Thursday, 04 March 2021 08:35

ΤΗΙS.IS.HAMMER.435: ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Master Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.435: ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Master Issue!

    Twisting your mind, smashing your dreams! 35χρόνια καταιγιστικής διαδρομής συμπλήρωσε το “Master of Puppets” των Metallica! Η Ιστορική επέτειος τοποθετεί τους νεαρούς Metallica του 1986, στο χωράφι που φυτρώνουν σταυροί και στην εμπροσθοφυλακή μας. Εδώ εξετάζουμε τον θηριώδη δίσκο, με τρόπο που δεν έχουμε επιχειρήσει στο παρελθόν... Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε σε δύσκολες μέρες να βρισκόμαστε στις ζωές σας! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Τα νήματα του εντύπου τα εμπιστευόμαστε στα χέρια σας! Back to the Front!

    METALLICA: Για κάποιους είναι το καλύτερο album που ηχογράφησαν. Για άλλους είναι το σπουδαιότερο heavy metal album όλων των εποχών. Για πολλούς είναι όλα αυτά μαζί. Ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, η ουσία είναι πως εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, το “MASTER OF PUPPETSέχει γράψει τεράστια Ιστορία και έχει αφήσει μία κληρονομιά που albums μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μπορούν να υπερηφανευτούν ότι έχουν. Μέσα από τα λόγια του LARS ULRICH, ερχόμαστε να θυμηθούμε πράγματα και να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές μιας περιόδου που μετέτρεψε τους Metallica από μία (σχεδόν) άγνωστη garage μπάντα, σε ένα πραγματικό metal μεγαθήριο. Ένα μεγαθήριο αποτελούμενο από μουσικούς που ήταν και τότε και σήμερα, πρώτα απ’ όλα οπαδοί… Αυτήν την πλευρά θα την εξετάσουμε στις παρακάτω σελίδες, βλέποντας τον τρόπο που έχτισαν τον αιωνόβιο δίσκο σε σχέση με τις επιρροές τους. Γιατί μέσα στα αυλάκια του “Master of Puppets” τρέχει ένα βαθύ, γνήσιο και ευλογημένο οπαδιλίκι που έκανε τον δίσκο αυτόν που είναι: Ένας Τιτάνας με άλλοτε πιο ορατές και άλλοτε πιο αόρατες ρίζες από τους Black Sabbath και τους Thin Lizzy, μέχρι τους Misfits, τους Rush και τους Mercyful Fate. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι μιλάμε για τις επιρροές τους στον συγκεκριμένο δίσκο και στη δεδομένη χρονική περίοδο. Επίσης, να πούμε ότι αποφύγαμε να αφήσουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει πάνω στο θέμα. Όσα υπάρχουν εδώ, μας τα λένε ξεκάθαρα οι ίδιοι, είναι βασισμένα σε γεγονότα της εποχής, μας τα διηγούνται ακόμα και οι φωτογραφίες κι εμείς ακολουθούμε… Αυτή η οπτική για το “Master…”, είναι η πρώτη φορά που φωτίζεται τόσο διεξοδικά στο Metal Hammer. Καλή ανάγνωση! OBEY YOUR MASTERS!!!

    NIGHTFALL: Έχοντας αντιμετωπίσει πολλά και διάφορα θέματα λόγω άγχους, κρίσεων πανικού και όλων αυτών των «τεράτων» της σύγχρονης εποχής, ήξερα πως αυτή η συνέντευξη θα έπρεπε να γίνει με μία λεπτή προσέγγιση. Το να μιλάει κανείς ανοιχτά για την κατάθλιψη, την ίδια στιγμή που τη βιώνει, όχι απλά δεν είναι εύκολο πράγμα αλλά θέλει κότσια, αντοχές και τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, μέσα από το νέο album των NIGHTFALL που φέρει τον τίτλο “AT NIGHT WE PREY”, ανοίγεται καλλιτεχνικά επί του θέματος, ενώ στις παρακάτω γραμμές μάς μιλάει στα ίσα για το βίαιο αυτό τέρας, σε συνδυασμό πάντα με τη μουσική.

    OPETH: Λίγοι post-‘00s δίσκοι έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους τόσο έντονα όσο το “BLACKWATER PARK”. Η κυκλοφορία-σύμβολο του progressive death metal ήχου, το album που έβαλε τους OPETH στο μουσικό προσκήνιο και τους έβγαλε από -την ελκυστική μεν, σκοτεινή δε- underground αφάνεια, συμπληρώνει τα 20 του χρόνια. Μία εξαιρετική, το δίχως άλλο, αφορμή, για να συνομιλήσουμε με τον MIKAEL ÅKERFELDT, προσφέροντάς του την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την έμπνευση ενός άγουρου ακόμη guitar hero, πριν γίνει εικόνισμα για τον metal χώρο. Τον ακούμε με προσοχή σε όσα μας λέει, και σταυρώνουμε τα δάχτυλα να δούμε τους Opeth στο καλοκαιρινό Rockwave Festival. Έχουμε πολύ ανάγκη να παρακολουθήσουμε ξανά κάποιο live. Ακόμη περισσότερο έχουμε ανάγκη να ζήσουμε μια συναρπαστική συναυλία. Η παρέα του Åkerfeldt μπορεί όλα αυτά να μας τα προσφέρει, και με το παραπάνω...

    ENFORCER: Mία κουβέντα με τον OLOF WIKSTRAND δεν γίνεται να περιοριστεί μόνο στα δισκογραφικά πεπραγμένα των ENFORCER. Με κορωνίδα το εκπληκτικό “LIVE BY FIRE II” των ηγετών του NWOTHM και φορώντας ένα t-shirt που απεικόνιζε το “4” των Foreigner, ο ιθύνων νους των Σουηδών μιλάει με πάσα ειλικρίνεια για όλα όσα τον εκφράζουν.

     

    THE CROWN: Ο ακραίος ήχος χρειάζεται μπάντες σαν τους THE CROWN και δίσκους σαν το “ROYAL DESTROYER”. Ο λόγος, απλός: Μετά από 30 χρόνια παρουσίας (αν υπολογίσουμε και την πορεία τους ως Crown of Thorns) συνεχίζουν να δισκογραφούν με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος, την ίδια πώρωση και κάθε φορά παρουσιάζονται και καλύτεροι. Συνομιλήσαμε με τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, MARKO TERVONEN, τόσο για τον δίσκο που λόγω της ποικιλίας του έχει τα φόντα να αγαπηθεί όχι μόνο από όσους ασχολούνται με τον death/thrash ήχο, αλλά και για άλλα, ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας και της προσωπικής του ζωής.

     

    LIQUID TENSION EXPERIMENT: Μπορεί η πανδημία να έχει «κατεβάσει» όλους τους μουσικούς από τη σκηνή και να τους πακτώσει στα σπίτια τους, αλλά ταυτόχρονα μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε να περιμένουμε ένα νέο album από το λατρεμένο αυτό project! Ο JOHN PETRUCCI μας μιλάει για το πώς και το γιατί, σχετικά με τους LTE και το νέο, τρίτο τους album που -αναμενόμενα!- ηχεί εντελώς από «άλλη διάσταση»!

    TODD LA TORRE: Είναι η φωνή που μπόρεσε να αναστήσει έστω και για λίγο τους Crimson Glory. Είναι ο άνθρωπος που μπόρεσε να συνδέσει και πάλι τους Queensrÿche με τον πυρήνα των οπαδών τους. Έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας δύο από τα δυσκολότερα καθήκοντα στον χώρο του power/progressive metal, «χτυπάει» τις ψηλές νότες κρατώντας χαμηλό προφίλ και συνδυάζει την αγάπη του οπαδού με τη σοβαρότητα του επαγγελματία. Το πρώτο του προσωπικό album, “REJOICE IN THE SUFFERING”, κυκλοφορεί, και το Metal Hammer δεν χάνει την ευκαιρία για κουβέντα.

     

    WARRIOR PATH: ΟΚ, πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το ντεμπούτο δεν ήταν προϊόν συγκυριών και ευθυγράμμισης των άστρων, καθώς με το “THE MAD KING” αποδεικνύεται πως οι WARRIOR PATH είναι πλασμένοι για μεγάλα πράγματα. Ο οραματιστής τους, ANDREAS SINANOGLOU, έχει τον κύριο λόγο, ενώ με συγκίνηση υποδεχόμαστε και τον θεό DANIEL HEIMAN.

    PUPIL SLICER: Η KATE, ο LUKE και ο JOSH είναι μέσα στην τρέλα. Τρελαμένοι με τη μουσική που διαρκώς ανακαλύπτουν ως ακροατές, αλλά και με την παρανοϊκή, φρενήρη μουσική που ανακαλύπτουν μέσα τους. Ως αποτέλεσμα, το ντεμπούτο των PUPIL SLICER, “MIRRORS”, είναι μία άγουρη μεν, εκκωφαντική δε, έκρηξη παράξενων ρυθμών, ακραίων συναισθημάτων και καθαρής grind/mathcore ταραχής. Αλλά είναι προφανές από τις απαντήσεις τους (που εδώ έχουμε ούτε τα μισά από όσα μας είπαν) ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι κτήνος έχουν φτιάξει.

    ACID MAMMOTH: Τι είναι άραγε πιο βαρύ; To παλαιολιθικό κτήνος, τα riffs του Iommi ή ο κοσμικός τρόμος που απειλεί την ανθρωπότητα; Όποια και αν είναι η απάντηση, οι Αθηναίοι doomsters ACID MAMMOTH στέκονται με ετοιμότητα απέναντί της, προτάσσοντας αδυσώπητο doom metal, ταγμένο στη λατρεία του Ιερού Μουστακιού και των Mεγάλων Παλαιών. Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, απαντούν στις ερωτήσεις μας.

    SILENT WINTER: Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπεις την ελληνική power metal σκηνή να ανθίζει και μάλιστα σε επίπεδο που δεν φαίνεται να υπάρχει όριο. Οι SILENT WINTER έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους για την παγκόσμια αναγνώριση της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται στον χώρο. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΛΑΝΟΣ μάς εξηγεί πώς το “EMPIRE OF SINS” συνεχίζει τη συνταγή της επιτυχίας του ντεμπούτου τους και αναλύει διεξοδικά τις ενδιαφέρουσες πτυχές του.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: 35 YEARS MASTER OF PUPPETS (BACK TO FRONT ALONG WITH BLACK SABBATH, IRON MAIDEN, THIN LIZZY, DIAMOND HEAD, RUSH, MERCYFUL FATE…), NIGHTFALL, OPETH, ENFORCER, SILENT WINTER, LUNAR SHADOW, TODD LA TORRE, WARRIOR PATH, LIQUID TENSION EXPERIMENT, IOTUNN, DVNE

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: HAMMERING THE WORLD, LOUD, BELZEBUBS, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: MICHAEL SCHENKER GROUP “MSG”, SUB TERRA, SIGN OF THE HAMMER: ARMORED SAINT, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ

    HORROR: THE CROWN, PUPIL SLICER, ACID MAMMOTH, BAEST

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: AC/DC – METALLICA

    Back to the Front! Τα νήματα του εντύπου τα εμπιστευόμαστε στα χέρια σας! Tο τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.