεια επικό τραγούδι που συναντάμε σε κάθε τους δίσκο, αλλά γιατί υπάρχει μία κοινή θεματική γραμμή που περιστρέφεται γύρω από τη δύναμη, την αγωνία και την απόγνωση. Η δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, ο οργισμένος έφηβος, οι φόνοι της οδού Morgue, η αυτοκτονία, η εξορία, οι δολοφόνοι, ο άσωτος υιός, το καθαρτήριο και στο τέλος η αισιόδοξη νότα του “Drifter”, ενώ φυσικά δεν γίνεται να παραβλέψουμε τον πιο badass Eddie που σκαρφίστηκε ποτέ η αχαλίνωτη φαντασία του Derek Riggs στο εξώφυλλο. Με αφορμή την 40η επέτειο από την κυκλοφορία του δίσκου, το Metal Hammer μιλά με τον PAUL DI’ANNO, εξετάζει εξονυχιστικά τον δίσκο, παρουσιάζει όλες τις μέχρι τότε κυκλοφορίες της μπάντας, μιλά για το όραμα του Steve Harris και παρακολουθεί την παράλληλη πορεία του Bruce Bruce. Ανάψτε όλα τα φώτα, βεβαιωθείτε πως δεν σας παρακολουθεί κάποιος πίσω από την πλάτη σας και απολαύστε τα πρώτα χρόνια του Θηρίου. Up the Irons.


    ALEXI LAIHO: "Death, be not proud. Though some have called thee mighty and dreadful, thou art not so” ακούμε στα πρώτα δευτερόλεπτα του “Follow the Reaper”, κάτι που πλέον απαλύνει τον πόνο, αφού μας δίνεται η εντύπωση πως τα λόγια αυτά (παρμένα από ποίημα του John Donne, τα οποία βρίσκονται και στο film “The Exorcist III”) βοηθούν τους συγγενείς, φίλους και οπαδούς του “Wildchild” να εκλάβουν τον θάνατό του ως κάτι που ο ίδιος δεν φοβόταν και ίσως να τον δουν με άλλο μάτι. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, θα αναρωτηθεί κανείς. Μάλλον δεν μπορεί, αλλά μέσα στο πένθος ψάχνουμε να βρούμε μία διέξοδο που θα μας βοηθήσει ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της γενιάς του, δεν είναι πλέον μαζί μας. Στις παρακάτω γραμμές θυμόμαστε τα (studio) έργα του, ενώ υπάρχουν και οι απόψεις συντακτών του περιοδικού για το αποτύπωμα που άφησε ο Alexi τόσο στους ίδιους όσο και στη μουσική μας. Ακόμα, αναδημοσιεύουμε μία συνέντευξή του όπως ακριβώς αυτή είχε παρουσιαστεί στο Metal Hammer No.173 το 1999. Το συγκρότημα ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει το δεύτερό του album, το ιστορικό “Hatebreeder”. Επιλέγουμε έναν από τους παρακάτω δίσκους, ανεβάζουμε το volume και ευχόμαστε αυτή να είναι η πρώτη και τελευταία «νεκρολογία» που δημοσιεύουμε σε τεύχος για το 2021. RIP Markku Uula Aleksi Laiho.

     

    YOTH IRIA: Το πνεύμα είναι πάντα εδώ αλλά τώρα βρήκε ένα νέο σώμα για να ζήσει ο δαίμονας ως επίγεια ύπαρξη. JIM MUTILATOR και THE MAGUS ενώνουν ξανά δυνάμεις και μας σερβίρουν ένα κολασμένα νόστιμο γεύμα με ανίερα συστατικά. Σκοτεινό metal από τους YOTH IRIA και πολλά υποσχόμενο. Ενώνει τρεις γενιές σκιώδους παρουσίας με έντονη προσωπικότητα. Μία Διαρχία, όχι και τόσο, ξεχασμένων εραστών της μουσικής αναλαμβάνει να μας ρίξει στην Άβυσσο…

     

     EPICA: Αποτελούν ένα συγκρότημα που σταθερά παράγει ποιοτικά αποτελέσματα. Έτσι, από το σερί αυτό των επιτυχημένων κυκλοφοριών δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και το “OMEGA”, για το οποίο συζητάμε με μία από τις πιο δημοφιλείς φωνές του σύγχρονου σκληρού ήχου στα γυναικεία φωνητικά, τη SIMONE SIMONS, η οποία αναλύει τον νέο δίσκο διεξοδικά.


    SOEN: Μετά από ένα σημαίνον στρατιωτικό επίτευγμα για τη Ρώμη, ο imperator διεξήγε μία θριαμβευτική πομπή, μία pompa triumphalis, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν το μεγαλείο και την ισχύ της Αιώνιας Πόλης. Οι SOEN, υπό τη σκιά του θανάτου ενός ακόμη prog ήρωα (η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 09/12/2020, ανήμερα του θανάτου του Sean Malone), χτίζοντας τη δική τους αυτοκρατορία στην αστείρευτη έμπνευση και δημιουργία, πραγματοποιούν μέσω του “IMPERIAL” τον δικό τους θρίαμβο. Στον ρόλο των αρχιστράτηγων/αυτοκρατόρων, οι MARTIN LOPEZ και JOEL EKELÖF. Η νίκη έχει ήδη κατακτηθεί.

    MICHAEL SCHENKER: Ο ειρμός της σκέψης του τον καθιστά εύκολα τον «Πουρουπουπού της μουσικής μας»… Αν αποκωδικοποιήσεις, όμως, το χάος των απαντήσεών του, θα συνειδητοποιήσεις πως τελικά κι αυτός ψυχούλα είναι και αν έκανε κάτι κακό, το έκανε μόνο στον εαυτό του. Με αυτούς τους εφιάλτες πίσω του, επιστρέφει με το “IMMORTAL” ως MICHAEL SCHENKER GROUP και περιμένει τη λήξη της πανδημίας για να γλεντήσουμε πάλι παρεΐτσα σε κάποιο λαϊβάδικο.

    DREAD SOVEREIGN: Επιστρέφουν με τον τρίτο -και ίσως πιο απολαυστικό- δίσκο τους. Ο ALAN AVERILL NEMTHEANGA, ένα από τα καλύτερα λαρύγγια και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πένες των τελευταίων 25 ετών, απαντάει στις ερωτήσεις μας για το “ALCHEMICAL WARFARE”.

    MAGNUM: Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ζώα της αγέλης. Η ανάγκη να βρισκόμαστε γύρω από φωτιές και να αφηγούμαστε ιστορίες μέσα σε αναθυμιάσεις και οινοπνεύματα, είναι κωδικοποιημένη ανεξίτηλα στο DNA μας. Το μουσικό χωράφι μας είναι γεμάτο «ιστοριόδεντρα». Ένα απ’ τα πιο καρπερά ονομάζεται MAGNUM, και το πιο ζουμερό φρούτο του τιτλοφορείται “ON A STORYTELLER’S NIGHT”. Ας σκάψουμε ως τη ρίζα, παρέα με τον ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ TONY CLARKIN, τα Σαιξπηρικά γονίδιά του, τη Βικτωριανή φινέτσα του και τη φωτιά του εργατόπαιδου που καίει ακόμα μέσα του. Keep your night light burning, I’ll be with you once again…

    EMPYRIUM: Υπάρχουν οι ατμοσφαιρικές μπάντες από τα ‘90s, υπάρχουν και οι EMPYRIUM. Χωρίς να είναι ποτέ στο προσκήνιο και διατηρώντας πάντα ένα low-profile, έχουν καταφέρει μέσα στα χρόνια να κερδίσουν πολλούς σκληροπυρηνικούς οπαδούς που τους ακολουθούν πιστά και οι οποίοι μέσω της μουσικής τους, χάνονται στα πυκνά δάση και τα ψυχρά, ομιχλώδη τοπία. Το συγκρότημα από τη Γερμανία επιστρέφει με το νέο του album, “ÜBER DEN STERNEN”, και ο SCHWADORF (κατά κόσμον Markus Stock) έχει τον λόγο.

    THERION: Το Θηρίο φέρει πάντα δώρα σε όσους τολμούν να απολαύσουν τις λάγνες και πονηρές προσφορές του. Έτσι και ο ιθύνων νους των αγαπημένων THERION, CHRISTOFER JOHNSSON, μας μιλά για το νέο πόνημα αμαρτίας, με τον λιτό μεν τίτλο “LEVIATHAN”, αλλά με πλούσιο περιεχόμενο και όρεξη για κουβέντα, η οποία μάλλον θα εξάψει τα πάθη.

    MOLASSESS: Οι The Devil’s Blood αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα των post-‘00s και θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα αν το χάος δεν αγκάλιαζε τον οδηγητή τους. Η φωνή τους και αδελφή του, FARIDA LEMOUCHI, μετέτρεψε τον πόνο της σε μουσική και επανέρχεται με τους MOLASSESS και το “THROUGH THE HOLLOW”. Η λιτή αλλά και επιβλητική της σκηνική παρουσία, καθρεφτίζεται και στις κουβέντες της…


    MOONSPELL: Κάποιες φορές, ένας διάλογος είναι πολλά παραπάνω από μία τυπική συνομιλία. Είναι ταυτόχρονα ενδοσκόπηση, συλλογισμός, ψυχογραφία. Μία κοινωνική μορφοποίηση της εικόνας του ερημίτη, της εικόνας του “HERMITAGE”. Η ποιητικότητα του υποκειμένου μετουσιώνεται σε μία (δια-)καλλιτεχνική περσόνα, άκρως ομιλητική και προσιτή, ανάλογη με τη μουσική των Πορτογάλων. Άραγε, πόσες μπύρες (ή, μάλλον, πόσο κρασί) θα πίναμε με τον FERNANDO RIBEIRO αν ήμασταν γειτονάκια;

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: 40 YEARS KILLERS / IRON MAIDEN THE EARLY DAYS, ALEXI LAIHO, YOTH IRIA, SOEN, EPICA, MICHAEL SCHENKER, MOONSPELL, DRACONIAN, DEMON HEAD, MOLASSESS, THERION, BLACK PYRAMID, POUNDER

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: HAMMERING THE WORLD, LOUD, BELZEBUBS, HEAVY LIVIN: MANOS BACKLINE SERVICES / ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN, SUB TERRA, SIGN OF THE HAMMER: MORBID ANGEL, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ


    HORROR: DREAD SOVEREIGN, TOMBS, SKELETAL REMAINS, EMPYRIUM

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: SEPULTURA – ROTTING CHRIST

    Το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ